Mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettiin Kainuussa – vastaavat pysyvästi kasvaneeseen datankäyttöön alueella

Koronapandemia vaikuttaa kiihdyttäneen tietoliikenteen kasvua pysyvästi: kun verrataan vuoden 2020 alkua vuoden 2022 alkuun, mobiiliverkon liikenne on kasvanut Kainuussa lähes 50 %. Kasvuun ovat vaikuttaneet pysyvästi lisääntynyt etätyö sekä yritysten ripeä siirtyminen digitaalisten palveluiden käyttäjiksi ja tarjoajiksi.

– Dataa käytetään paljon kotoa käsin, kun töitä ja opintoja tehdään nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän etänä. Tämä nostaa vaatimuksia kodin nettiyhteydelle: kiinteä nettiyhteys kotiin voidaan toteuttaa esimerkiksi 5G-laajakaistalla. Parannamme aktiivisesti mobiiliverkon saatavuutta ja nopeuksia ympäri Suomea. Liikkuva netin käyttö siirtyy nyt vauhdilla 5G-verkkoon, kun lähes kaikki uutena ostetut puhelimet ovat 5G-malleja, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola sanoo.

Mobiililla ja kiinteällä 5G-laajakaistalla on mahdollista toteuttaa jopa gigabitin tietoliikenneyhteydet koteihin ja toimistoihin. Sopivin yhteystekniikka riippuu asiakkaan käyttötilanteesta.

– Käyttöönoton nopeudessa kiinteä tai mobiili 5G-laajakaista on erinomainen vaihtoehto kodin tai pienehkön toimiston yhteydeksi. Mobiilin laajakaistan voi ottaa kätevästi mukaan vaikka mökille kesälomakauden ajaksi. Kiinteä laajakaista (ns. Fixed Wireless Access) taas asennetaan kodin ulkoseinään ja suunnataan ammattilaisen toimesta, jolloin 5G-yhteydestä saadaan varmasti parhaat ominaisuudet irti, Mikkola jatkaa.

Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu yli 80 % suomalaisista yli 180 paikkakunnalla. Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus ja lisätietoa 5G:n eduista löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat.

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta:

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.

2 thoughts on “Mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettiin Kainuussa – vastaavat pysyvästi kasvaneeseen datankäyttöön alueella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *