Doro tuo markkinoille uuden tabletin ja älykellonDoro tuo markkinoille uuden tabletin ja älykellon

Senioreille suunniteltujen matkapuhelinten Euroopan markkinajohtaja Doro laajentaa valikoimaansa kahdella uutuustuotteella: Doro Watch –älykellolla ja Doro Tablet -tabletilla. Uudet laitteet on suunniteltu vastaamaan erityisesti seniorikäyttäjien vaatimuksiin. Ne perustuvat Doron keskeisiin elementteihin, ja niissä on erinomaisen kontrastin näytöt, yksinkertaistettu käyttöliittymä navigointiin ja senioreiden tarpeisiin mukautetut HD-ääniominaisuudet. Laitteet tuovat varttuneemmillekin iloa ja käyttömukavuutta arkeen.

Senioreiden läheisten hyödyksi Doro Watchissa on Response by Doro -painike. Kun painike yhdistetään yhteensopivaan Doro-älypuhelimeen ja sitä painetaan hätätilanteessa, se hälyttää automaattisesti nimetyille läheisille avuntarpeesta. Jos Doro on yhdistetty iOS- tai Android-laitteeseen, painikkeen painaminen aktivoi puhelimen ”Find my phone” -paikannustoiminnon.

Doro Tablet

Helppokäyttöisyyden lähtökohdista suunniteltu Doro Tablet tarjoaa senioreille sujuvan uuden sukupolven käyttökokemuksen ja samalla ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vievät tabletin käyttömukavuuden seuraavalle tasolle. Tabletissa on korkearesoluutioinen näyttö, jossa on suuret kuvakkeet, ja sen rakenne on kevyt, mutta myös laadukas. Neljän kaiuttimen surround-ääni takaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. Tabletin mukana tulee pöytäteline, joka tekee videopuheluiden soittamisesta, videoiden katselusta ja internetin käytöstä ergonomista ja mukavaa. 

Patentoidun, toimintopohjaisen EVA-käyttöliittymän ansiosta tabletin toimintojen navigointi on paljon intuitiivisempaa. EVA on ruotsinkielinen sanonta ”Enkel, Vänlig och för Alla”, joka tarkoittaa ”helppoa, ystävällistä ja kaikille sopivaa”. Androidiin perustuva EVA-käyttöliittymä tekee teknologian käytöstä aiempaa helpompaa. Se mahdollistaa pääsyn Google Play Storeen, ja kun sovelluksia, kuten Zoomia ja muita videopuhelualustoja, ladataan, ne integroituvat saumattomasti valikkoon. 

Tabletin virtaviivaistettu ulkoasu on suunniteltu viemään käyttökokemus seuraavalle tasolle – kaikki sähköpostin lähettämisestä valokuvan etsimiseen, komentojen navigointiin ja tiedostojen järjestämiseen on helppoa.

Esiasennetun TeamViewer QuickSupport -sovelluksen avulla läheiset voivat myös käyttää tablettia etäyhteyden kautta. Toiminnon ansiosta voidaan säätää asetuksia ja korjata ongelmia, jolloin sekä vanhus että hänen lähipiirinsä tarjoama tuki on vain muutaman napinpainalluksen päässä. 

Doro Watch

Doro Watch älykello on suunniteltu kannustamaan seniorikäyttäjiä pysymään aktiivisina ja vaalimaan hyvinvointiaan. Ainutlaatuinen, yksinkertaistettu navigointinäyttö ja suuret kuvakkeet tekevät laitteesta erityisesti vanhemmille ihmisille ergonomisen. 

Laitteessa on sisäänrakennetut aktiivisuuden ja terveyden seurantaominaisuudet, joiden avulla käyttäjät voivat tarkkailla askelmääräänsä, urheiluaan, sykettään, veren happipitoisuutta, unta ja paljon muuta. 

Ilmoitukset voidaan määrittää käyttäjälle hälytyksistä, puheluista, viesteistä, kalenteri- ja aktiivisuustavoitteista. Näin senioreita kannustetaan liikkumaan terveyttä edistävällä tavalla kuntotasosta riippumatta. 

Doro Watch -älykelloon on myös liitettävissä Doro Companion -applikaatio, joka seuraa ja näyttää älypuhelimen tietoja kätevästi. Sen voi ladata sekä Android- että iOS-puhelimiin, joten se on laajemminkin saatavilla käyttöön.

– Olen erittäin vaikuttunut Doron tuotteiden helppokäyttöisyydestä. Minulla on ollut käytössäni Doro 8110 -puhelin jo pidempään ja olen ollut positiivisesti yllättynyt sen monipuolisista toiminnoista sekä tyylikkyydestä. Senkin vuoksi olen innoissani saadessani ensimmäisten joukossa Suomessa käyttää uutta Doro-tablettia ja -älykelloa. Monilla ystävilläni on älykellot, ja olen kaivannut helppokäyttöistä älykelloa erittäin paljon, näyttelijälegenda Hannele Lauri sanoo.

– Senioriteknologian ei pitäisi olla suunniteltu vain helpottamaan vanhemman sukupolven elämää, vaan sen pitäisi antaa heille myös mahdollisuus saada jokaisesta päivästä kaikki irti. Kehitämme teknologiaamme ja tuotteitamme aina senioreita ajatellen ja pyrimme auttamaan iäkkäitä käyttäjiä pysymään itsenäisinä ja lisäämään heidän mielenrauhaansa. Tabletti ja älykello tekevät juuri sen – ne antavat senioreille työkalut hyvinvointinsa seuraamiseen, internetissä surffailuun ja yhteydenpitoon läheisten kanssa, ja niissä on Response by Doro -sovelluksen turvaominaisuudet. Näistä syistä olemme todella innoissamme saadessamme lanseerata laajennetun portfoliomme, joka tarjoaa käyttäjillemme helppokäyttöisiä seuraavan sukupolven laitteita, sanoo Doro Suomen maajohtaja Kai Seppälä.

Doro Tabletin tärkeimmät ominaisuudet

 • Kannettava, ergonominen teline sisältyy vakiona toimitukseen
 • TeamViewer QuickSupport -etäavustussovellus esiasennettuna, jotta ennalta valitut läheiset voivat käyttää asetuksia etänä
 • 4 kaiutinta laadukasta surround-ääntä varten
 • 8 megapikselin takakamera + 5 megapikselin etukamera
 • Vain WiFi-laite
 • Suositushinta 339 euroa

Doro Watchin tärkeimmät ominaisuudet

 • Suuri, 1,28 tuuman näyttö
 • Magneettinen latausteline
 • Ohjattu navigointijärjestelmä
 • Seuraa kaloreita, askelia, sykettä, unta ja liikuntaa
 • Mobiilisovellus saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin
 • Doro Response -painike (yhdistettävissä laitteisiin, joissa on Android 10.0 tai uudempi)
 • Suositushinta 139 euroa

Lähteet: Doro , STT


Muuta luettavaa muualta:

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi lapsellesi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa? Esimerkiksi älykello nuorelle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Onko aurinkopaneelit ratkaisu energian säästämiselle?

Aurinkopaneelit on paneeli tai laite, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.

Pia Penttala auttaa suomalaisia perheitä maikkarilla

Supernanny Suomi sarjassa Pia Penttala auttaaa suomalaisia perheitä, jotka kaipaavat neuvoja lastensa kanssa. Luvassa on liikuttavia kohtaamisia ja tunteiden törmäyksiä, kun perheiden sääntöjä päivitetään ja siteitä vahvistetaan.

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *