Navionics

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Navionicsin historia

Navionicsin tarina alkoi vuonna 1984, kun italialainen insinööri Giuseppe Carnevali perusti yrityksen luomaan uuden sukupolven elektronisia merikarttoja. Tuolloin merenkulun kartat olivat pääasiassa paperimuodossa, ja Carnevali halusi hyödyntää uutta teknologiaa digitaalisten karttojen kehittämiseen. Ensimmäinen tuote, Navionics Gold, julkistettiin vuonna 1987, ja se mullisti veneilyn navigointitavat.

Navionicsin kehittyneet ominaisuudet

Navionics tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, jotka helpottavat veneilijöiden navigointia ja parantavat heidän kokemustaan vesillä. Alla on esitelty joitain Navionicsin keskeisiä ominaisuuksia:

 1. Merikartat ja syvyyskartoitus: Navionicsin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on sen kattava valikoima merikarttoja. Nämä kartat tarjoavat tarkkoja tietoja satamista, merimerkeistä, kanavista, ankkurointialueista ja muista merkittävistä kohteista. Syvyyskartoitus antaa tietoa vesiväylien syvyyksistä, mikä on erityisen tärkeää veneilijöille, jotta he voivat navigoida turvallisesti.
 2. Virtaukset ja vuorovedet: Navionicsin avulla veneilijät voivat seurata virtauksia ja vuorovesiä reaaliajassa. Tämä auttaa heitä suunnittelemaan matkansa paremmin ja hyödyntämään vesiväylien luonnollisia voimia sujuvamman ja energiatehokkaamman matkan varmistamiseksi.
 3. Satamainformaatio: Sovellus tarjoaa yksityiskohtaista tietoa satamista, kuten satamakarttoja, käytettävissä olevia palveluita, tankkausasemia, satamamaksuja ja muuta hyödyllistä tietoa. Tämä auttaa veneilijöitä suunnittelemaan satamavierailunsa ja löytämään parhaiten tarpeisiinsa sopivan sataman.
 4. Kalastuskartat ja merenpohjatiedot: Navionics tarjoaa myös erikoiskarttoja kalastajille. Nämä kalastuskartat sisältävät tietoja kalastuspaikoista, kalalajeista, pohjakartasta ja muista tärkeistä tiedoista, jotka auttavat kalastajia löytämään parhaat kalastusalueet ja parantamaan saalistaan.
 5. Yhteisön luoma sisältö: Navionics hyödyntää veneilijöiden ja kalastajien yhteisön luomaa sisältöä. Käyttäjät voivat lisätä karttoihin ja paikkamerkkeihin tietoja omista kokemuksistaan, kuten merivirroista, pinnanmuodoista ja paikallisista havainnoista. Tämä yhteisöpohjainen lähestymistapa parantaa karttojen tarkkuutta ja hyödyllisyyttä kaikille käyttäjille.

Navionicsin edut veneilijöille

Navionicsilla on useita etuja, jotka tekevät siitä suositun valinnan veneilijöille ympäri maailmaa. Alla on esitetty joitain näistä eduista:

 1. Tarkkuus ja luotettavuus: Navionicsin kartat ja tiedot perustuvat huolelliseen tutkimukseen ja jatkuvasti päivitettäviin tietolähteisiin. Tämä takaa tarkat ja ajantasaiset tiedot, joita veneilijät voivat luottaa navigoidessaan tuntemattomilla vesillä.
 2. Helppokäyttöisyys: Navionicsin sovellus on suunniteltu intuitiivisella käyttöliittymällä, joka on helppo oppia ja käyttää. Sovellus tarjoaa selkeän ja selkeän näkymän vesistöjen tiedoista, mikä helpottaa veneilijöiden navigointia ja suunnittelua.
 3. Reitinsuunnittelu ja optimointi: Navionicsin avulla veneilijät voivat suunnitella reittejä etukäteen ja optimoida matkansa eri tekijöiden, kuten syvyyskäyrien, esteiden ja virtausten perusteella. Tämä auttaa heitä säästämään aikaa, polttoainetta ja välttämään mahdollisia esteitä matkallaan.
 4. Joustavuus ja monipuolisuus: Navionics on saatavilla eri laitteille, kuten älypuhelimille, tablet-laitteille ja erilaisille navigointilaitteille. Lisäksi se tarjoaa erilaisia karttapaketteja, joten veneilijät voivat valita tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon.

Navionicsin merkitys veneilyyhteisölle

Navionicsilla on ollut merkittävä vaikutus veneilyyhteisöön. Se on tehnyt veneilystä turvallisempaa ja tehokkaampaa tarjoamalla tarkkoja ja ajantasaisia navigointitietoja. Navionicsin yhteisöpohjainen lähestymistapa mahdollistaa myös käyttäjien kokemusten jakamisen ja tietojen jakamisen, mikä edistää yhteisön keskinäistä tukea ja tiedonvaihtoa.

Navionicsin jatkuvasti päivittyvät kartat ja sovelluspäivitykset varmistavat, että veneilijät saavat aina uusimmat tiedot ja toiminnallisuudet käyttöönsä. Tämä auttaa heitä pysymään ajan tasalla merkittävistä muutoksista vesiväylien rakenteessa, satamien palveluissa ja muissa navigointiin liittyvissä tiedoissa.

Tiivistettynä:

Navionics on tärkeä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille tarkkoja ja ajantasaisia tietoja vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Sen kehittyneet ominaisuudet, kuten merikartat, satamainformaatio, kalastuskartat ja yhteisön luoma sisältö, parantavat veneilijöiden navigointia, reitinsuunnittelua ja kokemusta vesillä.

Navionicsin tarjoamat edut, kuten tarkkuus, helppokäyttöisyys, reitinsuunnittelu ja joustavuus, tekevät siitä suositun valinnan veneilijöille. Sen merkitys veneilyyhteisölle korostuu sen avulla saadun luotettavan tiedon ja yhteisön tuen kautta. Navionics jatkaa kehitystyötään tarjotakseen entistä parempia ja innovatiivisempia ratkaisuja veneilijöille ja edistääkseen turvallista ja nautinnollista veneilykokemusta kaikkialla maailmassa.

Lähde: Navionics / Youtube

By Niko

5 thoughts on “Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu”
 1. […] Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. […]

 2. […] Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. […]

 3. […] Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *