Sosiaalinen media

Sosiaalinen media on kiinteä osa ihmisten arkea. Se tarjoaa tavan kommunikoida ystävien ja perheen kanssa, pysyä ajan tasalla ajankohtaisista tapahtumista ja löytää uusia ihmisiä ja kiinnostuksen kohteita. Tässä artikkelissa tarkastelemme Suomen suosituimpia sosiaalisen median alustoja vuonna 2024 ja annamme vinkkejä niiden käyttöön.

Facebook

Facebook on edelleen Suomen käytetyin sosiaalisen median alusta. Sillä on yli 3 miljardia kuukausittaista käyttäjää maailmanlaajuisesti ja noin 4,5 miljoonaa suomalaista käyttää sitä päivittäin. Facebookissa voit jakaa ajatuksiasi, kuviasi ja videoitasi sekä olla yhteydessä ystäviin ja perheeseen. Facebookissa on myös lukuisia ryhmiä, joissa voit keskustella eri aiheista ja löytää uusia ihmisiä.

Vinkki: Jos Facebook ei toimi, tarkista internet-yhteytesi ja varmista, että olet kirjautunut sisään oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Voit myös kokeilla tyhjentää sovelluksen välimuistin tai asentaa sen uudelleen.

TikTok

TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu sovellus, joka on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Sillä on yli 1 miljardi kuukausittaista käyttäjää maailmanlaajuisesti ja noin 1,5 miljoonaa suomalaista käyttää sitä päivittäin. TikTokissa voit luoda ja jakaa 15-60 sekunnin pituisia videoita, joissa voit tanssia, laulaa, tehdä sketsejä tai mitä tahansa muuta haluat.

Vinkki: Jos TikTok ei toimi, tarkista internet-yhteytesi ja varmista, että olet kirjautunut sisään oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Voit myös kokeilla tyhjentää sovelluksen välimuistin tai asentaa sen uudelleen.

Instagram

Instagram on kuvien ja videoiden jakamiseen tarkoitettu sovellus, jolla on yli 2 miljardia kuukausittaista käyttäjää maailmanlaajuisesti ja noin 2 miljoonaa suomalaista käyttää sitä päivittäin. Instagramissa voit jakaa kuvia ja videoita seuraajillesi sekä selata muiden käyttäjien sisältöä. Instagramissa on myös lukuisia tarinoita, joissa voit jakaa lyhyitä videoita ja kuvia, jotka katoavat 24 tunnin kuluttua.

Vinkki: Jos Instagram ei toimi – Tarkista internet-yhteytesi ja varmista, että olet kirjautunut sisään oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Voit myös kokeilla tyhjentää sovelluksen välimuistin tai asentaa sen uudelleen.

Snapchat

Snapchat on multimediaviestien jakamiseen tarkoitettu sovellus, jolla on yli 300 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää maailmanlaajuisesti ja noin 1 miljoona suomalaista käyttää sitä päivittäin. Snapchatissa voit lähettää kuvia ja videoita, jotka katoavat muutaman sekunnin kuluttua. Snapchatissa on myös lukuisia suodattimia ja linssejä, joilla voit muokata kuviasi ja videoitasi.

Vinkki: Jos Snapchat ei toimi, tarkista internet-yhteytesi ja varmista, että olet kirjautunut sisään oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Voit myös kokeilla tyhjentää sovelluksen välimuistin tai asentaa sen uudelleen.

Muita suosittuja someja

Facebookin, TikTokin, Instagramin ja Snapchatin lisäksi Suomessa on myös muita suosittuja sosiaalisen median alustoja, kuten Twitter, YouTube, Pinterest ja LinkedIn. Jokaisella alustalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten on tärkeää valita oikeat alustat omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Sosiaalisen median tulevaisuus

Sosiaalinen media kehittyy jatkuvasti ja uusia alustoja ja ominaisuuksia tulee koko ajan markkinoille.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *