Elisa - Uusi 5G-puhelinbrändi kolkutteli listan ovea

Heinäkuussa Elisan myydyimpien puhelinten listalla nähtiin lähes yksinomaan 5G-puhelimia. Kuluttajalistan kärjestä löytyy Samsung Galaxy A22 5G. Yritysasiakkaiden listalla kärkipaikan vei puolestaan Apple iPhone 12 5G. Heinäkuussa myyntiin tullut Nothing phone 5G jäi vielä niukasti ulos myydyimpien listalta.

Elisan myydyimmät puhelimet kuluttaja-asiakkaille olivat heinäkuussa Samsung Galaxy A22 5G, Xiaomi Redmi Note 10 5G sekä Samsung Galaxy A52s 5G. Kärkikymmenikköön mahtui tasapuolisesti malleja Xiaomilta, OnePlussalta, Samsungilta ja Applelta.

‒ Heinäkuussa hankitaan paljon laitteita koulunsa aloittaville ja usein päivitetään samalla muunkin perheen puhelimet, Elisan kuluttaja-asiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo. ‒ Kesän ja koululaisten puhelinhankinnoista olemme havainneet, että puhelin halutaan suojata hyvin ja etenkin panssarilasi lähtee usein ostajan mukaan. Ulkokuoren lisäksi puhelimen käyttöä ja sen sisällä asuvaa tietoa kannattaa suojata luotettavalla tietoturvaohjelmistolla ja käydä myös perheen lasten kanssa läpi turvallisen käytön pelisääntöjä. Nämä kaikki yhdessä pidentävät puhelimen käyttöikää, Valkama selvittää.

Heinäkuun loppupuolella myyntiin tuli mielenkiintoinen uusi 5G-puhelin Nothing phone, jonka alku on Suomessa ollut lupaava.

– Nothing-puhelinten toimitukset alkoivat heinäkuun loppupuolella ja isoimman muistikapasiteetin mallin toimitukset lähtevät liikkeelle nyt elokuussa. Nothing Phone 5G:n myynti on lähtenyt reippaasti käyntiin, vaikka se jäi vielä niukasti ulos myydyimpien listalta. Uusia puhelinbrändejä ei ole viime vuosina noussut myydyimpien listalle kovin paljoa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten tämän uuden haastajan tarina jatkuu, Valkama lisää.

Yrittäjien puhelinhankinnat painottuvat kesään

Yritysasiakkaiden heinäkuun hankinnoissa korostuivat puhelinten kestävyysominaisuudet. Listan korkeimmille sijoille nousivat Applen 5G-puhelimet iPhone 12, 13 ja 13 Pro. Neljänneksi suosituin oli Samsungin Galaxy xCover 5.

‒ Yrityspuolella heinäkuun myydyimpien lista poikkeaa usein muista kuukausista. Se johtuu siitä, että isojen yritysten puhelinhankinnat ovat keskikesällä vähissä, mutta yrittäjät sen sijaan hankkivat uusia laitteita aktiivisesti. Moni näyttää tällä kertaa panostaneen sään- ja iskunkestäviin puhelimiin, kuten iPhoneihin sekä Galaxy xCoveriin, joilla pärjää fyysisesti vaativassakin työympäristössä, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo.

Jo kolmannes myydyimmistä älykelloista multi-sim-malleja

Älykelloissa Huawei Band 6 -aktiivisuusranneke otti ykkössijan kesäkampanjan siivittämänä. Tämän lisäksi myyntilistalla vahvisti otettaan Samsung, jonka kaksi multi-sim-kyvykästä kelloa ovat viiden myydyimmän joukossa.

– Kaikkiaan jo kolmannes myydyimmistä kelloista sisältää multi-sim-ominaisuuden. Käyttäjät haluavat entistä useammin liikkua ilman puhelinta, mutta olla kuitenkin tavoitettavissa sekä hyödyntää monia älykellojen aktiivisuuteen ja hyvinvoinnin seurantaan liittyviä sovelluksia, Valkama havainnoi.

Elisan myydyimmät puhelimet, heinäkuu 2022


Henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A22 5G
 2. Xiaomi Redmi Note 10 5G
 3. Samsung Galaxy A52s 5G
 4. Apple iPhone 13 5G
 5. OnePlus Nord 2 5G
 6. Apple iPhone 12 5G
 7. Xiaomi Redmi 9C NFC
 8. OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 9. Apple iPhone 13 Pro 5G
 10. Samsung Galaxy A03
 11. Apple iPhone 11
 12. Nokia 105
 13. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 14. Samsung Galaxy A53 5G
 15. Samsung Galaxy A13

Yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 12 5G
 2. Apple iPhone 13 5G
 3. Apple iPhone 13 Pro 5G
 4. Samsung Galaxy xCover 5 Enterprise edition
 5. Samsung Galaxy A22 5G
 6. Samsung Galaxy S21 FE 5G
 7. Samsung Galaxy A52s 5G
 8. Nokia G21
 9. Apple iPhone 13 mini 5G
 10. Samsung Galaxy A13
 11. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 12. Samsung Galaxy A32 5G Enterprise edition
 13. Samsung Galaxy S22 5G
 14. Apple iPhone 11
 15. Xiaomi Redmi 9C NFC

Elisan myydyimmät älykellot heinäkuu, 2022

 1. Huawei Band 6 
 2. Apple Watch S7 GPS
 3. Huawei Watch Fit 
 4. Samsung Galaxy Watch 4 LTE eSIM
 5. Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE eSIM
 6. Polar Ignite 2 
 7. Huawei Watch 3 LTE eSIM
 8. Polar Vantage M2
 9. Samsung Galaxy Watch 4 GPS
 10. Apple Watch S7 GPS+Cellular eSIM
 11. Garmin Fenix 6X PRO 
 12. Huawei Watch GT 3 GPS
 13. Apple Watch SE GPS
 14. Polar Ignite 
 15. Apple Watch SE GPS+Cellular eSIM

Lähde: Elisa


Tietoa uudesta Samsung Galaxy Watch5 Pro 4G -älykellosta!

Samsung Galaxy Watch5 Pro 4G -älykello nostaa treenit seuraavalle tasolle. Se sisältää kaikki Watch5 4G:n ominaisuudet sekä paljon enemmän. Saat käyttöösi mm. intervalliharjoittelun juoksuun ja pyöräilyyn, sekä hyödylliset reittitoiminnot. Erinomainen akunkesto kattaa jopa 24 tuntia GPS-paikannuksen ollessa päällä. Kyseisen kellon voit löytää esimerkiksi dna älykello -sivustolta.

Onko aurinkopaneelit ratkaisu energian säästämiselle?

Aurinkopaneelit on paneeli tai laite, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.

Pia Penttala auttaa suomalaisia perheitä maikkarilla

Supernanny Suomi sarjassa Pia Penttala auttaaa suomalaisia perheitä, jotka kaipaavat neuvoja lastensa kanssa. Luvassa on liikuttavia kohtaamisia ja tunteiden törmäyksiä, kun perheiden sääntöjä päivitetään ja siteitä vahvistetaan.

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

By Niko

One thought on “Elisa – Uusi 5G-puhelinbrändi kolkutteli listan ovea”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *