Helsinki-profiili

Helsinki ottaa käyttöön Helsinki-profiilin, joka on kaupungin digitaalisia asiointipalveluja käyttävän kaupunkilaisen asiakasprofiili.

Helsinki-profiilin kautta näkee vaivattomasti tiedot, joita kaupunki on käyttäjästä kerännyt sekä palvelut, joihin on tunnistautunut. Helsinki-profiilin ansiosta omien käyttäjätietojen hallinta paranee.

Helsinki-profiilin käyttö laajenee asteittain. Viime vuonna Helsinki-profiilin otti käyttöön muutama asiointipalvelu, ja tämän vuoden aikana sen ottaa käyttöön noin 100.

Helsinki-profiilista ensisijainen tunnistautumiskeino

Helsinki-profiilin hyödyt toteutuvat, kun se otetaan laajasti käyttöön. Kaupunkilaiselle muutos näyttäytyy siten, että ensimmäisen vahvaa Suomi.fi tunnistautumista vaativan asiointikerran yhteydessä hänet ohjataan luomaan itselleen Helsinki-profiili. Käyttäjä antaa sähköpostiosoitteensa, jonka avulla käyttäjätili vahvistetaan.

Sen jälkeen käyttäjä voi hallita omia tietojaan Helsinki-profiilin käyttöliittymän kautta. Kun mahdollisimman moni palvelu hyödyntää Helsinki-profiilia tunnistautumismekanismina, näkyvyys ja hallittavuus omiin, kaupungin palveluiden tallentamiin tietoihin paranee. Helsingin kaupunki on linjannut Helsinki-profiilin ensisijaiseksi tunnistautumismekanismiksi kaupungin palveluihin.

Asiointihistoria koottuna yhteen paikkaan

Tulevaisuudessa Helsinki-profiili kokoaa yhteen paikkaan asiointihistorian, jolloin pääsee näkemään omat asiointitapahtumansa ja pystyy seuraamaan oman asiansa käsittelyn etenemistä. Myös entistä sujuvampaa käyttökokemusta kehitetään yhteistyössä kaupunkilaisten, Helsinki Design Systemsin, uuden Hel.fi -sivuston sekä muiden digitaalisen asioinnin palveluiden kanssa.

Kokeile itse!

Voit luoda itsellesi Helsinki-profiilin tunnistautumalla vahvasti Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Siirry Helsinki-profiiliin

Lähde: Helsingin kaupunki


Muuta luettavaa muualta

Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *