MobilePay

Digitaalinen maksaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja uusia mobiilimaksupalveluita on tullut markkinoille tarjoamaan helppoutta ja kätevyyttä arjen raha-asioiden hoitoon. Yksi näistä palveluista on MobilePay, joka on saavuttanut suurta suosiota Pohjoismaissa. Tässä tekstissä tarkastellaan tarkemmin MobilePayta ja sen tarjoamia ominaisuuksia.

MobilePayn tausta

MobilePayn kehitys alkoi Tanskassa vuonna 2013, kun Danske Bank toi markkinoille ensimmäisen version palvelusta. Alun perin palvelu oli suunnattu pankin omille asiakkaille, mutta myöhemmin se laajeni myös muiden pankkien asiakkaille. Nykyään MobilePay:ta käyttää miljoonat ihmiset Pohjoismaissa, ja se on yksi suosituimmista mobiilimaksupalveluista.

Miten MobilePay toimii?

MobilePayn käyttö edellyttää ensin sovelluksen lataamista älypuhelimeen. Sovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille, joten se kattaa suuren osan älypuhelinmarkkinoista. Kun sovellus on ladattu ja käyttäjä on rekisteröitynyt palveluun, hän voi lisätä maksukorttinsa sovellukseen. MobilePayn avulla voi maksaa sekä verkkokaupoissa että fyysisissä kaupoissa, joissa palvelun käyttö on mahdollista.

MobilePaylla voit:

 • Vastaanottaa, lähettää ja pyytää rahaa
 • Maksaa verkossa ja sovelluksissa
 • Antaa lahjoja ja lahjakortteja
 • Lahjoittaa hyväntekeväisyyteen
 • Maksaa kaupoissa
 • Kerätä rahaa
 • Maksaa laskuja
 • Maksaa toistuvia maksuja

Miten pääsen alkuun MobilePayn kanssa?

Lataa MobilePay-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta, AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

 1. Avaa MobilePay-sovellus ja valitse ”Rekisteröidy uutena käyttäjänä.”
 2. Syötä matkapuhelinnumerosi, saat sen jälkeen tekstiviestillä 6-numeroisen aktivointikoodin.
 3. Tunnistaudu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
 4. Syötä sähköpostiosoitteesi.
 5. Syötä maksukorttisi tiedot. Kortin lisäämistä varten tarvitset myös henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi.
 6. Syötä tilinumerosi. 
 7. Valitse nelinumeroinen salasanasi. On tärkeää, että valitset yksilöllisen salasanan, joka ei ole muiden tiedossa.
 8. Vahvista nelinumeroinen salasana.
 9. Nyt voit aloittaa MobilePayn käytön ja aloittaa maksamisen ja paljon muuta!

Jos haluat myöhemmin käyttää MobilePay-sovellusta toisessa matkapuhelimessa, valitse Kirjaudu sisään (nykyisenä käyttäjänä). Vahvista kirjautuminen vielä saamallasi tekstiviestin aktivointikoodilla. Tämä pätee myös silloin, kun olet vahingossa poistanut MobilePay-sovelluksen.

Huom! Aktivointikoodin sisältävä tekstiviesti voi tulla viiveellä. Jos et saa tekstiviestiä, käynnistä puhelin uudelleen ja varmista, että puhelinnumero on syötetty oikein ja ilman ensimmäistä nollaa. Voit tarvittaessa soittaa myös käyttäjien MobilePayn asiakastukeen 0200 31331.

Lisätietoa käyttöönottamisessa löydät MobilePayn omilta verkkosivuita.

Verkkokaupassa maksaminen MobilePaylla

Monet verkkokaupat tarjoavat MobilePayn maksutapana asiakkailleen. Kun asiakas valitsee maksutavaksi MobilePayn, hän ohjataan sovellukseen, jossa hän vahvistaa maksun. Maksaminen onnistuu yleensä hyvin nopeasti, ja ostosten maksaminen verkossa on entistä helpompaa MobilePayn ansiosta. Asiakkaan ei tarvitse syöttää maksukorttinsa tietoja jokaisen ostoksen yhteydessä, vaan riittää, kun hän kirjautuu sovellukseen ja vahvistaa maksun.

Kaupassa maksaminen MobilePaylla

MobilePayn avulla voi maksaa myös fyysisissä kaupoissa, joissa on käytössä MobilePayn tukema maksupääte. Tämä on mahdollista NFC-tekniikan avulla, joka mahdollistaa langattoman tiedonsiirron älypuhelimen ja maksupäätteen välillä. Asiakkaan tarvitsee vain avata sovellus ja asettaa puhelin maksupäätteen läheisyyteen, jolloin maksu suoritetaan automaattisesti. Tämä on nopea ja kätevä tapa maksaa ostokset ilman fyysistä maksukorttia.

Rahansiirto ystävien kesken

Yksi MobilePayn suosituimmista ominaisuuksista on mahdollisuus siirtää rahaa suoraan ystävien ja tuttavien välillä. Tämä on erityisen kätevää esimerkiksi silloin, kun jaetaan laskuja tai kerätään rahaa yhteiseen lahjaan. Rahansiirto tapahtuu hetkessä, kun vastaanottajan puhelinnumero tai MobilePay-käyttäjätunnus on tiedossa. Rahaa voi siirtää myös ulkomaille, mikä helpottaa esimerkiksi matkailijoita.

YouTube: MobilePay Suomi

Turvallisuus ja yksityisyys

MobilePay panostaa vahvasti turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Sovelluksessa käytetään vahvaa tunnistautumista, kuten sormenjälkeä tai Face ID:tä, jotta varmistetaan käyttäjän henkilöllisyys. Lisäksi maksukortin tiedot eivät tallennu puhelimeen tai siirry maksutapahtumien yhteydessä kauppiaille, mikä tekee MobilePaysta turvallisen vaihtoehdon maksamiseen.

MobilePayn edut ja haasteet

MobilePayn suosio perustuu sen tarjoamaan helppouteen ja kätevyyteen. Sovelluksen avulla maksaminen on nopeaa ja vaivatonta sekä verkkokaupoissa että fyysisissä kaupoissa. Rahansiirto ystävien kesken on myös kätevää ja nopeaa. MobilePayn käyttäminen voi myös auttaa vähentämään fyysisten maksukorttien määrää, mikä tekee lompakon kantamisesta vähemmän tarpeellista.

Toisaalta MobilePayn käyttö edellyttää älypuhelimen ja toimivan internet-yhteyden saatavuutta, mikä voi olla haasteellista esimerkiksi vanhemmille henkilöille tai alueilla, joissa internet-yhteydet ovat heikot. Lisäksi MobilePayn käyttö edellyttää käyttäjän pankkitilin tai maksukortin liittämistä sovellukseen, mikä voi herättää huolta tietoturvasta.

MobilePay on tehokas ja kätevä mobiilimaksupalvelu, joka on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa. Sen avulla voi maksaa verkko- ja fyysisissä kaupoissa sekä siirtää rahaa suoraan ystäville ja tuttaville. MobilePayn käyttö helpottaa arjen raha-asioiden hoitoa ja tarjoaa nopean ja turvallisen tavan maksaa ostokset. Vaikka palveluun liittyy joitakin haasteita, kuten älypuhelimen ja internet-yhteyden vaatimus, MobilePayn hyödyt ovat selvästi suuremmat.

Lähteet: MobilePay

By Niko

9 thoughts on “MobilePay: Tehokas ja kätevä maksupalvelu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *