QR-koodi

Mikä on QR-koodi?

QR-koodi on kaksiulotteinen kuviokoodi, joka on koodattu mustavalkoiseen pistekuvioon. QR-koodit voivat sisältää erilaisia tietoja, kuten tekstiä, URL-osoitteita, puhelinnumeroita, sähköposteja, yhteystietoja, tapahtumatietoja, tuotetietoja ja paljon muuta.

QR-koodit ovat lyhenteestä Quick Response, joka viittaa niiden nopeaan skannaukseen. Nykyaikaiset älypuhelimet ja tabletit pystyvät tunnistamaan QR-koodit erittäin nopeasti.

QR-koodien käyttötarkoitukset

QR-koodeja voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 • Web-sivujen linkit: QR-koodeja voidaan käyttää helpottamaan verkkosivustojen linkkien jakamista.
 • Tuotetiedot: QR-koodeja voidaan käyttää tarjoamaan lisätietoja tuotteista, kuten käyttöohjeita, tuotetietoja tai tuotearvosteluja.
 • Tapahtumatiedot: QR-koodeja voidaan käyttää tarjoamaan tietoa tapahtumista, kuten aikatauluja, ohjelmaa ja lipunmyyntiä.
 • Yhteystiedot: QR-koodeja voidaan käyttää tarjoamaan yhteystietoja yrityksille tai henkilöille.
 • Markkinointi: QR-koodeja voidaan käyttää markkinoimaan tuotteita tai palveluita.

QR-koodien luominen

QR-koodeja voidaan luoda ilmaiseksi useilla verkkosivustoilla ja sovelluksilla. Useimmat QR-koodigeneraattorit tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, kuten koodin tyypin, sisällön ja ulkoasun.

QR-koodin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot:

 • Koodityyppi: QR-koodit voidaan luoda useille eri tarkoituksille. Esimerkiksi jos haluat luoda koodin, joka sisältää tekstiä, tarvitset tietää, kuinka paljon tekstiä haluat sisällyttää.
 • Sisältö: QR-koodin sisältö voi olla mitä tahansa tekstiä, URL-osoitetta, puhelinnumeroa, sähköpostia, yhteystietoja, tapahtumatietoja, tuotetietoja tai muuta.
 • Ulkoasu: QR-koodin ulkoasua voidaan muokata erilaisin värein, fontteihin ja muilla vaihtoehdoilla.

QR-koodien skannaaminen

QR-koodeja voidaan skannata useilla eri tavoilla. Yleisin tapa on käyttää älypuhelimen tai tabletin kameraa.

QR-koodin skannaamiseen tarvitset seuraavat tiedot:

 • QR-koodigeneraattori: QR-koodin luomiseen käytetty generaattori tarjoaa yleensä myös koodin skannaamiseen tarkoitetun sovelluksen.
 • QR-koodilukija: Jos et halua käyttää QR-koodin luojan tarjoamaa sovellusta, voit ladata ilmaisen QR-koodilukijan sovelluksen sovelluskaupoista.

QR-koodin skannaaminen onnistuu seuraavasti:

 1. Avaa QR-koodilukija sovellus.
 2. Kohdista puhelimen kamera QR-koodiin.
 3. Sovellus tunnistaa QR-koodin ja avaa sen sisällön.

QR-koodien turvallisuus

QR koodi voi sisältää myös henkilökohtaisia tietoja, kuten puhelinnumeroita, sähköposteja tai yhteystietoja. On tärkeää olla varovainen, mihin QR-koodeja skannataan. Jos et ole varma, mitä QR-koodi sisältää, on suositeltavaa olla skannaamatta sitä.

QR-koodien tulevaisuus

QR-koodit ovat yhä yleisempiä. Niitä käytetään yhä useammin erilaisiin tarkoituksiin, kuten web-sivujen linkkien jakamiseen, tuotetietojen tarjoamiseen ja tapahtumatietojen jakamiseen.

QR-koodien tulevaisuus näyttää valoisalta. Ne ovat tehokas tapa jakaa tietoa ja markkinoida tuotteita ja palveluita.

By Niko

2 thoughts on “QR-koodi: Käyttötarkoitukset, luominen ja skannaaminen”
 1. […] QR-koodit ovat kaksiulotteisia viivakoodeja, jotka on koostunut mustavalkoisista neliöistä. Ne kehitettiin alun perin autoteollisuuden tarpeisiin, mutta nykyään niitä käytetään monenlaisissa eri konteksteissa. QR-koodien avulla voidaan jakaa esimerkiksi verkkosivujen URL-osoitteita, tekstiviestejä, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita, vCard-tietoja ja jopa geolokaatiodataa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *