Puhelinliittymä

Puhelinliittymä on olennainen osa jokapäiväistä elämää. Sen avulla voimme soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä ja käyttää nettiä. Liittymän valinta voi olla kuitenkin haastavaa, sillä tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon liittymää valitessa.

Mitä on puhelinliittymä?

Puhelinliittymät on sopimus puhelinoperaattorin kanssa. Sopimuksen myötä operaattori antaa sinulle käyttöoikeuden puhelinverkkoon. Liittymän avulla voit soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä ja käyttää nettiä.

Puhelinliittymiä on kahta päätyyppiä: prepaid-liittymiä ja postpaid-liittymiä. Prepaid-liittymissä maksat etukäteen käyttämästäsi datasta, puheluista ja tekstiviesteistä. Postpaid-liittymissä puolestaan maksat liittymästäsi kuukausittain kiinteän summan, jonka lisäksi voit käyttää dataa, soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä.

Mitä liittymäominaisuuksia kannattaa huomioida?

Kun valitset liittymää, kannattaa huomioida seuraavat ominaisuudet:

  • Puheluiden ja tekstiviestien määrä
  • Netin määrä
  • Netin nopeus
  • Roaming
  • Määräaika

Puheluiden ja tekstiviestien määrä

Jos käytät puhelinta paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti puheluaikaa ja tekstiviestejä. Jos taas käytät puhelinta vain vähän, voit säästää rahaa valitsemalla liittymän, jossa on rajattu puheluaika ja tekstiviestit.

Netin määrä

Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti nettiä. Jos taas käytät nettiä vain vähän, voit säästää rahaa valitsemalla liittymän, jossa on rajattu datamäärä.

Netin nopeus

Netin nopeus vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti voit ladata esimerkiksi kuvia, videoita ja verkkosivustoja. Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on nopea netti.

Roaming

Roaming tarkoittaa sitä, että voit käyttää liittymääsi myös ulkomailla. Jos matkustat paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti roaming-dataa.

Määräaika

Liittymäsopimukset ovat yleensä määräaikaisia. Määräaikainen liittymä on yleensä edullisempi kuin toistaiseksi voimassa oleva liittymä. Jos kuitenkin haluat olla vapaa irtisanomaan liittymääsi milloin tahansa, kannattaa valita toistaiseksi voimassa oleva liittymä.

Kuinka paljon liittymä maksaa?

Puhelinliittymien hinnat vaihtelevat operaattorin, liittymän ominaisuuksien ja määräajan mukaan. Prepaid-liittymät ovat yleensä edullisempia kuin postpaid-liittymät.

Miten liittymäsopimus kannattaa valita?

Kun valitset liittymäsopimusta, kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia. Vertailun voi tehdä esimerkiksi vertaaliittymat.fi -sivustolla. Vertailussa on mukana useiden eri operaattorien liittymät, joten voit helposti löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Miten liittymä irtisanotaan?

Jos haluat irtisanoa liittymäsi, sinun tulee ilmoittaa siitä operaattorille. Irtisanomisaika on yleensä 30 päivää.

Johtopäätös

Puhelinliittymän valinta voi olla haastavaa, sillä tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon omat tarpeensa.

Tässä muutamia eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:
Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *