Signicat ostaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivan petostentorjunta- ja identiteettiteknologiayrityksen Sphonicin

Yksi Signicatin tähän mennessä suurimmista yrityskaupoista tulee takaamaan sen, että Signicat voi jatkossa turvata huomattavasti paremmin pankkiasiakkaansa sekä muut asiakkaansa petoksia, talousrikollisuutta ja rahanpesua vastaan. Signicat on yleiseurooppalainen digitaalisen identiteetin asiantuntija, jonka pääkonttori on Norjassa. Yritysosto luo yhden maailman vahvimmista identiteettiekosysteemeistä.

Signicat on yksi Euroopan suurimmista digitaalisen identiteetin ja sähköisen allekirjoitusten palvelutarjoajista joka ostaa kaikki brittiläisen petostentorjuntayrityksen Sphonicin osakkeet julkistamattomalla hinnalla.

Signicat on kasvanut viime vuosina nopeasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Yrityksen visiona on olla palveluntarjoaja, jolta toimijat saavat koko digitaalisen identiteetin ja talousrikollisuuden vastaisen palveluiden elinkaaren kaikilla Euroopan markkinoilla. Tämä sisältää identiteettiratkaisuja, jotka tukevat asiakkaaksi tulemista, vahvaa tunnistautumista, sähköisiä allekirjoituksia, petosten hallintaa ja riskienhallintaa. Vuodesta 2019 eteenpäin Signicat on ostanut viisi yritystä, muun muassa Encapin Norjasta, Dokobitin Liettuasta sekä Electronic IDentificationin Espanjasta.

Sphonic on perustettu Lontoossa vuonna 2012 ja se on edelläkävijä vaatimustenmukaisuuden päätösprosessien automatisoinnissa. Yrityksellä on ainutlaatuinen track record rahoitus- ja fintech-alan, pelioperaattoreiden sekä maksuekosysteemien palvelemisesta asiakkaaksi tulemisen ja riskien arviointien hallinnassa. Tämä sisältää esimerkiksi luottotarkistukset, kohtuuhintaisuuden tarkistukset sekä muut vaatimustenmukaisuuden tarkistukset. Tämän uuden yrityskaupan myötä Signicat voi laajentaa olemassa olevaa identiteettialustaansa Sphonicin tunne asiakkaasi (KYC), tunne yritysasiakkaasi (KYB) sekä rahanpesun estämisen (AML) ratkaisuilla.

Digitaalisten petosten lisääntyessä maailmanlaajuisesti, on entistäkin tärkeämpää tietää, että asiakkaasi ovat juuri niitä henkilöitä, joita he väittävät olevansa. Sphonicin johtavan ammattilaistiimin, datan organisoinnin ja päätöksentekoalustan avulla pystymme tarjoamaan entistäkin laajemman valikoiman käyttöönottopalveluita erittäin joustavilla riski- ja vaatimustenmukaisuusratkaisuilla. Nämä ratkaisut pitävät kansainväliset asiakkaat turvassa petoksilta”, Asger Hattel, Signicatin toimitusjohtaja, sanoo.

Sphonicin päätuotteen, Workflow Managerin, avulla asiakkaat voivat räätälöidä, automatisoida ja hallita vaatimustenmukaisuuden prosesseja saumattomasti. Sphonic hyödyntää yli 95:tä maailman johtavaa datan ja teknologian tarjoajaa, mikä mahdollistaa pankkien ja muiden instituutioiden pääsyn alansa parhaisiin teknologioihin yhden API:n kautta. Ratkaisu parantaa tiedon laatua sekä antaa arvokasta lisätietoa loppukäyttäjistä. Tietojen avulla yritykset voivat tehdä päätöksiä asiakkaaksi tulemisen prosessissa. Se myös lyhentää asiakkaaksi tulemisen prosessin useammasta päivästä jopa sekuntiin ja vähentää asiakashakemuksen keskenjättöä. Ratkaisu estää petoksia ja tarjoaa digitaaliseen aikakauteen sopivan kokemuksen.

Tapaustenhallinnan lisäksi, joka tarjoaa työkaluja henkilöllisyyden, petosten ja AML-tietojen visualisointiin, Sphonic on vastikään luonut sisäiseen käyttöön reaaliaikaisen petosten ja AML-tapahtumien seurantaratkaisun.

”Olemme innoissamme liittyessämme osaksi Signicat-perhettä”, sanoo Andy Lee, Sphonicin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Olemme rakentaneet viimeisen 10 vuoden aikana palveluja, jotka ratkaisevat monimutkaisia käyttöönotto- ja vaatimustenmukaisuushaasteita. Erityisesti maailmanlaajuisille tiukasti säännellyille toimialoille, kuten digitaalisille maksuille, krypto-, peli- ja lainabrändeille. Ne vaativat nopeaa käyttöönottoa suuren asiakasvolyyminsa vuoksi. Signicatilla on loistavasti tätä täydentävä palvelu. Nyt voimme vauhdittaa tavoitteitamme uusilla markkinoilla ja toimialoilla sekä luomaan houkuttelevan yhteisen globaalin ratkaisun.”

Sphonic jatkaa erillisenä juridisena yksikkönä nimellä ”Sphonic, a Signicat company” väliaikaisesti, jonka jälkeen se integroidaan kokonaan osaksi Signicattia. Sphonicin 24 työntekijää, jotka työskentelevät Isossa-Britanniassa ja Portugalissa, liittyvät Signicatiin osana yrityskauppaa. Sphonicin johtoryhmä jatkaa Iso-Britannian liiketoiminnan johtamista ja on osa laajempaa ylimpään johtoryhmää. Andy Lee jatkaa Signicatin Iso-Britannian maajohtajana.

Yrityskauppaan sovelletaan normaaleja ehtoja, mukaan lukien Euroopan kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Lähteet: MyNewsDesk / Signicat 


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.

Apple iPhone 12 ja sen mallit: Tehokkuutta ja innovaatiota älypuhelimiin

Apple iPhone 12 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen julkaisun myötä Apple jatkaa perinteensä mukaista tyylikästä muotoilua ja tehokkaita ominaisuuksia. iPhone 12-sarja tarjoaa useita eri malleja, jotka sopivat eri käyttäjien tarpeisiin.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Huawei P30 ja Huawei P30 Pro: Tehokkuutta ja Innovatiivisuutta Puhelimien Uudessa Huippuluokassa

Huawei on vakiinnuttanut asemansa älypuhelinmarkkinoilla tarjoamalla käyttäjilleen innovatiivisia ja suorituskykyisiä laitteita. Yksi tällaisista huippuluokan puhelinmalleista on Huawei P30 ja sen isoveli Huawei P30 Pro. Näiden puhelimien avulla Huawei tarjoaa käyttäjilleen huippuluokan kokemuksen monipuolisilla ominaisuuksillaan ja upealla suorituskyvyllään.

OnePlus 8: Huippuluokan Suorituskyky, Upea Näyttö ja Monipuoliset Ominaisuudet

OnePlus 8-sarja koostuu kolmesta puhelinmallista: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8 Lite. Jokainen näistä malleista tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen ja ominaisuudet, joten valinnanvaraa löytyy eri tarpeisiin ja budjetteihin.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *