Digi- ja väestötietovirasto (DVV) on julkaissut Digiturvallinen elämä -peliin uutta sisältöä. Mobiilipelin avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla. Uusissa tehtävissä keskitytään etätyön digiturvauhkiin. Kokeile miten selviät!

Mitä teet, jos löydät maasta muistitikun? Voiko työpuhelinta lainata omalle perheenjäsenelle? Miten tuhota työhön liittyvä paperiaineisto turvallisesti? Miten jaat esityksen verkkokokouksessa turvallisesti?

Digitalisoituvassa yhteiskunnassa on tärkeää, että meistä jokainen osaa toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Näitä tilanteita tulee kaikille vastaan niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

Digiturvallinen elämä -pelin uusi sisältö keskittyy etätyöpäivässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Pelaaja toimii arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä etätyön digiturvahaasteita?

Digiturvakoulutuksen pelillistäminen mahdollistaa oppimisen hauskalla tavalla

Loppuvuodesta 2020 julkaistu Digiturvallinen elämä -peli täydentää ja elävöittää koulutuskokonaisuutta, jota organisaatiot voivat käyttää oman henkilöstönsä digiturvaperehdytyksessä. Pelillistetty oppiminen on tehokasta, sillä pelissä vastaantulevat tilanteet vastaavat arkielämässä kohtaamiamme digiturvauhkia. Näin opitut asiat on helppo siirtää käytäntöön ja ne jäävät mieleen.

Pelin ensimmäinen osio on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Uusi sisältö on saatavilla suomeksi ja kieliversiot julkaistaan myöhemmin. Pelin kielen saa valittua pelin asetuksista.

Maksuttoman pelin voi ladata iOS-laitteille App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta.

Peli on saanut runsaasti myönteistä palautetta

Digiturvallinen elämä -peli on saanut App Storessa käyttäjiltä arvosanan 4,2/5 ja Google Playssa 4,8/5. Palautteissa kiitetään käytännönläheisyyttä ja oppimista:

  • Loistava peli! Hyvä peli oman tietoturvaosaamisen kehittämiseen!
  • Hyödyllinen hauskaksi tehty peli kaikille ihmisille! Täällä selvitetään mitä netissä voi tehdä turvallisesti ja mitä ei ja miksi.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Virtuaalitodellisuus: Uusi ulottuvuus digitaalisessa maailmassa

Virtuaalitodellisuus (VR) tarjoaa käyttäjilleen unohtumattomia kokemuksia digitaalisessa maailmassa. VR-teknologia mahdollistaa immersiivisen ja interaktiivisen vuorovaikutuksen virtuaalitodellisuuden luomaan ympäristöön. Se avaa uusia mahdollisuuksia viihteeseen, koulutukseen, terveydenhuoltoon ja liiketoimintaan. VR luo aidon tuntuisia elämyksiä, joissa käyttäjä voi tutkia paikkoja, kokea seikkailuja ja oppia uutta. Myös VR lasit ovat tulleet käyttöön esimerkiksi pelaamisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *