Elisa 5G-verkko

Elisan 5G-verkko laajenee eripuolilla Lappia. Nopea mobiiliverkko avautuu nyt Kemijärvelle, Keminmaahan sekä Pelkosenniemellä Pyhätunturille. Avausten myötä Elisan 5G-verkko on saatavilla yhteensä 197 paikkakunnalla ja yhdeksässä hiihtokeskuksessa Suomessa.

Pelkosenniemellä 5G-verkko kattaa aluksi Pyhätunturin itäpuolisen taajama-alueen hiihtokeskus mukaan lukien. Kemijärvellä nopea 5G-verkko palvelee ensiksi Raajärven alueella ja Keminmaalla 5G-verkko ulottuu Metsäkallin ja Kallinkankaan alueille. Valtakunnallisesti jo yli 80 % suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella.

Suomen kattavimman 5G-verkon rakentaminen etenee vauhdilla, ja nyt toimme nopean verkon useaan Lapin matkailun keskukseen. Pyhätunturi on jo yhdeksäs hiihtokeskus, joka saa Elisan 5G-verkon. 5G-verkko palvelee alueen vakituisten asukkaiden lisäksi hienosti myös matkailijoita ja auttaa lomasesonkien aikana kasvavaan verkkokapasiteetin tarpeeseen, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Nopea 5G-verkko on erittäin tervetullut Pyhätunturille. Paranevat tietoliikenneyhteydet tekevät Pyhällä lomailusta ja myös koko ajan suositummista etätöistä entistäkin mutkattomampia, kertoo Rukan ja Pyhän hiihtokeskuksien toimitusjohtaja Ville Aho.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Pyhätunturin lisäksi Elisan 5G-verkon kattamat hiihtokeskukset ovat Olos, Levi, Ylläs, Vuokatti, Ruka, Himos, Tahko ja Iso-Syöte. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus.

Lähde: Elisa


Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi cmore , elisaviihde ja paljon muun tarjonnan uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi nettisivustolta.

Onko aurinkopaneelit ratkaisu energian säästämiselle?

Aurinkopaneelit on paneeli tai laite, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.

Pia Penttala auttaa suomalaisia perheitä maikkarilla

Supernanny Suomi sarjassa Pia Penttala auttaaa suomalaisia perheitä, jotka kaipaavat neuvoja lastensa kanssa. Luvassa on liikuttavia kohtaamisia ja tunteiden törmäyksiä, kun perheiden sääntöjä päivitetään ja siteitä vahvistetaan.

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

By Niko

One thought on “Elisan 5G-verkko avautui Lapissa Kemijärvelle, Keminmaahan ja Pelkosenniemelle!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *