patterilämmityspatterilämmitys

Jotta huoneet ja keittiöt pysyisivät lämpiminä ja viihtyisinä kylmempinä vuodenaikoina, ne on lämmitettävä. Tämä herättää kysymyksen siitä, miten patteri valitaan ja mitä kannattaa etsiä ensin. Ennen kuin ostat patterin, sinun on ymmärrettävä pattereiden tyypit, ominaisuudet, edut ja haitat.

Pattereiden luokittelu

Ennen kuin valitset patterin, kannattaa tutustua tämän laitteen pääluokkiin. Patterit jaetaan seuraavien luokkien mukaan:

  • Lämmön kantaja (vesi- tai pakkasnestepohjainen);
  • Valmistusmateriaali (valurauta, teräs, bimetalli ja alumiini);
  • Rakennemuoto (poikkileikkaus, paneeli, putki, muotoilu).

On mahdotonta sanoa yksiselitteisesti, että tämä tai tuo patteri on parempi. Ne on suunniteltu erilaisiin olosuhteisiin ja käyttöintensiteettiin, ja niillä on omat etunsa ja haittansa. e-ferroli.fi-myymälän henkilökunta auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan patterin.

Mikä on paras akkumateriaali?

Bimetallipatterit on nimensä mukaisesti valmistettu kahdesta materiaalista. Sisäpuolella käytetään terästä (se on suorassa kosketuksessa lämpöaineen kanssa) ja ulkopuolella alumiinia.  Tällaiset tuotteet sopivat mihin tahansa lämmönkantajaan, kestävät melko korkeaa painetta (jopa 36 ilmakehää) ja oikein asennettuina voivat palvella useita vuosikymmeniä (keskimäärin 25-35 litraa). Ne ovat kuitenkin kalliimpia kuin teräs- tai valurautakattilat, ja niillä voidaan lämmittää suhteellisen pieni tila. Toisin sanoen, kun päätetään, mitkä patterit ovat parempia vaikuttavan alueen yksityiskotiin, ne olisi jätettävä pois vaihtoehtojen luettelosta.

Alumiinipatterit asennetaan usein asuntoihin ja taloihin, ne ovat kevyitä, nopeasti lämpiäviä ja suhteellisen edullisia (halvempia kuin bimetallin analogit). Tällaiset patterit soveltuvat kuitenkin vain veden lämmitykseen ja ovat erittäin herkkiä niiden läpi virtaavan nesteen emäksisyydelle. PH-8:n lämpötilassa patterit alkavat hapettua ja sitten ne heikkenevät sisältäpäin.

Teräslämmityspattereita on saatavana monen muotoisina ja kokoisina, ja ne voidaan räätälöidä minkä tahansa huoneen tyyliin ja muotoiluun sopiviksi. Näillä pattereilla on suuri lämmöntuotto ja ne ovat varsin kohtuuhintaisia. Niiden heikkoutena on se, että teräspatterit eivät kestä paineiskuja (vesivyöry). Lisäksi on erittäin epätoivottavaa tyhjentää patterit kesällä, sillä muuten ne ruostuvat sisältäpäin.  Teräsputkipatterit ovat melko kalliita, joten voi tulla kalliiksi ostaa niitä riittävästi tilavaan omakotitaloon.

Valurautapatterit ovat raskaita, lämpenevät hitaasti ja niiden lämmöntuotto on heikko.

Akun valmistaja Ferroli

Vertaillessasi ja valitessasi parasta patteria on järkevää kiinnittää huomiota myös valmistajaan. Luotettavimmat tuotteet ovat tunnetuilta tuotemerkeiltä, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa markkinoilla jo pitkään. Italialainen Ferroli-yritys on vuodesta 1955 lähtien valmistanut ilmasto- ja lämpötekniikkaa sekä laitteita. Vuosikymmenien ajan tuotemerkki on väsymättä parantanut tuotteidensa laatua, muotoilua ja toimivuutta, täydentänyt mallistoja uusilla tuotteilla ja parantanut pitkään valmistettujen akkujen ominaisuuksia jne.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman pattereita eri huonekokoihin, ja ne eroavat toisistaan materiaalien, hinnan ja suorituskyvyn suhteen. Käyttäjäystävällisten suodattimien avulla löydät nopeasti ja helposti tarpeisiisi ja vaatimuksiisi sopivan patterin.

Lämmityslaitteiden valinta talon koon mukaan

Kun olet päättänyt valmistajasta sekä pattereiden rakenteesta ja materiaalista, sinun on osattava valita patterit pinta-alan mukaan.

Osioiden tai muiden patterielementtien määrä riippuu paitsi huoneen koosta myös kunkin patterielementin lämmönsiirrosta. Esimerkiksi samaan huoneeseen, eteiseen tai keittiöön voidaan tarvita 5 teräsosaa tai 6-7 valurautaosaa.

Patterielementtien lukumäärä lasketaan kaavalla:

Huoneen pinta-ala *1 kuutiometrin tilan lämmittämiseen tarvittava lämpöenergia / 1 patteriprofiilin lämmönsiirto.

Jos huone on nurkassa, siinä on parveke tai pääsy kadulle, huoneen pinta-alaan on lisättävä 20 %. Jos patteri on sijoitettu syvennykseen tai sitä estää jokin asia, huoneen pinta-alaan on lisättävä vielä 15 %. Keittiön pinta-alasta voidaan vähentää 15 % laskettaessa keittiön osastojen määrää, koska patteri ei ole keittiön ainoa lämmönlähde. Keittiötä käytetään säännöllisesti ruoanlaittoon, joten myös sähkö- tai kaasupolttimet tai uuni nostavat hieman ympäristön lämpötilaa.

Tarkemmissa laskelmissa otetaan huomioon ikkunoiden lukumäärä ja pinta-ala, lasityyppi (kammioiden lukumäärä), seinämateriaali, ulko- ja sisäpuolisen eristyksen olemassaolo tai puuttuminen ja jopa naapurihuoneiden ominaisuudet (lämmitetty/lämmittämätön, tuuletettu/tuulettamaton, eristetty/eristämätön). Näitä laskelmia tehdään kuitenkin harvoin; yleensä patterit asentavat asiantuntijat voivat auttaa patterin osien tai putkielementtien lukumäärän valinnassa.

e-ferroli.fi-myymälässä on pattereita, joissa on erilainen määrä osioita ja jotka sopivat sekä suuriin että pieniin huoneisiin omakotitaloissa ja asunnoissa.

By admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *