5g verkko5g verkko

Elisa on tammi-kesäkuussa 2023 parantanut mobiiliverkon kattavuutta Pohjois-Savossa.

Elisa on alkuvuoden aikana panostanut vahvasti Pohjois-Savon 5G-verkkoon ja tuonut nopean yhteyden entistä useamman asukkaan ja yrityksen saataville. Vuoden 2023 alkupuoliskolla Elisan 5G-verkko avautui Pohjois-Savossa Vieremälle, jonka lisäksi verkkoa on laajennettu useilla paikkakunnilla.  

Kesällä mobiiliverkon monikäyttöisyys korostuu – Tuusniemi on Pohjois-Savon kesäisin kunta 

Kesäisin moni suomalainen viettää aikaansa mökillä, leirintäalueilla tai vaikkapa festareilla. Tämä tarkoittaa muutosta myös mobiiliverkon käytössä, joka painottuu kesäisin maaseutumaisiin kuntiin. Pohjois-Savossa mobiiliverkon liikenne kasvaa eniten Tuusniemellä, Vesannolla ja Tervossa.  

Mobiiliverkon liikenteestä käy ilmi, että moni suomalainen suuntaa kesäksi Pohjois-Savoon. Maakunnan kesäisin kunta on Tuusniemi, jossa verkon käyttäjämäärä jopa yli kaksinkertaistuu heinäkuussa, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen. 

Mobiiliyhteyden toimivuuteen vaikuttaa kolme keskeistä asiaa: verkon kuuluvuus, käytössä oleva verkkolaite sekä liittymä. Kun nämä ottaa huomioon, voi yhteyden laatua parantaa itse muutamilla konsteilla. 

– Reititin kannattaa asetella mahdollisimman esteettömälle paikalle langatonta yhteyttä käyttäviin laitteisiin nähden, myös sijainti ikkunan lähellä tai mökin terassilla voi parantaa nopeuksia. Mikäli tästä ei ole apua, voi hankkia ulos sijoitettavan lisäantennin. Lisäksi nettiyhteyden nopeuteen vaikuttaa myös käytettävä nettiliittymä – nopeammat liittymät saavat aina hitaampia liittymiä enemmän kaistaa käyttöönsä, Niiranen kiteyttää. 

Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu lähes 90 % suomalaisista 247 paikkakunnalla. Mobiiliverkon saatavuustiedot löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista. Elisan valonnopea yhteys on saatavilla jo yli miljoonalle suomalaiselle, ja sen saatavuuden omaan kotiin voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta

Lähde: Elisa


Muuta mielenkiintoista

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Lainavertailu – Löydä paras laina tarpeisiisi!

Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon yksinkertaisesti ja nopeasti. Vertaillessasi eri lainantarjoajia huomioi lainan kokonaiskustannukset, korko, laina-aika ja mahdolliset lisäkulut. Sivustot tarjoavat kätevän tavan vertailla eri lainoja ja valita sopivin vaihtoehto henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Muista myös tarkistaa luottotietosi ja varmistaa takaisinmaksukykysi ennen lainan hakemista. Tehokas lainavertailu auttaa säästämään rahaa ja välttämään turhia riskejä lainanottoon liittyen.

Tällainen on Samsungin uusi jättimäinen QLED-televisio

Samsung Q80C on 98 tuuman QLED-televisio, joka SuperSlim-muotoilunsa ansiosta sulautuu kodin sisustukseen. Televisiossa on Neural Quantum Processor 4K -suoritin ja se käyttää AI Upscaling -tekniikkaa kuvanlaadun parantamiseen ja sovittamiseen erittäin suurelle näytölle, mikä lisää sisällön syvyyttä ja terävyyttä. Quantum HDR+ -tekniikka tarjoaa upean ja uskomattoman suorituskyvyn mustantoiston ja kirkkauden osalta. Samsungin uuden lanseerauksen myötä Samsungin QLED TV -valikoima laajenee sen tähän asti sen suurimmalla mallilla.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *