Kansainvälistä kierrätyspäivää

Kansainvälistä kierrätyspäivää vietetään 18.3. Gigantti juhlistaa päivää kampanjoimalla 14.–20.3. kierrätyksen tärkeyden ja helppouden puolesta. Kampanja tarjoaa erilaisia kierrättämistä helpottavia asiakasetuja, kuten vanhojen kodinkoneiden ja elektroniikan poisviennin maksutta suoraan kotiovelta, kotiinkuljetusten yhteydessä.

Gigantti on yksi Suomen suurimmista sähkö- ja elektroniikkajätteen kerääjistä ja kierrättäjistä yhdessä Kuusakoski Recyclingin kanssa, vuosittain kierrätettävä SER-jätteen määrä on noin 10 000 tonnia. Gigantin 41 myymälää ympäri maata vastaanottavat kierrätyskuntoisia kodinkoneita ja elektroniikkaa maksutta ja tietoturvallisesti ympäri vuoden.

”Teemme kierrätyksestä helppoa” -kampanjalla halutaan paitsi aktivoida ihmisiä kierrättämään e-jätteensä, myös tehdä kierrätys – nimensä mukaisesti – yhdessä mahdollisimman helpoksi. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kierrätyspäivä on jokainen päivä.

Kansainvälistä kierrätyspäivää
Kuva: Gigantti

”Kevätsiivousten aika on hyvä hetki laittaa rikkinäiset tai käyttämättömät laitteet nurkista kiertoon, ja ehkä myös päivittää joku vanha energiasyöppö tuote uuteen, kestävämpään vaihtoehtoon. Giganttiin kierrätyskuntoisia kodinkoneita ja elektroniikkaa voi tuoda maksutta ja tietoturvallisesti ympäri vuoden: jokainen 41 myymälästämme ympäri Suomea toimii samalla sähkö- ja elektroniikkajätteen keräysasemana, josta e-jäte lähtee kierrätykseen yhteistyössä Kuusakoski Recyclingin kanssa”, kertoo Gigantin operatiivinen johtaja Janne Henriksson.

”Haluamme myös opastaa oikeanlaisessa SER-jätteen kierrätyksessä, sekä myymälöissä että verkkosivuillamme. Kansainvälisenä kierrätyspäivänä 18.3. tehtyihin kauppoihin lisäämme monenlaisia asiakasetuja, kuten sen, että kotiinkuljetuksen yhteydessä viemme vanhan kodinkoneen ilmaiseksi pois. Asiakas voi lisäksi jättää kuljetusauton matkaan kassillisen muuta kierrätyselektroniikkaa, pois lukien erityistä huolellisuutta vaativat tietoturvatuotteet, jotka vastaanotamme henkilökohtaisesti myymälöissämme”, Henriksson kuvailee ja kehottaa tutustumaan kampanjaetuihin tarkemmin Gigantti.fin sivuilla.

Kodinelektroniikan raaka-ainemetallit tärkeään uusiokäyttöön

Gigantti on yksi Suomen suurimpia elektronisen jätteen kerääjiä ja kierrättäjiä yhdessä Kuusakoski Recyclingin kanssa, ja yhteistyötä kehitetään jatkuvasti aina myymäläkohtaisesta toiminnan optimoimisesta ympäristöä säästävämpään keräysreittisuunnitteluun.

”Keräämme Gigantin myymäläverkoston kautta vuodessa noin 10 000 tonnia SER-jätettä. Yksi tärkeimmistä ympäristötavoitteistamme Gigantissa on, että yli 85 prosenttia myymistämme tuotteista palautetaan ja kierrätetään uusiokäyttöä varten”, täsmentää Henriksson.

Kuusakoski Recycling on paitsi Gigantin perinteikäs yhteistyökumppani, myös kansainvälisesti noteerattu kierrätyksen edelläkävijä, joka tekee alallaan lisäksi mittavasti tutkimusta ja analyysia.

”Kansainvälisen kierrätystutkimuksen* mukaan jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa on keskimäärin 11 rikkinäistä, toimimatonta elektronista laitetta, jotka voisi laittaa saman tien helposti kiertoon. On äärimmäisen tärkeää, että kodinkoneiden ja elektroniikan sisältämät metallit eivät jää kotiin nurkkiin pölyttymään, vaan niiden elinkaari pääsee jatkamaan kulkuaan uusiokäytössä. Gigantin kanssa panostamme erityisesti kierrätyksen tietoturvaketjuun; alkaen myymälän henkilökohtaisesta laitteen vastaanottamisesta tietoturvasäiliöön, joka on kuljetustarkoitukseen suunniteltu, edeten aina lopulliseen kierrätysprosessiin asti”, taustoittaa Kuusakosken asiakaskokemuspäällikkö Tatu Karlström.

Lähde: Gigantti


Muuta luettavaa:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroja.

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. Lue myös samalla Google Pay maksaminen aihe.

By Niko

One thought on “Gigantti: Jokaisessa kotitaloudessa keskimäärin 11 toimimatonta elektroniikkalaitetta nurkissa lojumassa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *