FortniteKuva: Epic Games

Fortnitesta on tullut globaali ilmiö, joka on valloittanut miljoonien pelaajien sydämet – myös lasten ja nuorten. Yksi pelin houkuttelevimmista ominaisuuksista ovat skinit, eli hahmojen asut ja varusteet, joilla pelaajat voivat ilmaista itseään pelimaailmassa.

Fortniten ikäraja

Fortnite ikäraja on virallisesti PEGI 12, mikä tarkoittaa, että peli ei ole suositeltava alle 12-vuotiaille lapsille. Pelissä esiintyy väkivaltaa, joka on kuitenkin tyyliteltyä ja sarjakuvamaista. Verta ei näy, ja hahmojen kuolema on esitetty humoristisella tavalla.

Vanhempien on kuitenkin tärkeää muistaa, että pelin ikäraja on vain suositus. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja reagoi pelien sisältöön eri tavalla. Vanhempien on tärkeää tutustua peliin itse ja harkita, sopiiko se heidän lapsensa ikätasolle ja kypsyydelle.

Skinit ja mikromaksut

Fortniten skinit ovat virtuaalisia asuja ja varusteita, joita pelaajat voivat ostaa pelin sisäisellä valuutalla, V-Buckseilla. V-Buckseja voi ostaa oikealla rahalla, ja tämä on herättänyt huolta vanhempien keskuudessa.

On tärkeää muistaa, että skinit eivät anna pelaajille mitään etua pelissä. Ne ovat puhtaasti kosmeettisia ja tarkoitettu pelaajien itseilmaisun välineeksi. Vanhempien on kuitenkin hyvä keskustella lastensa kanssa mikromaksuista ja varmistaa, että he ymmärtävät rahan arvon ja pelaamiseen liittyvät riskit.

Mitä vanhempien tulisi tehdä?

Vanhempien tulisi tehdä seuraavat asiat varmistaakseen, että heidän lapsensa pelaavat Fortnitea turvallisesti ja vastuullisesti:

  • Keskustele lapsesi kanssa pelin ikärajasta ja väkivallasta.
  • Aseta rajat pelin sisäisille ostoksille.
  • Valvo lapsesi mobiilipelaamista.
  • Pelaa peliä lapsesi kanssa. Yhdessä pelaaminen voi olla hauskaa ja se antaa sinulle mahdollisuuden tutustua peliin ja siihen, mitä lapsesi tekee pelissä.

Lisätietoa

Lisätietoa Fortnitesta ja sen ikärajasta löydät seuraavista linkeistä:

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *