5G Traffic

Euroopan komissio on myöntänyt Verkkojen Eurooppa -välineen (Connecting Europe Facility) rahoitusta suomalaishankkeille. Telian hankkeella parannetaan 5G -yhteyksiä Pohjolassa ja Baltiassa.

Suomessa Telian hankkeessa investoidaan nopeisiin 5G-yhteyksiin, reunalaskentaan ja mobiilipalveluihin moottoritie- ja lauttayhteyksillä välillä Helsinki-Turku-Maarianhamina-Tukholma. Tavoitteena on parantaa verkkopalveluiden saumatonta jatkuvuutta esimerkiksi kun ajoneuvo ylittää rajan. Rajat ylittävissä osuuksissa hanketta tehdään yhdessä Telia Swedenin kanssa.

Telian hanke sai rahoitusta 15,5 miljoonaa euroa vuosille 2023-2025. Hankkeen toteuttavat Telia Sweden, Telia Finland ja LMT Latviasta. Suomi on mukana toteuttamassa ensimmäistä versiota vuorovaikutteisesta liikennejärjestelmästä (CCAM, Cooperative, Connected and Automated Mobility), jossa ajoneuvot ja liikenneinfrastruktuuri ovat automaattisesti yhteydessä keskenään turvallisuuden ja sujuvuuden parantamiseksi.

”Rajat ylittävät yhteydet ovat olleet meille Pohjolassa ja Baltiassa toimivana yhtiönä aina tärkeitä, ja näinä aikoina eurooppalaisten yhteyksien parantaminen on myös turvallisuuskysymys. Olemme Suomessa 5G:n etulinjassa, ja pystymme yhteisillä hankkeilla edistämään eurooppalaisen infrastruktuurin kehittämistä”, sanoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.

Rahoituksen myöntää Euroopan terveys- ja digitaaliasioiden toimeenpanovirasto (HaDEA), jonka Verkkojen Eurooppa -välineen digitaalinen osuus tukee ja vauhdittaa julkisia ja yksityisiä investointeja digitaalisten yhteyksien infrastruktuuriin vuosina 2021-2027.

Lähde: Telia


Ruutuaika lapselle

Yksin vietetty ruutuaika voi haitata lapsen kielellistä kehitystä. Tutkijan mukaan ruutuajan minuuttien sijaan kannattaa kääntää katse lapsen ja vanhemman vuorovaikutukseen. Ruutuaika lapselle on helppo asettaa esimerkiksi Family Link -sovelluksella. Voit määrittää, että kuinka kauan lapsi voi käyttää älylaitetta päivittäin


Muuta luettava muualta

Vertaa eri operaattorien liittymiä netissä

Etsitkö itsellesi tai lapselle uutta liittymää? Onko se moi liittymät tai joku muu operaattori, tutustu eri liittymiin vertaaliittymat.fi sivustolta ja löydä vaikka edullinen puhelinliittymä

By Niko

One thought on “Telia kehittää rajat ylittäviä 5G-yhteyksiä EU-rahoituksella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *