Valmet

Kesäkuussa eniten laitemalleja DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalle keräsi Samsung, joka nappasi itselleen myös kaksi kärkisijaa. Puhelimien myynnissä näkyi myös uusien 5G-mallien vauhdikas nousu, ja DNA:lla onkin 5G-verkko jo 20 eri paikkakunnalla. Älykellojen myyntikamppailussa kärkisijaa pitää edelleen Apple.

DNA:n kesäkuun myydyimmät puhelimet Top 15 -listalla on kuusi Samsungin puhelinta, neljä mallia Applelta sekä kaksi Honor-puhelinta. Yhdellä mallilla edustettuina ovat Huawei, OnePlus ja Xiaomi.

Samsungin loistava vire jatkui myös kesäkuussa, sillä sekä viime vuoden suosikkipuhelimien että tämän vuoden uutuusmallien kysyntä käy kiivaana. Ykköspaikalle kapusi toista kuukautta putkeen Samsung Galaxy A40 -malli, jonka toukokuun lopussa myyntiin tullut seuraaja Samsung Galaxy A41 hyppäsi suoraan listan kahdeksannelle sijalle. Samsung pärjäsi myös 5G-sarjassa, kun uusi edullisemman pään 5G-puhelin Samsung Galaxy A51 5G nousi ensimmäisenä myyntikuukautenaan Top 15 -listalle.

Applen puhelimista myydyimpänä, listan sijalla kolme, jatkaa iPhone 11, josta ominaisuuksiltaan vieläkin parempi versio iPhone 11 Pro nousi myös listan sijalle 10. Myös iPhone 7 ja toisen sukupolven iPhone SE löytyvät myydyimpien listalta.

”Älylaitteiden kysyntä sekä myymälöiden asiakasmäärät ovat palautuneet normaalille tasolle kesäkuun aikana. DNA Kaupoissa jatketaan silti tehostettuja toimenpiteitä puhtaan ja turvallisen myymäläympäristön ylläpitämiseksi. Uuden laitteen tarjoamille monipuolisemmille ominaisuuksille löytyy käyttöä esimerkiksi lisääntyneen ulkona liikkumisen myötä. Myös kesäsesongin hyvät laitetarjoukset ovat houkutelleet monia vaihtamaan puhelinta”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älykellojen myynnin kasvu jatkuu yhä

Kesälomien alkaminen ja maailmantilanteesta johtuva ihmisten ulkoilun lisääntyminen näkyvät myös äly- ja urheilukellojen myynnin kasvuna. Edullisten kampanjoiden myötä myös aktiivisuusrannekkeet pääsivät myydyimpien listalle.

”Kesäkuun myyntilukuihin ovat vaikuttaneet alekampanjat, joiden myötä on selkeästi hankittu aktiivisuusrannekkeita. Kuluttajat hakevat hyviä tarjouksia, sillä myös edellisvuosien mallit, kuten esimerkiksi Huawei Watch GT tai Samsung Galaxy Watch kamppailevat hienosti kymmenen parhaan joukossa ominaisuuksiltaan monipuolisempien mallien rinnalla. Yleisesti ottaen koko tuoteryhmän kasvu on alkukeväästä asti jatkunut voimakkaana”, Aavikko kertoo.

Kesäkuun Top 15 -listan toiselle sijalle nousi edullinen Samsung Galaxy fit e -aktiivisuusranneke. Ensimmäistä sijaa piti jälleen Applen Series 5 -älykello, jonka pikkuveli Apple Series 3 älykello hävisi vain karvan verran Samsungin tämän kuun haastajalle.

5G-verkon laajentuminen näkyy myös puhelimien myynnissä

DNA toi kesäkuussa myyntiin useamman 5G-puhelinmallin, jotka tuntuvat myös kiinnostavan asiakkaita.

”DNA:n 5G-verkon laajentuessa myös 5G-puhelimien kysyntä on kasvanut selkeästi. Valikoimassamme on jo parikymmentä eri 5G-puhelinmallia ja loppuvuoden aikana valikoimaan on tulossa lisää malleja myös uusilta valmistajilta. Uutta puhelinta harkitsevien kannattaa ehdottomasti tutustua 5G-valikoimaan, vaikka 5G-verkko ei yltäisikään vielä omalle kotipaikkakunnalle – ostamalla 5G-laitteen puhelimelle voi varmistaa pidemmän käyttöiän, kun laitteella pääsee hyödyntämään viimeisintä matkapuhelinverkkoa myös tulevaisuudessa”, Aavikko kertoo.

DNA:n 5G-verkko löytyy jo 20 eri paikkakunnalta. DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa, Raahessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Pirkkalassa ja Lahdessa.

5G-puhelimien ja 5G-mobiililiittymien lisäksi DNA:lla on tarjolla myös erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.DNA:n myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2020    

1. (1.) Samsung Galaxy A40

2. (5.) Samsung Galaxy A20e

3. (3.) Apple iPhone 11

4. (9.) Huawei P Smart 2019

5. (4.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)

6. (2.) Samsung Galaxy A51
7. (14.) Honor 10 Lite

8. (-) Samsung Galaxy A41

9. (8.) Apple iPhone 7

10. (7.) Samsung Galaxy A71

11. (-) Apple iPhone 11 Pro

12. (6.) OnePlus 7T

13. (-) Samsung Galaxy A51 5G

14. (10.) Xiaomi Redmi Note 8 Pro

15. (13.) Honor 20 Lite

DNA:n myydyimmät älykellot ja -rannekkeet kesäkuussa 2020

1. (2.) Apple Watch Series 5

2. (10.) Samsung Galaxy Fit e *)

3. (1.) Apple Watch Series 3

4. (4.) Huawei Band 3 Pro *)

5. (6.) Honor Band 5 *)

6. (3.) Huawei Watch GT2

7. (9.) Huawei Watch GT

8. (7.) Honor Magic Watch 2

9. (12.) Samsung Galaxy Watch

10. (-) Garmin Fenix 6 Pro

11. (-) Samsung Galaxy Watch Active

12. (8.) Huawei Band 4 *)

13. (5.) Garmin Vivomove 3 Sport

14. (-) Suunto 9 Baro

15. (13.) Huawei Watch GT2e

(Edellisen kuukauden tulos sulkeissa)
*) älyranneke

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa:

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi lapsellesi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa? Esimerkiksi älykello nuorelle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

By admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *