Olet varmasti nähnyt erilaisia videoita Arman Alizadista erilaisten laitteiden kanssa- tai televisiossa olet voinut nähdä hänet tekemässä vaikka mitä ja matkustamassa vaikka missä – mutta kuka on Arman Alizad oikeasti? Arman Alizad on toiminut tyylineuvojana, toimittajana, luennoitsijana sekä televisiojuontajana.

Arman Alizad

Arman Alizad on iranilaissyntyinen suomalainen vaatturi, toimittaja, tuottaja, puhuja ja juontaja. Arman Alizad on kouluttautunut vaatturimestariksi, mutta unelma vei televisioon. Vuonna 2014 Alizad palkittiin Kultainen Venla -gaalassa parhaana televisioesiintyjänä ja hänen televisiosarjansa Arman ja viimeinen ristiretki parhaana reality-ohjelmana.

Alizad tuli tunnetuksi tv-sarjastaan Kill Arman, jossa hän otteli eri kamppailulajien mestareita vastaan. Sen jälkeen hän on tehnyt muun muassa dokumenttisarjat Arman ja viimeinen ristiretki, Pahan jälkeen sekä Arman Pohjantähden alla. Ohjelmissa hän reissaa ympäri maailmaa ja Suomea.

Arman ja viidenkympin kriisi -ohjelma lupaa olla miehen uran henkilökohtaisin. Sarjassa käydään Alizadin kodissa Espoossa ja mukaan pääsee toimittaja-juontajan lähipiiri. TV-kameroiden edessä nähdään mm. puoliso Senay Coco, isä Vahid, sisko Afsaneh ja tytär Daniela.

TV-sarjassa Alizad kuulee tyttärensä Danielan lähtevän lomalle Ibizalle ja päättää lähteä mukaan. Josko siellä olisi jotain, mitä hän on omassa nuoruudessaan missannut. Osaako hän enää bailata? Tarviiko viiskympisen enää bailata? Onko ote nuoruuteen menetetty? 3 päivän biletysputki laittaa Armanin miettiimään elämän tarkoitusta.

Ruutu+ -tilauksella katsottavissa olevan sarjan ensimmäisessä jaksossa juontaja pohtii ulkonäköään, hakee tyylivinkkejä Lenita Airistolta, ja soittaa rumpuja The 69 Eyesin festarikeikalla.

”Innostus on tärkein voimavara”

Sisältä kummunnut innostus ja uteliaisuus jyräsivät kuitenkin Alizadin pelon alleen. Alizadilla on avoin mieli: tarve avata ovia, tutkia, kohdata ja kysyä.

– Innostus on maailman tärkein voimavara, eikä sitä voi ostaa rahalla. En ole koskaan tukahduttanut sydämessäni sitä 7-vuotiasta lasta. Muuten minusta olisi tullut tylsä aikuinen. En voisi esimerkiksi kuvitella, että meidän tiimissä olisi tyyppi, joka ei tykkää lohikäärmeistä.

Arman Alizad ja Senay Coco 

TV-TUOTTAJA Arman Alizad, 51, ja meikkitaiteilija-stylisti Senay Coco, 36, asuvat lastensa kanssa omakotitalossa Espoossa. Uusperheen perustamisen myötä saman katon alla majailee parhaimmillaan kahdeksan henkeä.

Pariskunnalla on yhteinen kaksivuotias tytär, ja vuoroviikoin heidän luonaan asuvat myös Armanin 12- ja 9 -vuotiaat tytöt sekä Senayn 13-vuotias poika ja 9-vuotias tytär. Armanin 19-vuotias esikoistytär työskentelee isänsä tuotantoyhtiössä ja asuu äitinsä kanssa, mutta kyläilee usein isän perheen luona.

Lähde: https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000009079813.html

Tällä hetkellä Alizad toimii pääasiassa tv-ohjelmien tuottajana ja ohjaajana. Senay-vaimo puolestaan haaveilee hyväntekeväisyystyöstä.

Masennus ja Arman

Arman Alizad pohtii ikääntymistä uutuusohjelmassaan Viidenkympin kriisi. Muutama vuosi sitten mediapersoona Arman Alizad havahtui elämän rajallisuuteen. Se sai Alizadin pohtimaan paitsi kuolemaa myös sitä, mitä hän jättää jälkeensä omille lapsilleen. Kuolemaa Alizad ei pelkää. Suurin ja tärkein unelma on tällä hetkellä se, että hän pysyisi terveenä ja toimintakykyisenä.

– Yksi kieroimmista asioista, joita yhteiskunta tekee, on se, että kannustetaan olemaan oma itsensä. Kun sen tekee, sanotaan että älä ihan noin paljon.

Myös Alizad on kamppaillut samojen asioiden kanssa. Nuorempana hän ei koskaan suostunut kuuntelemaan muiden neuvoja siitä, mitä hänen elämällään pitäisi tehdä. Pelko siitä, riittääkö hän omana itsenään, on kuitenkin ollut aina enemmän tai vähemmän läsnä.

Alizadin oma ikäkriisi näyttäytyykin kenties eniten itsekriittisyytenä. Hän kertoo pohtivansa, onko oikeassa paikassa ja onko hän käyttänyt tähänastisen elämänsä hyödyksi.

– Painin riittämättömyyden tunteen kanssa ja painin sen kanssa, olenko hyvä näissä asioissa ja kamppailu on kovaa. Kyllähän sitä voi sanoa kriisiksi.

Arman Pohjantähden alla

UUSI KAUSI: Suomi on maailman vähiten epäonnistunut valtio, mutta parannettavaa löytyy täältäkin. Palkitun juontaja Arman Alizadin luotsaama Arman Pohjantähden alla -sarja jatkuu nyt viidennen tuotantokauden puhuttelevilla jaksoilla, joissa ääneen pääsevät aivan tavalliset suomalaiset. Kaudella käsitellään pienen ihmisen kokemia vääryyksiä, suoranaisia oikeusmurhia tai muutoin epäoikeudenmukaisia tilanteita, joihin tavalliset kansalaiset ovat joutuneet.

Tähän ja kaikkeen muuhunkin liittyen syntyi Kauko Röyhkän kanssa vuonna 2014 kirja Armanin maailma. Josta sanotaan yhteenvedossa näin:

Arman Alizad tekee tv-sarjan maailman vaarallisimmista kamppailulajeista niiden syntysijoilla ja ottelee mestareita vastaan. Hän viettää viikkoja kamputsealaisslummin pullonkerääjänä, brasilialaisen huumejengin vieraana ja intialaisten ruumiinpolttajien luona ja melkein menehtyy suolistoinfektioon ja vuoristotautiin Nepalissa. Miksi räätäli ja muotitoimittaja riskeeraa oman terveytensä ja henkensä menemällä paikkoihin, joihin kukaan muu toimittaja ei halua astua jalallaan?

Vuonna 2016 samaisessa sarjassa hän käsitteli paljon suomalaisuutta. Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa perehdyttiin mm.suomalaisten syömään ruokaan. Alizad haastoi ihmisiä miettimään, miten terveyttään voisi ruuan avulla parantaa ja mitkä ovat ruokateollisuuden pahimmat epäkohdat.

Televisiotuottaja Arman Alizad tietää, mikä on maailman tärkein voimavara: innostus. Sen avulla hänkin hyppäsi räätälin hommista unelmansa perään. ”Suurin osa unelmista haihtuu savuna ilmaan, mutta osa toteutuu. Se riittää”, Arman sanoo.

Alizad ei myöskään pelkää enää kaatua turvalleen. Hän nousee kyllä ylös joka kerta, kunhan on kalibroinut oikean suunnan.

– Olen epäonnistunut miljoona kertaa useammin kuin onnistunut. Olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet ja oppinut kantapään kautta.

Sinnikkyys on palkinnut.

– Mulla on se taito, että jos on joku paikka mihin mun pitää päästä, niin löydän keinon mennä sinne. Jos on joku ihminen, jota mun pitää päästä tapaamaan, niin löydän hänet ja haastattelen häntä. Oli hän palkkamurhaaja, Mongolian vuorten kotkametsästäjä tai miljardööriperheen perijä.

Alizadin elämänfilosofiaan kuuluvat myös ohilaukaukset.

– Suurin osa unelmista tulee haihtumaan savuna ilmaan, mutta se ei haittaa, sillä osa niistä unelmista voi toteutua. Se riittää. Joko voi onnistua tai saada turpaansa, mutta vain kokeilemalla tietää, miten käy.

Arman ja Formula 1

Arman tunnetaan armottomana automiehenä – niin siviilissä kuin kameran edessä.

– Aivan pikkupojasta saakka leffa-autot ovat toimineet minulle. Ehdoton ykkönen on tietysti lepakkomiehen auto. Se yksi ja ainoa. Legendaarinen 1960-luvun Batman-auto on kaikista kovin peli, sympaattinen herrasmies sanoo.

– Hankkisin Lepakko-auton, jos saisin valita ihan minkä tahansa laitteen maailmassa. Siinä on eniten herkkuja ja kaikkia erikoisjuttuja. Lisäksi Batman-auto on erityisen makean näköinen, Alizad naurahtaa.

Alizadin suosikkeihin kuuluvat myös James Bond -leffojen eri autot.

– Muistan hyvin Bond-näyttelijä Roger Mooren ja Lotus Espritin The Spy Who Loved Me -elokuvasta vuodelta 1977. Takaa-ajokohtauksessa auto lentää mereen ja muuttuu sukellusveneeksi.

– Lisäksi rakastan Bond-leffojen Aston Martin -malleja. Kaikki ne makeat autojen erikoistehosteet. Konekiväärit, savut, pommit ja roistoja paiskovat heittoistuimet. Kultasormi-elokuva ja legendaarinen näyttelijä Sean Connery sekä DB5-automalli. Huikeita muistoja.

– Olisi mahtavaa joskus ajaa omalla Aston Martin -autolla ja pukeutua kuin salainen agentti 007, Alizad tunnustaa.

Lähde: https://www.lansivayla.fi/paikalliset/5392756

Elokuussa Alizad pääsi toteuttamaan todellisen unelmakoeajon. Alla oli täysverinen, 650-hevosvoimainen Williamsin Formula 1 FW29 -auto. Samaisella kilpurilla Nico Rosberg ja Alexander Wurz kilpailivat MM-sarjassa kaudella 2007. Ajaminen liittyi Arman viidenkympin kriisi sarjan tekoon.

– Tunne oli kuin ukkosen jumalalla. Se mieletön voima ja supertehokkaat hiilikuituiset kisajarrut. Tuollainen raakuus tuntuu luksukselta. Fiilis oli sellainen, että olit yhtä asfaltin, kilparadan ja moottorin kanssa. Aistit olivat todellakin hereillä.

Juttua toisesta julkisuuden henkilöstä

Tiedätkö kuka on Essi Unkuri – mistä hän on tullut tutuksi suomalaisille, ja mitä hän tekee nyt? Tutustu Essiin tuon ylläolevan linkin kautta.


Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

By admin

13 thoughts on “Arman Alizad ja herkulliset laitteet sekä 50:n kriisi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *