5g verkko5g verkko

DNA:n liittymällä saavutettiin suurin keskimääräinen latausnopeus seitsemässä kaupungissa kahdeksasta Omnitele Oy:n tuoreessa mittauksessa. Tiedonsiirtonopeuksia vertailtiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa. 5G-verkkojen yleistyttyä kaikkien operaattoreiden mitatut keskimääräiset tiedonsiirtonopeudet olivat myös kansainvälisesti vertailtuna erittäin hyvällä tasolla.

Omnitelen tuore tutkimusraportti on julkaistu, ja sen voi ladata tämän tiedotteen lopussa olevasta linkistä. Raportin mukaan 5G-verkkojen rakentaminen on parantanut mitattuja tiedonsiirtonopeuksia, ja mitatut kesimääräiset tiedonsiirtonopeudet olivat myös kansainvälisesti vertailtuna erittäin hyvällä tasolla.

”Suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa*, mikä edellyttää myös nopeita yhteyksiä. Säännöllisin mittauksin ja testauksin voidaan varmistaa, että tiedonsiirtonopeudet kehittyvät oikeaan suuntaan. DNA on toistuvasti menestynyt erinomaisesti Omnitelen mittauksissa. Tuoreimpien mittausten mukaan DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin seitsemässä mitatussa kaupungissa kahdeksasta”, sanoo DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

”Esimerkiksi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tehdyissä mittauksissa DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli reilusti yli 30 prosenttia toiseksi tullutta kilpailijaa nopeampi. Lahdessa ero oli vieläkin suurempi. Siellä DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli peräti yli 50 prosenttia nopeampi kuin toiseksi tulleella kilpailijalla”, summaa Kamtsan.

Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiin DNA:n liittymällä

DNA:n liittymä ylsi myös koko vertailumittauksen suurimpaan keskimääräiseen latausnopeuteen, 588 Mbit/s. Elisan liittymällä saavutettiin toiseksi suurin keskimääräinen tiedonsiirtonopeus, 460 Mbit/s, ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, 413 Mbit/s. Tulokset on esitetty aluekohtaisina keskiarvoina, sekä koko mittauksen keskiarvona. Tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat paikkakohtaisesti mitattujen alueiden sisällä.

Käyttäjäkokemuksen kannalta latausnopeus, eli tiedonsiirtonopeus tukiasemalta päätelaitteeseen päin, on yksi tärkeimmistä tunnusluvuista, sillä tyypillisesti suurin osa mobiiliverkkojen liikenteestä suuntautuu verkosta käyttäjään päin.

”Nopea netti on yksi sujuvan arjen perusedellytyksistä. Mitä nopeampi yhteys on, sitä nopeammin erilaiset verkkosisällöt latautuvat. Monessa kodissa mobiiliverkon käyttö ei rajaudu vain puhelimeen, vaan myös koko kodin netti hyödyntää mobiiliverkkoa. Nopean netin avulla hoituvat niin työt, yhteydenpito, päivittäiset askareet kuin viihdesisältöjen kulutus ja pelaaminenkin”, toteaa Kamtsan.

”Omnitelen mittauksissa käytettyjen 5G-puhelinliittymien lisäksi tarjoamme nopeita 5G-nettilittymiä kodin yhteyksiksi sekä eri mobiililaitteisiin. Erityisen suosittu on ollut pientaloille suunniteltu takuunopea DNA Koti 5G. Tämä kiinteä ruuhkattoman 5G-kaistan mahdollistava nettiyhteys on saanut pientaloasukkailta todella hyvän vastaanoton”, kertoo Kamtsan.

Omnitelen tutkimuksessa vertailtiin DNA:n, Elisan ja Telian kotimaisten matkaviestinverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa. Kesä-heinäkuussa tehtyihin mittauksiin valittiin kultakin operaattorilta nopeimman tiedonsiirtoyhteyden tarjoava matkapuhelinliittymä. Mittauksissa käytettiin edistyksellisiä 5G-kykyisiä älypuhelimia.

DNA:n 5G-verkko tavoittaa laskennallisesti jo noin 70 % suomalaisista heidän asuinpaikkansa perusteella, mikä tarkoittaa yli 3,8 miljoonaa ihmistä 163 kunnan alueella. Verkkoa sekä parannetaan että laajennetaan jatkuvasti, ja ajankohtainen peittokartta sekä lisätietoa verkosta ja puhelinmalleista on saatavissa osoitteessa www.dna.fi/5G.

By admin

One thought on “Tutkimus selvitti mobiiliverkkojen nopeudet 8 kaupungissa – katso tulokset!”
  1. […] 5G-verkkojen laajamittainen käyttöönotto vaikuttaa merkittävästi yhteiskuntaamme. Nopeammat ja luotettavammat yhteydet avaavat ovia uusille innovaatioille ja sovelluksille eri aloilla. Älykaupungit, työelämä, teollisuuden automaatio, terveydenhuolto ja monet muut sektorit hyötyvät 5G-verkkojen ominaisuuksista. Tulevaisuudessa voimme odottaa yhä älykkäämpiä ja yhteyksien välittömyyteen perustuvia ratkaisuja, jotka muuttavat tapaamme elää, työskennellä ja kommunikoida. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *