Kannettavilla kaiuttimilla on nyt kysyntää

Kannettavien kaiuttimien myynti on noussut vuosi vuodelta, ja ne ovat ehdoton hittituote myös tänä kesänä. Kasvaneen suosion taustalla ovat laajat käyttömahdollisuudet – kaiuttimen voi kantaa niin piknikille, rannalle kuin mökkikäyttöönkin. Gigantissa ovat trendanneet tänä kesänä erityisesti tavallista isommat kaiuttimet ja kaiuttimet, joista löytyy kantamista helpottava kantohihna. Bilekaiuttimissa teho riittää myös erilaisten juhlien äänentoistoon. Kaiutinta ulkona käytettäessä on kuitenkin hyvä huomioida kanssaihmiset ja pitää äänenvoimakkuus maltillisena.

Kannettavat kaiuttimet ovat nousseet yhdeksi piknik-vilttien suosituimmista lisävarusteita. Gigantin kuluttajaelektroniikan apulaismyyntipäällikkö Noel Kaiponen kertoo, että niiden myynti on kasvanut vuosittain. Viimeisen vuoden aikana asiakkaiden keskuudessa ovat trendanneet etenkin tavallista isommat kaiuttimet.

”Tänä kesänä olemme huomanneet, että monet asiakkaat etsivät myös kaiutinta, jota pystyy kantamaan kantohihnan avulla ilman reppua. Tämä helpottaa isompienkin kaiuttimien kuljettamista.”

Vielä erikseen suosiota ovat kasvattaneet niin sanotut bilekaiuttimet. Bilekaiuttimia ei ole tarkoitettu varsinaiseen piknik-käyttöön, kuten nimikin kertoo. Niiden teho on huomattavasti tavallisia puistokaiuttimia suurempi ja myös äänenlaatu on lähempänä ammattitasoa.

”Ne toimivat kuitenkin hyvin esimerkiksi juhlien äänentoistojärjestelmänä, karaokekaiuttimena tai vaikkapa joukkueen pukukopissa tunnelmaa luomassa. Tietenkin niitä voi käyttää myös osana kodin äänentoistoa”, Kaiponen kertoo.

Eri ominaisuudet eri käyttötarkoituksiin

Asiakkaat kiinnittävät kaiuttimissa huomiota sen äänenlaatuun, akunkestoon, vedenkestävyyteen ja designiin. Helsingin Gigantti Forumin tavaratalopäällikkö Henri Sjölund kertoo, että vaatimukset ja toiveet eri ominaisuuksille riippuvat asiakkaasta ja kaiuttimen käyttötarkoituksesta.

”Yleisesti ottaen asiakkaat toivovat kaiuttimen akun kestävän yli 10 tuntia, mutta jotkut voivat tinkiä tästä esimerkiksi paremman äänenlaadun takia. Myös brändillä ja muotoilulla on selvästi kasvava merkityksensä asiakkaiden valinnoissa.”

Aiemmin kaiuttimen ulkonäkö oli tärkeää etupäässä kotiin, esimerkiksi keittiöön tai olohuoneeseen, hankittavissa kaiuttimissa, mutta nykyään yhä useampi haluaa myös kannettavan kaiuttimensa miellyttävän silmää. Tämä on huomioitu eri valmistajien laajemmassa värivalikoimassa. Laitteita löytyy perusmustan lisäksi esimerkiksi vihreän eri sävyissäpunaisenatai vaikka maastokuviolla.

IP-luokitus kertoo vedenkestävyydestä

Gigantin myydyimmät kannettavat kaiuttimet ovat tänäkin kesänä olleet edellisvuosien tapaan kestosuosikki JBL Flip -sarjaa. Niitä menee tasaisesti Giganteissa ympäri Suomen.

”Kauppansa ovat tehneet niin perinteisemmän mallit kuin bilekaiuttimetkin. Flip-sarjan kaiuttimet ovat kevyitä ja kompakteja, niissä on hyvä 10–12 tunnin akunkesto, ja ne kestävät myös vettä todella hyvin”, Gigantti Oulun tavaratalopäällikkö Harri Luttinen kertoo.

Vedenkestävyys takaa sen, että kaiutin ei hätkähdä pienestä kesäsateesta, eikä se mene rikki, vaikka sattuisikin epähuomiossa putoamaan mökkilaiturilta järveen. Vedenkestävyydestä kertoo pakkauksen kyljessä oleva IP-luokitus, joka kuvastaa myös sitä, miten laite kestää esimerkiksi pölyä.

”Tosin erikseen en voi suositella minkään sähkölaitteen uittamista vedessä, vaikka laite olisikin vedenkestävä, ellei sitä nimenomaan ole tarkoitettu vedenalaiseen käyttöön”, Luttinen muistuttaa.

Muista maltti äänenvoimakkuudessa

Musiikkia yleisillä paikoilla kuunnellessaan on kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki eivät välttämättä nauti toisten lempimusiikista.

Piknikvilteille sopivissa kaiuttimissa äänenvoimakkuuden saa helposti säädettyä sellaiseksi, ettei se kuulu koko puistoon. Kaiuttimen paikkaa vaihtamalla äänen saa myös suunnattua omalle porukalle.

Rannalla tai esimerkiksi veneessä musiikkia kuunnellessaan on hyvä huomioida, että ääni kantaa veden yli yllättävän pitkälle. Maltillinen äänenvoimakkuus auttaa siis säilyttämään naapurisovun myös mökkiolosuhteissa.

Lähde: Gigantti


Ruutuaika lapselle

Yksin vietetty ruutuaika voi haitata lapsen kielellistä kehitystä. Tutkijan mukaan ruutuajan minuuttien sijaan kannattaa kääntää katse lapsen ja vanhemman vuorovaikutukseen. Ruutuaika lapselle on helppo asettaa esimerkiksi Family Link -sovelluksella. Voit määrittää, että kuinka kauan lapsi voi käyttää älylaitetta päivittäin.

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän pikakahvista?

Pikakahvi oli luultavasti uusittu vuonna 1890 David Strang on Invercargill vuonna Uuden-Seelannin alle patentin numero 3518 . Se myytiin tuotenimellä Strang’s Coffee ja ilmoitti patentin ”kuiva ilma” -prosessille. Muista myös lukea luomukahvi aihe kapselikahvit.fi sivustolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *