Moto Edge -tuotesarja on kokenut muutoksia vuonna 2023, ja kaikki Edge 40 -mallit tarjoavat ominaisuuskokonaisuuksia, jotka ylittävät mallinimen antamat odotukset. Tämä pätee myös sarjan tämän vuoden kolmanteen julkaisuun, Edge 40 Neo -malliin.

Uusi Neo on lähellä tuotesarjan ’vaniljamallia’. Se käyttää käytännössä samaa kameraa kuin Edge 40, ja myös näyttö on sama. Vuoden 2023 Neo tarjoaa varteenotettavan piirisarjan – aiempi malli kärsi hieman alitehoisesta Snapdragonista, mutta uusi Dimensity vaikuttaa lupaavalta. Myös nopea lataus ja parantunut akkukapasiteetti ovat lupaavia.

Vesitiiviys ja uudet värit

Aluksi vaikutti siltä, että IP68-luokitus olisi vain Pro-malleille, mutta se on nyt kaikissa kolmessa Edge 40 -mallissa. Tämä on tervetullut uudistus yritykseltä, joka ei ole viime vuosina panostanut vedenkestävyyteen. Pantone-yhteistyön ansiosta saatavilla on myös ainutlaatuisia värejä, jotka tekevät Neosta entistä houkuttelevamman.

Pakkauksen sisältö ja muotoilu

Kuten kaikki viimeaikaiset Moto Edget, myös Edge 40 Neo toimitetaan kierrätyspahvista valmistetussa kaksiosaisessa pakkauksessa. Pakkaus on myös tuoksuvaa, mikä luo miellyttävän ensivaikutelman puhelimen avaamisesta.

Pakkauksen mukana tulee 68W:n sovitin ja USB-C-kaapeli. Motorola on myös lisännyt puhelimen väriin sopivan suojakotelon, joka on valmistettu Ruotsissa ja on biohajoava.

Muotoilu ja ergonomia

Neon lähentyminen tuotesarjan ’vakio’-malliin näkyy 40. sukupolven ulkonäössä, rakenteessa ja käsittelyssä. Tämän vuoden Neo-malli ei ole kevyempi kuin aiemmat, mutta se on yhä suhteellisen kevyt ja kompakti. Vaikka metallia ei olekaan käytetty, IP68-luokitus on yllättävä lisä tähän hintaluokkaan.

Ongelmia sormenjälkitunnistimessa

Yksi tavanomaisista kritiikeistämme Moto-puhelimia kohtaan liittyy sormenjälkitunnistimen sijoitteluun, joka on myös Edge 40 Neossa liian alhaalla. Tunnistin toimii nopeasti ja luotettavasti, mutta sen olisi voinut sijoittaa hieman ylemmäs.

Näyttö ja värintoisto

Edge 40 Neo jatkaa Motorolan perinnettä tarjota korkeampi näytön virkistystaajuus kuin useimmat kilpailijat, tässä tapauksessa 144 Hz. Näytön kirkkaus on hyvä, ja värintoisto on kohtuullisen tarkkaa kahdella eri tilassa.

HDR ja suoratoisto

Vaikka Edge 40 Neo ei ole Dolby Vision -sertifioitu kuten Edge 40 Pro, se tukee HDR10+-standardia. YouTube tukee HDR-videoiden toistoa, mutta Netflix ei vielä salli HDR-toistoa Neolla.

Yhteenveto: Edut ja haitat

Edut

 • Kompakti ja kevyt, hyvä pito ja väri vaihtoehdot
 • IP68-luokitus
 • Erittäin sulava 144 Hz näyttö
 • Erittäin nopea lataus
 • Hyvä äänenlaatu stereo kaiuttimissa
 • Puhdas Android-käyttöliittymä, lisäominaisuuksia Motorolalta
 • Hyvä piirisarja hintaluokassa
 • Pätevä kamerajärjestelmä hintaluokassa

Haitat

 • Alle keskimääräinen akunkesto
 • Vain kaksi luvattua käyttöjärjestelmäpäivitystä
 • Videon vakautus ei ole kilpailukykyinen

By admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *