Bluetooth kuulokkeet

Bluetooth kuulokkeet ovat nykyään erittäin suosittuja, ja niiden valikoima on laaja. Erilaisia malleja on tarjolla jokaiseen makuun ja budjettiin. Tässä artikkelissa käydään läpi Bluetooth-kuulokkeiden perusteet, jotta voit tehdä tietoisen valinnan.

Mitä ovat Bluetooth-kuulokkeet?

Bluetooth kuulokkeet ovat langattomia kuulokkeita, jotka yhdistetään Bluetooth-yhteydellä muuhun laitteeseen, kuten älypuhelimeen, tietokoneeseen tai televisioon. Bluetooth-yhteys mahdollistaa kuulokkeiden käytön vapaasti ilman johtoja.

Bluetooth-kuulokkeiden tyypit

Bluetooth-kuulokkeita on saatavilla useissa eri tyypeissä. Yleisimmät Bluetooth-kuulokkeiden tyypit ovat:

 • Nappikuulokkeet
 • Langattomat in-ear-kuulokkeet
 • Langattomat around-ear-kuulokkeet
 • Langattomat supra-aural-kuulokkeet

Nappikuulokkeet

Nappikuulokkeet ovat pieniä, kevyitä ja helppokäyttöisiä kuulokkeita. Ne sopivat hyvin esimerkiksi liikkumiseen ja urheiluun. Nappikuulokkeiden äänenlaatu on yleensä hieman heikompi kuin muiden Bluetooth-kuulokkeiden.

Langattomat in-ear-kuulokkeet

Langattomat in-ear-kuulokkeet ovat käytännössä nappikuulokkeita, jotka työnnetään korvakäytävään. Ne tarjoavat yleensä paremman äänenlaadun kuin nappikuulokkeet, ja ne sopivat hyvin myös liikkumiseen ja urheiluun. Langattomien in-ear-kuulokkeiden ongelmana voi olla, että ne voivat pudota helposti pois korvista.

Langattomat around-ear-kuulokkeet

Langattomat around-ear-kuulokkeet ovat korvan ympärille istuvat kuulokkeet. Ne tarjoavat yleensä erinomaisen äänenlaadun ja mukavan istuvuuden. Langattomat around-ear-kuulokkeet ovat hyvä valinta esimerkiksi musiikin kuunteluun kotona tai toimistossa.

Langattomat supra-aural-kuulokkeet

Langattomat supra-aural-kuulokkeet ovat korvan päälle istuvat kuulokkeet. Ne tarjoavat yleensä hyvän äänenlaadun ja mukavan istuvuuden. Langattomat supra-aural-kuulokkeet ovat hyvä valinta esimerkiksi musiikin kuunteluun kotona tai toimistossa.

Bluetooth-kuulokkeiden ominaisuudet

Bluetooth-kuulokkeissa on monia erilaisia ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon valintavaiheessa. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Äänenlaatu
 • Akunkesto
 • Melunvaimennus
 • Vesi- ja pölysuoja
 • Mikrofoni

Äänenlaatu

Äänenlaatu on yksi tärkeimmistä Bluetooth-kuulokkeiden ominaisuuksista. Äänenlaatua voi arvioida esimerkiksi kuulokkeiden äänen tarkkuudesta, bassotoistosta ja kokonaisvaltaisesta vaikutelmasta.

Akunkesto

Akunkesto on tärkeä ominaisuus, jos käytät kuulokkeita paljon. Bluetooth-kuulokkeiden akunkesto vaihtelee mallistosta riippuen. Yleisesti ottaen nappikuulokkeiden akunkesto on lyhyempi kuin muiden Bluetooth-kuulokkeiden.

Melunvaimennus

Melunvaimennus on ominaisuus, joka vähentää ympäristön melun kuulokkeiden kautta kuultavaa ääntä. Melunvaimennus on hyödyllinen esimerkiksi liikenteessä tai lentokoneessa käytettäessä.

Vesi- ja pölysuoja

Vesi- ja pölysuoja on tärkeä ominaisuus, jos käytät kuulokkeita esimerkiksi urheilussa tai ulkona. Vesi- ja pölysuojattujen kuulokkeiden kanssa et tarvitse pelätä, että vesi tai pöly vaurioittavat niitä.

Mikrofoni

Mikrofoni on hyödyllinen ominaisuus, jos haluat käyttää kuulokkeita puheluihin tai esimerkiksi pelaamiseen. Kuulokkeiden mikrofonien äänenlaatu vaihtelee mallista riippuuen.

Bluetooth-kuulokkeiden valinta

Kun valitset Bluetooth-kuulokkeita, on tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen haluat käyttää niitä. Jos haluat kuulokkeita musiikin kuunteluun, on tärkeää kiinnittää huomiota äänenlaatuun. Jos taas haluat kuulokkeita liikuntaan, on tärkeää kiinnittää huomiota istuvuuteen ja akunkestoon.

Tässä muutamia vinkkejä Bluetooth-kuulokkeiden valintaan:

 • Harkitse käyttötarvettasi. Mihin tarkoitukseen haluat käyttää kuulokkeita? Jos haluat kuulokkeita musiikin kuunteluun, on tärkeää kiinnittää huomiota äänenlaatuun. Jos taas haluat kuulokkeita liikuntaan, on tärkeää kiinnittää huomiota istuvuuteen ja akunkestoon.
 • Vertaa hintoja. Bluetooth-kuulokkeiden hinnat vaihtelevat suuresti. Vertaile eri malleja ja löydä itsellesi sopivin hinta.
 • Lue arvosteluja. Arvostelut voivat antaa hyvän kuvan kuulokkeiden ominaisuuksista ja äänenlaadusta.

Bluetooth-kuulokkeiden huolto

Bluetooth-kuulokkeiden huolto on tärkeää, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. Tässä muutamia vinkkejä Bluetooth-kuulokkeiden huoltoon:

 • Puhdista kuulokkeet säännöllisesti. Poista lika ja pöly kuulokkeiden pinnalta pehmeällä liinalla.
 • Säilytä kuulokkeet asianmukaisesti. Säilytä kuulokkeet kuivassa ja pölyttömässä paikassa.
 • Lataa kuulokkeet säännöllisesti. Lataa kuulokkeet täyteen ennen käyttöä, jotta ne eivät pääse tyhjäksi kesken kaiken.

Yhteenveto

Bluetooth-kuulokkeet ovat kätevä ja monipuolinen valinta musiikin kuunteluun, puheluihin ja muihin tarkoituksiin. Kun valitset Bluetooth-kuulokkeita, on tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen haluat käyttää niitä. Harkitse käyttötarvettasi, vertaile hintoja ja lue arvosteluja, jotta löydät itsellesi sopivat kuulokkeet.

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)

By Niko

One thought on “Bluetooth kuulokkeet: Opas valintaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *