Harrastuspassi app

Syyskuun digidemo keskiviikkona 30.9. on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan näyteikkuna osaamisen kehittämiseen, pedagogisiin palveluihin, verkkomaksamiseen ja erilaisiin liikuntaan ja tapahtumiin liittyviin ratkaisuihin. Nuorille on luvassa oman sivuston lisäksi paljon tapahtumatarjontaa ja nuorisotalojen digitaalinen jäsenkortti. Digidemoa voi seurata suorana Helsinki-kanavalla.

”Verkkosivu-uudistuksemme on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällä hetkellä laajimmat hankkeemme ovat tapahtumien ja harrastusten ja nuorten.helsinki -verkkosivustot, jotka valmistuessaan korvaavat kymmeniä aiempia erillisiä sivustoja. Teemme tiivistä yhteistyötä koko kaupungin digikehittämisen kanssa”, kertoo ratkaisutoimiston ohjelmapäällikkö Tuomas Naakka ja jatkaa: ”Olemme myös ottaneet käyttöön WordPress-julkaisujärjestelmän, joka osaltaan sujuvoittaa kehitystä.”

Demotilaisuus lähetetään suorana Helsinki-kanavalla, jossa ohjelman tallenne on myös myöhemmin katsottavissa. Lähetyksen aikana on käytössä viestiseinä, jonne kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää suoraan Helsinki-kanavan kautta (viestiseinän ohjeet kerrotaan lähetyksen yhteydessä).

Digidemo keskiviikkona 30.9. klo 10.00-12.30

Tilaisuuden avaus (Tuomas Naakka)

Demotilaisuudessa esitellään muun muassa seuraavat digikehittämishankkeet:

Osaamisen kehittäminen (Heli Koistinen ja Miikka Auer)

Kuvan koulutus- ja tukipalvelu vastasi toimialan digioppimishaasteisiin, myös etänä. Case: Kaupungin etädigitukipalvelu & uusien työkalujen hyödyntäminen työprosesseissa.

Palvelutarjotin – ilmoittautumisen demo (Pirjo Mattila, Matti Saarto)

Helsinki on täynnä tapahtumia ja toimintaa, joita opettajat ja varhaiskasvattajat voivat hyödyntää ryhmiensä kanssa. Ilmoittautuminen niihin vie aikaa ja joskus nopeat syövät hitaat. Olemme kehittäneet ilmoittautumista ja tarjottujen palvelujen esittämistä. Tavoitteena on sujuva prosessi, helposti löytyvät laadukkaat toimintamahdollisuudet, liikkuvat innostuvat lapsiryhmät ja koko joukko kokemuksia kaikille lapsille.

Tapahtumien ja harrastusten sivusto – tapahtumahaun demo (Mari Pietarila)

Sivustokokonaisuus, josta kaupunkilainen löytää tekemistä ja kokemista Helsingissä. Palvelun keskiössä on helposti käytettävä tapahtumien, kurssien ja harrastusten haku. Käyttäjä voi hakea sisältöjä omien toiveidensa, esimerkiksi ajan, sijainnin tai kategorian mukaan ja ostaa lipun tai ilmoittautua. Syksyllä 2020 julkaistaan tapahtumien osuus, vuonna 2021 kurssit ja harrastukset.

Ennakkomyynti ja Varaamon verkkomaksupilotti (Anneli Kanninen, Joonas Kinnunen, Krista Manner)

Liikuntapalveluissa tenniskentät ja saarten palvelut ovat siirtyneet varattaviksi Varaamon kautta. Lisäksi Helsingin kaupungin taidemuseossa (HAM) sekä liikuntapalveluissa (Kumpulan maauimala ja Yrjönkadun uimahalli) on pilotoitu ennakkomaksamista ja -varaamista kesän ja syksyn aikana.

Liikunnan verkkosivuston palvelumuotoilu + MVP (Päivi Jalava)

Hanke toteutettiin huhti-kesäkuussa 2020. Palvelumuotoiluprosessissa osallistimme yli 1300 henkeä: kaupunkilaisia, kaupungin henkilöstöä ja muita sidosryhmiä kuten seura- ja yritysedustajia (verkkokysely, ryhmähaastattelut ja konseptityöpajat). Kerätyn asiakasymmärryksen avulla uutta verkkosivustoa on suunniteltu eteenpäin. Ensimmäinen julkaisuversio eli MVP (Minimum Viable Product) tulee sisältämään liikunnan palvelukokonaisuuden peruspilareita, kuten liikunnan palvelut ja paikat kootusti sekä karttapalvelun. Ensimmäinen versio sivustosta julkaistaan arviolta keväällä 2021. Myöhemmin palveluun on tarkoitus liittää mahdollisuus henkilökohtaiseen profiiliin ja personoituun sisältöön. Tavoitteena on, että verkkosivuston hakutoiminnon kautta on jatkossa mahdollista löytää myös kaupungissa toimivien seurojen, yhdistysten ja yritysten tuottamia palveluita.

Vene Helsingissä: Admin-käyttöliittymä ja maksaminen sekä roadmap (Joonas Kinnunen)

Kaupungin vene- ja talvisäilytyspaikkoihin liittyvä asiointi (hakemukset, maksaminen) on siirtymässä digitaaliseksi. Liikuntapalvelujen uudesta venepaikkajärjestelmästä esitellään tällä kertaa työntekijöiden käyttöliittymä sekä talvisäilytyspaikan sähköinen maksaminen. Sisältää myös katsauksen syksyllä kehitettäviin ominaisuuksiin.

Linked events ja courses (Lauri Koutaniemi)

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, joka lisää nuorten mahdollisuuksia löytää mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja kokeilla helposti erilaisia harrastuksia. Sovellus jalkautettiin Helsingin peruskouluissa elo-syyskuun 2020 aikana. Harrastuspassissa on mukana Helsingin kaupungin sekä järjestöjen ja yritysten tuottamaa harrastustoimintaa ja etuja, kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Harrastuspassi on yksi niistä Helsingin kaupungin digipalveluista, jotka hyödyntävät sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja. Lue lisää osoitteesta harrastuspassi.fi

Linkki lähetykseen: Helsinki-kanava

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Fortnite

Fortnite on yksi suosituimmista peleistä maailmassa, ja se on ehdottomasti yksi suosituimmista mobiilipeleistä. Fortnite on Battle Royale -tyylinen peli, jossa pelaajat taistelevat viimeiseen henkäykseen asti. Pelin grafiikat ovat vaikuttavat, ja sen pelattavuus on uskomattoman hauskaa. Fortnite on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, joten se on helposti saatavilla kaikille pelaajille. Pelillä on nyt jo yli 120 miljoonaa pelaajaa. Fortnite ikäraja on 12 vuotta.

By admin

3 thoughts on “Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan digitalisaatio-ohjelman demotilaisuus”
  1. […] Joukko- ja junaliikenteen turvaamisen lisäksi lisätalousarviossa päätettiin kolmesta uudesta tiehankkeesta: vt 5 Hurus—Hietanen -tieosuuden kehittämiselle ehdotetaan 7 miljoonan euron valtuutta ja 400 000 euron määrärahaa, E18 Raisio—Naantali tiesuunnitteluun 4,2 miljoonan euron valtuutta ja 200 000 euron määrärahaa ja Parikkalan raja-aseman tiesuunnitteluun 150 000 euroa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *