Kuva: Nokia

Espoo, 11.8.2020 – Nokia puhelinten koti, HMD Global, kertoi tänään päättäneensä menestyksekkäästi viimeisimmän rahoituskierroksen ensimmäisen vaiheen, jossa se keräsi 230 miljoonaa dollaria. Rahoituskierrokseen osallistui joukko HMD Globalin tärkeimpiä globaalisti toimivia strategisia kumppaneita.

HMD Global on vakiinnuttanut asemansa johtavana peruspuhelinvalmistajana arvolla mitattuna**, ja samalla yhtiö on myös onnistunut selkeästi erottautumaan Android™-älypuhelinvalikoimallaan. Nokia-älypuhelimissa on yhtiön eurooppalaisiin juuriin pohjautuva, huippuluokan pohjoismainen muotoilu, korkea laatu, erinomaiset ZEISS-kuvauskokemukset, ja ne ovat markkinoiden luotettavimpia laitteita. Nokia-älypuhelinten turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat kuukausittaiset tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi ja Android One -tason mukaiset ohjelmistopäivitykset kahdeksi vuodeksi. HMD Global on ainoa merkittävä eurooppalainen älypuhelinvalmistaja, ja sen tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan puhdasta, turvallista ja ajantasaista älypuhelinkokemusta arvostavien yritysten ja kuluttajien keskuudessa.

Investointi vauhdittaa edelleen HMD Globalin strategisen vision toteutumista neljällä avainalueella. Ensiksi yhtiö toteuttaa nopeammin maailmanlaajuista tavoitettaan tuoda 5G-älypuhelimia kuluttajille. Erityisenä painopistealueena ovat vahvat kumppanuudet amerikkalaisoperaattoreiden kanssa. Toiseksi HMD Global edistää erilaisten digitaalisten palvelujen ja palvelualustojen kasvua vastauksena koronaviruksen tuomiin muutoksiin arjessa. Yhtiö kasvattaa toimintaansa myös tärkeimmillä kasvumarkkinoilla, josta esimerkkejä ovat yhtiön viimeaikaiset toiminnan laajennukset Brasiliassa, Afrikassa ja Intiassa. Neljänneksi saatu rahoitus auttaa yhtiötä vahvistamaan johtavaa asemaansa laitteiden lisäksi myös kokonaisvaltaisten mobiilipalvelujen tarjoajana. Pelkästään tänä vuonna HMD Global on esitellyt kansainvälisen datavierailupalvelun HMD Connectin, parantanut tietoturvaosaamistaan mobiilialalla ostamalla Valona Labsin ja rakentamalla uuden ohjelmistoihin, tietoturvaan ja palveluihin keskittyvän tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle.

HMD Globalin hallituksen puheenjohtaja ja perustajajäsen Jean-Francois Baril: ”Ainutlaatuinen liiketoimintamallimme, joka perustuu ketterään globaaliin toimintaan ja vahvoihin kumppanuuksiin alan parhaiden kanssa, on saavuttamassa uuden tason, kun saamme arvokasta tukea joukolta mobiilimarkkinoiden vaikutusvaltaisimpia yrityksiä. Olen erittäin ylpeä merkittävistä saavutuksistamme ja odotan innolla edessämme aukeavia valtavia mahdollisuuksia, joilla nopeutamme matkaamme kohti yhä kasvavaa menestystä.”

HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche: ”HMD Global on alusta asti pyrkinyt rakentamaan vahvat suhteet strategisten kumppaneidensa kanssa. Saamamme lisärahoitus vahvistaa entisestään pitkän aikavälin liiketoimintastrategiaamme ja on osoitus yhteisestä tehtävästämme tuoda moderni mobiiliteknologia kaikkien ulottuville. Turvallisuus ja luotettavuus ovat toimintamme kulmakiviä, ja käytämme nyt saatua rahoitusta tarjotaksemme kuluttajille parhaita käyttäjäkokemuksia, joita he odottavat Nokia-puhelimilta. Olemme ainoa merkittävä eurooppalainen älypuhelinvalmistaja, ja pysymme uskollisina suomalaisille juurillemme sekä niille ominaisuuksille, jotka asiakkaamme yhdistävät Nokia-puhelimiin. Vahvoilta kumppaneiltamme saadun tuen myötä odotan innolla Nokia-puhelinten tarinan seuraavaa lukua.”

* 3. suurin Euroopassa (Lähde: PitchBook)
** IDC älypuhelin- and peruspuhelinmarkkinaraportit 2019 (Q1, Q2, Q3 & Q4) ja 2020 (Q1)

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.

Digitaalinen Parkkikiekko: Tulevaisuuden pysäköintiratkaisu

Digitaalinen parkkikiekko on helppokäyttöinen. Se liitetään älypuhelimeen sovelluksen avulla. Käyttäjä voi valita pysäköintiajan ja aloittaa seurannan. Laitteen sisäänrakennettu GPS seuraa auton sijaintia ja aktivoituu automaattisesti, kun auto pysäköidään. Kun pysäköintiaika lähestyy loppuaan, laite lähettää ilmoituksen käyttäjälle, joka voi jatkaa pysäköintiaikaa tarvittaessa.

By admin

2 thoughts on “HMD Global – Nokia-puhelinten koti – keräsi 230 miljoonan dollarin rahoituksen strategisilta kumppaneiltaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *