Mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettiin Kainuussa – vastaavat pysyvästi kasvaneeseen datankäyttöön alueella

Koronapandemia vaikuttaa kiihdyttäneen tietoliikenteen kasvua pysyvästi: kun verrataan vuoden 2020 alkua vuoden 2022 alkuun, mobiiliverkon liikenne on kasvanut Kainuussa lähes 50 %. Kasvuun ovat vaikuttaneet pysyvästi lisääntynyt etätyö sekä yritysten ripeä siirtyminen digitaalisten palveluiden käyttäjiksi ja tarjoajiksi.

– Dataa käytetään paljon kotoa käsin, kun töitä ja opintoja tehdään nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän etänä. Tämä nostaa vaatimuksia kodin nettiyhteydelle: kiinteä nettiyhteys kotiin voidaan toteuttaa esimerkiksi 5G-laajakaistalla. Parannamme aktiivisesti mobiiliverkon saatavuutta ja nopeuksia ympäri Suomea. Liikkuva netin käyttö siirtyy nyt vauhdilla 5G-verkkoon, kun lähes kaikki uutena ostetut puhelimet ovat 5G-malleja, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola sanoo.

Mobiililla ja kiinteällä 5G-laajakaistalla on mahdollista toteuttaa jopa gigabitin tietoliikenneyhteydet koteihin ja toimistoihin. Sopivin yhteystekniikka riippuu asiakkaan käyttötilanteesta.

– Käyttöönoton nopeudessa kiinteä tai mobiili 5G-laajakaista on erinomainen vaihtoehto kodin tai pienehkön toimiston yhteydeksi. Mobiilin laajakaistan voi ottaa kätevästi mukaan vaikka mökille kesälomakauden ajaksi. Kiinteä laajakaista (ns. Fixed Wireless Access) taas asennetaan kodin ulkoseinään ja suunnataan ammattilaisen toimesta, jolloin 5G-yhteydestä saadaan varmasti parhaat ominaisuudet irti, Mikkola jatkaa.

Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu yli 80 % suomalaisista yli 180 paikkakunnalla. Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus ja lisätietoa 5G:n eduista löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat.

Lähde: Elisa

One thought on “Mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettiin Kainuussa – vastaavat pysyvästi kasvaneeseen datankäyttöön alueella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.