älypuhelin

Gigantin kesäkuun myydyimpien puhelimien lista koostuu alennuskampanjoissa olleista puhelimista. Kesällä suomalaiset ostavat etenkin edullisia ja keskihintaisia puhelimia, minkä lisäksi urheilu- ja älykellojen myynti on kovassa kasvussa.

Gigantin myydyimpien puhelimien listakärkeä pitää kesäkuussa Applen iPhone 13. Vaikka iPhone 13 oli Gigantin vuoden 2022 ostetuin puhelin, kuukauden myydyimpien puhelimien paalupaikalla sitä ei ole nähty sitten vuoden 2022 maaliskuun. Muilta osin lista koostuu etupäässä edullisemman hintaluokan puhelimista, kuten Samsungin A-sarjan malleista sekä Motorolan E13 -mallista.

Kesäisin älypuhelinten markkinoilla nähdään paljon alennuskampanjoita ja myös Gigantin myydyimpien älypuhelimien lista koostuu alennetun hinnan laitteista. Suomalaiset ostavat kesällä edullisemman hintaluokan puhelimia esimerkiksi perheen pienimmille.

“Puhelinmarkkinat käyvät kesällä kuumana. Silloin ostetaan puhelimia usein esimerkiksi koululaisille ja laitteilta toivotaan edullisen hinnan lisäksi luotettavaa merkkiä. Ne yhdistyvät esimerkiksi Motorola E13 kännykässä, joka on kesäkuussa myydympien listalla”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo.

Älypuhelimiin ostettiin kesäkuussa aikaisempaa enemmän myös erilaisia suojakalvoja. Lasisten suojakalvojen sijaan suomalaiset ovat siirtymässä nanokalvoihin, joiden myynti on kasvanut merkittävästi touko-kesäkuussa. Etenkin kaupassa räätälöitävät suojakalvot ovat yhä suositumpia.

“Myymälöistä löytyy koneita, joilla voi myyjän avustuksella tehdä älypuhelimeen, kelloon, tablettiin tai tietokoneeseen suojakalvon. Koneesta valitaan kalvon materiaali, minkä jälkeen se leikkaa kalvoon mallin laitteen mukaisesti”, Helistö kertoo.

Merkkiurheilukellot suosio kasvaa

Puhelimen pariksi ostetaan yhä useammin äly- tai urheilukello. Edelliseen vuoteen verrattuna etenkin urheilukellojen myynti on kasvanut Gigantissa merkittävästi. Äly- ja urheilukellokaupoilla suomalaisia kiinnostaa etenkin tunnetut brändit, kuten Apple, Samsung, Polar ja Garmin, joiden myynti on kasvanut huomattavasti viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

“Äly- ja urheilukellot sekä aktiivisuusrannekkeet menevät nyt hyvin kaupaksi. Urheilukellojen keskihinta on noussut runsaasti, useita kymmeniä euroja, ja niitä myös myydään enemmän. Ihmiset satsaavat selkeästi yhä laadukkaampiin versioihin”, Helistö toteaa.

Top 10 -lista

  1. Apple iPhone 13 (3.)
  2. Samsung Galaxy A54 (7.)
  3. Samsung Galaxy A14 (2.)
  4. Samsung Galaxy A14 5G (10.)
  5. Motorola E13 (-)
  6. Apple iPhone 14 Pro (5.)
  7. Apple iPhone 14 (4.)
  8. Samsung Galaxy A23 (9.)
  9. Apple iPhone 14 Pro Max (-)
  10. Samsung Galaxy A04s (-)

Lähde: Gigantti
Video: YouTube / Apple


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Vety – Alkuaineen ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vety on ensimmäinen ja kevein alkuaine, joka koostuu yhdestä protonista ja yhdestä elektronista. Se on väritön, hajuton ja erittäin kevyt kaasu. Vetyä käytetään laajalti eri teollisuudenaloilla, kuten metallien käsittelyssä ja ammattikäytössä, sekä energiantuotannossa. Sitä voidaan hyödyntää polttokennoissa sähkön ja lämmön tuottamiseen, ja se tarjoaa myös potentiaalisen vaihtoehdon puhdasta energiaa tavoiteltaessa tulevaisuudessa. Vetyä voidaan myös käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyautoissa, joissa sen ainoana päästönä on vesihöyry.

Luomutuotanto – Kestävä vaihtoehto ruoantuotannossa

Luomutuotanto on kestävä ja eettinen vaihtoehto ruoantuotannossa. Siinä käytetään luonnonmukaisia menetelmiä, kuten luomulannoitteita ja luonnonmukaisia tuholaistorjuntakeinoja. Luomutuotannossa vältetään keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja. Se edistää biologista monimuotoisuutta, maaperän terveyttä ja eläinten hyvinvointia. Luomutuotteet ovat vapaita synteettisistä torjunta-ainejäämistä ja tarjoavat kuluttajille ravintoarvoiltaan laadukkaampia vaihtoehtoja. Luomutuotanto pyrkii ylläpitämään tasapainoa ihmisen ja ympäristön välillä pitkällä aikavälillä.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *