tuntematon numero

Onko sinulle koskaan soittanut tuntematon numero? Ehkä olet huolissasi siitä, kuka soitti ja mitä hän haluaa. Onneksi on olemassa useita tapoja selvittää tuntemattoman numeron soittajan tiedot.

1. Numeropalvelu

Yksi helpoimmista tavoista selvittää tuntemattoman numeron soittajan tiedot on käyttää numeropalvelua. Numeropalvelut tarjoavat tietoja puhelinnumeroista, kuten nimi, osoite ja yritys. Numeropalveluita on saatavilla sekä maksullisina että ilmaisina.

Suomessa tunnettuja numeropalveluita ovat esimerkiksi 020202, 118 ja Fonecta Caller. Numeropalveluiden käyttö on yleensä helppoa. Soita numeroon tai lähetä tekstiviesti ja kerro numero, jonka tiedot haluat selvittää. Numeropalvelu antaa sinulle soittajan tiedot välittömästi.

2. Numerohaku verkossa

Myös verkossa on useita palveluita, joiden avulla voit selvittää tuntemattoman numeron soittajan tiedot. Numerohakupalvelut toimivat yleensä samalla periaatteella kuin numeropalvelut. Kirjoita puhelinnumero hakukenttään ja palvelu antaa sinulle soittajan tiedot.

Suomessa tunnettuja numerohakupalveluita ovat esimerkiksi Tuntematonnumero.fi, Kukasoitti.fi ja Fonecta.fi. Numerohakupalveluiden käyttö on yleensä ilmaista.

3. Soita takaisin

Jos olet rohkea, voit soittaa takaisin tuntemattomaan numeroon. Jos on kyse esimerkiksi yrityksestä, voit kysyä soittajan nimeä ja miksi hän soitti. Jos on kyse yksityishenkilöstä, voit kysyä, kuka hän on ja miksi hän soitti sinulle.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ei ole pakko soittaa takaisin tuntemattomaan numeroon. Jos et halua puhua soittajan kanssa, voit vain sulkea puhelun.

4. Älä vastaa

Jos et halua saada tuntemattomia puheluita, voit estää ne puhelimen asetuksista. Puhelimen asetukset vaihtelevat eri puhelinmalleissa, joten tarkista ohjeet puhelimen käyttöohjeesta.

5. Huomaa huijaussoitot

On myös hyvä olla tietoinen huijauspuheluista. Huijaussoitoissa soittaja yrittää saada sinut luovuttamaan henkilötietojasi tai rahaa. Jos saat puhelun, jossa soittaja pyytää sinulta henkilötietojasi tai rahaa, älä vastaa. Sulje puhelu ja ilmoita asiasta poliisille.

Huomaathan, että tuntemattoman numeron soittajan tiedot eivät aina ole saatavilla. Jos numero on esimerkiksi ulkomaalainen tai se on sidottu tuntemattomaan yritykseen, saatat joutua tyytymään vain numeroon.

Seuraavat vinkit auttavat sinua selvittämään tuntemattoman numeron soittajan tiedot:

  • Tallenna puhelu. Jos tallennat puhelun, voit kuunnella sen myöhemmin ja yrittää tunnistaa soittajan äänen.
  • Huomioi puhelun aika ja päivä. Jos puhelu tulee epätavalliseen aikaan, se voi olla huijaussoitto.
  • Huomioi puhelun kesto. Jos puhelu kestää vain hetken, se voi olla huijaussoitto.
  • Huomioi puhelun sisältö. Jos puhelu on epäselvä tai hämmentävä, se voi olla huijaussoitto.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua, kun yrität selvittää tuntemattoman numeron soittajan tiedot.


WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

By Niko

4 thoughts on “Kuka soitti? – Selvitä tuntemattoman numeron soittajan tiedot”
  1. […] Tuntematon numero voi olla myös huijauspuhelu. Huijauspuhelu on puhelu, jonka tarkoituksena on huijata vastaanottajaa antamaan rahaa tai henkilökohtaisia tietoja. Huijauspuheluita tehdään usein esimerkiksi rahansiirtohuijauksina, palkintohuijauksina tai tietokonevirushuijauksina. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *