Gigantin kesäkuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Inflaatio ei näy vielä puhelinkaupoillaGigantin kesäkuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Inflaatio ei näy vielä puhelinkaupoilla

Ostovoiman heikkenemisestä huolimatta puhelinkauppa käy yhä tuttuun tapaan. Puhelimia myydään enemmän kuin keskikeväästä, ja suomalaiset ostavat nyt etenkin keskihintaisia 5G-puhelimia ja iPhonen suosikkimalleja. Kesäkaudella älypuhelimia hankitaan etenkin syksyllä koulunsa aloittaville.

Elinkustannusten kallistumisesta johtuvan ostovoiman heikkeneminen eli inflaatio ei näy vielä suuresti puhelinkaupoilla. Suomalaiset ostavat nyt puhelimia vauhdikkaammin kuin esimerkiksi huhtikuussa, ja etenkin keskihintaiset 5G-puhelimet menevät kuin kuumille kiville.

Gigantin kesäkuun myydyin puhelin on jo toukokuussa suosiota saavuttanut Samsung A13. Myös muut Samsungin A-sarjan puhelimet pärjäsivät TOP 10 -listalla hyvin vallaten puolet listasijoituksista. Lisäksi listalla nähdään Applen kestosuosikit iPhone 11, iPhone 12 ja iPhone 13 sekä kaksi keskihintaista OnePlus Nord -puhelinta. TOP 10 -listalle ei noussut kesäkuussa uusia malleja, mutta monien puhelinmallien listasijoitukset muuttuivat.

Suurin osa Gigantin valikoimissa olevista puhelimista on 5G-puhelimia ja tämä näkyy myös niiden suosiossa. Kesäkuun TOP 10-listan puhelimista kahdeksan on 5G-laitteita. Vain kärkipaikalla oleva Samsung A13 ja iPhone 11 ovat 4G-puhelimia.

Kesäkaudella tyypillinen asiakas on koululainen

Gigantin asiantuntijan mukaan heinäkuun kesälomakausi rauhoittaa jonkun verran suomalaisten ostovimmaa puhelimien saralla.

“Lämpimät kelit ohjaavat ostokäyttäytymistä sisäilmatuotteiden puolelle, mutta kun mennään lähemmäksi syksyä, lähtee myynti puhelinten osalta taas nousuun”, Gigantin apulaismyyntipäällikkö Joni Alsi kertoo.

Monet vanhemmat valmistautuvat jo kesäkuussa koulujen alkuun, ja puhelimen käyttöä harjoitellaan yhdessä lapsen kanssa hyvissä ajoin ennen koulutielle astumista.

“Kesäkaudella laitteita ostetaan lapsille ja tuleville koululaisille. Varmasti myös siksi TOP 10 -listan kärjessä on edullisemman hintaluokan laitteita”, Alsi summaa.

Gigantin myydyimmät puhelimet TOP 10 -lista kesäkuussa

  1. Samsung A13 (1.)
  1. Samsung A22 5G (3.)
  1. iPhone 13 (5.)
  1. Samsung A52s 5G (2.)
  1. OnePlus Nord 2 5G (4.)
  1. iPhone 12 (6.)
  1. Samsung A53 5G (10.)
  1. iPhone 11 (8.)
  1. OnePlus Nord CE 2 5G (9.)
  1. Samsung A32 5G (7.)

Olisiko tästä joku tietty malli se paras 5G-puhelin ?

Lähde: Gigantti

Eikö lyötynyt sopivaa puhelinta – Miten olisi Samsung Xcover 5?

Samsung Galaxy XCover 5 -älypuhelin on suunniteltu aktiivisille ihmisille, jotka vaativat puhelimelta kestävyyttä. Älypuhelimessa on 16 MP takakamera, 5 MP etukamera sekä Samsungin One UI -käyttöliittymällä varustetulla Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

2 thoughts on “Gigantin kesäkuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Inflaatio ei näy vielä puhelinkaupoilla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *