Garming Alpha LTEKuva: Garmin

Garmin on esitellyt yhtiön ensimmäisen matkapuhelinverkossa toimivan Alpha® LTE-koiranseurantajärjestelmän. Pieni, kestävä laite kiinnitetään koiran pantaan ja pariliitetään uuteen Alpha-sovellukseen.Tämän jälkeen koiran liikkeitä voidaan seurata yhteensopivasta mobiililaitteesta. Jos halutaan lisäseurantaominaisuuksia, Alpha LTE voidaan pariliittää yhteensopivaan Garmin-koiralaitteeseen samanaikaista LTE- ja VHF-seurantaa varten. Toiminto on täysin saumaton.

“Garmin-koiratuotteet ovat monien metsästäjien ykkösvalinta koirilleen. Alpha LTE sopii myös muille luonnossa liikkujille, jotka haluavat koiran seurantaan luotettavan matkapuhelinpohjaisen ratkaisun. Riippumatta siitä, käytetäänkö erillistä laitetta vai olemassa olevaa Garmin-koiranseurantajärjestelmää, asiakas voi olla varma, että hänellä on paras Garmin-ratkaisu koiran seurantaan haastavassa maastossa”, kertoo Garmin-yhtiön Dan Bartel.

Pienikokoinen ja käyttäjäystävällinen

Alpha LTE on helppo pariliittää yhteensopivaan mobiililaitteeseen ladattuun Alpha-sovellukseen kattavaa koiran seurantaa varten LTE-verkon toiminta-alueella. Pienikokoinen (70mm x 35.8mm x 30.7mm) Alpha LTE-laite painaa vain 50 grammaa ja kiinnitetään olemassa olevaan, enintään 2.5 cm levyiseen pantaan. Ladattavan litiumioniakun ansiosta metsästystä voidaan jatkaa jopa 18 tunnin ajan. Pidemmissä jahdeissa tai kun akkua ei voida ladata päivittäin, päivitysväliä voidaan säätää akun käyttöiän pidentämiseksi jopa 75 tuntiin. Maailmanlaajuisen satelliittinavigointijärjestelmän (multi-GNSS) avulla Alpha LTE:n vastaanottokyky on parempi haastavissa olosuhteissa.

Kuva: Garmin

Saumaton älypuhelinyhteys

Koiran seuranta on helppoa ja kokonaisvaltaista älypuhelimeen ladattavan Alpha-sovelluksen avulla. Alpha-sovelluksen kartalla saa hyvän yleiskuvan maastosta ja näkee koiran sijainnin reaaliaikaisesti. Sovellukseen voidaan merkitä reittipisteitä ja kohteita, kuten ampumalavat, kamerat, riistan jättämät merkit, polut ja riistahavainnot.

Integroitu seurantakokemus

Alpha LTE on yhteensopiva Garmin VHF-pohjaisten koirapaikannintuotteiden, kuten Alpha 300i ja T 20, kanssa, joten se voi toimia hankalassa maastossa ja yhteyden ollessa rajallinen, lisäjärjestelmänä näille koiranseurantalaitteille. Koiran VHF- ja Alpha LTE-seurantapisteet näkyvät saumattomasti integroituina käsilaitteen näytöllä Garmin-älytoiminnon ansiosta, joka siirtyy automaattisesti LTE- ja VHF-tilojen välillä niin, että Garmin-käsilaitteen signaali on aina paras mahdollinen.

Koiralaitteessa on lisäksi monivärinen, mobiililaitteesta etänä aktivoitava LED-valo. Oma koira on helpompi erottaa hämärässäkin muista koirista ja huomata ajoissa, jos se juoksee lähelle tietä. Koiran eksymistä varten Alpha LTE -laitteessa on pelastustila. Kun pelastustila aktivoidaan ennen metsälle lähtöä, se parantaa automaattisesti koirapannan akun kestoa pidentämällä päivitysväliä ja antaa näin enemmän aikaa koiran löytämiseen.

Alpha LTE:ssä on Bluetooth®– ja ANT®-yhteys ohjelmistopäivityksiä varten. Koirapannan asetuksia voidaan myös säätää suoraan Alpha-sovelluksesta.

Alpha LTE on saatavissa Q4/2023 aikana suositushintaan 319,00€.

LTE-palvelusopimuksen hinta 59,99€/vuosi (veloitetaan erikseen).

Lisätietoja: garmin.com/outdoor.

Lähde: Garmin

Kuva: Garmin

Muuta mielenkiintoista luettavaa

Mikä on internetin nopeustesti?

Internetin nopeustesti on välttämätön työkalu verkkosivuston omistajille ja käyttäjille. Se mittaa internet-yhteyden nopeuden, joka vaikuttaa suoraan sivuston latausaikaan. Nopeustesti mittaa internet-yhteytesi lataus- ja lähetysnopeudet. Se antaa selkeän kuvan siitä, kuinka nopeasti sivustosi latautuu eri käyttäjille eri puolilla maailmaa. Nopeampi latausaika parantaa käyttäjäkokemusta ja vaikuttaa myönteisesti hakukoneiden sijoitukseen. Suosittuja sivustoja, jossa nopeutta voi testata on mm speedtest tai DNA nopeustesti.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *