Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia kokeilla ja löytää helposti itselleen sopivia harrastuksia. Samalla Harrastuspassi auttaa harrastusten järjestäjiä tavoittamaan nuoret entistä paremmin. Harrastuspassista löytyy monenlaista tekemistä kulttuurista liikuntaan eri puolilla Helsinkiä. Sovellus jalkautetaan Helsingin peruskoulujen 7.–9.-luokkalaisille elokuun 2020 aikana.

Harrastuspassissa ovat mukana Helsingin kaupungin nuorille tarjoamat harrastukset ja vapaa-ajan toiminta sekä järjestöjen, yhdistysten ja yritysten tuottamaa harrastustarjontaa. Sovelluksesta löytyy myös etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja.Harrastuspassiin voi ilmoittaa yrityksen tai yhteisön harrastustarjontaa pyytämällä palveluntarjoajan käyttäjätunnukset harrastuspassi.fi -sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittaminen on palveluntarjoajille maksutonta.

”Harrastuspassin avulla jokainen nuori voi löytää uusia ideoita vapaa-ajan tekemiseen. Uskon, että sovellus madaltaa kynnystä uuden harrastuksen aloittamiseen ja yhä useampi nuori löytää itselleen mielekästä tekemistä”, toteaa hankkeen kehitystä seurannut apulaispormestari Nasima Razmyar.

Harrastuspassi on valtakunnallinen hanke, jonka sovelluskehitystä on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Sovelluksen omistaa Helsingin kaupunki. Harrastuspassi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.

Mitä nuoret voivat tehdä Harrastuspassilla?

Sovelluksen käyttäjät eli peruskoulujen 7.–9.-luokkalaiset löytävät Harrastuspassista helposti oman kaupungin ja lähialueen maksullisen ja maksuttoman harrastustarjonnan sekä etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Kiinnostavista harrastuksista voi sovelluksen kautta vinkata myös kaverille tai sosiaaliseen mediaan sekä tallentaa omat suosikit. Harrastuspassi näyttää myös kaupungin suosituimmat harrastukset ja edut sekä nuoren omaan sovelluksen käyttöhistoriaan perustuvia suosituksia.

”Harrastuspassia on kehitetty kaikissa vaiheissa yhdessä nuorten kanssa. Heidän antamansa palautteen perusteella on muokattu sovelluksen konseptia, käytettävyyttä ja graafista ilmettä”, kertoo projektipäällikkö Suvi Ervamaa. Harrastuspassin suunnittelussa on otettu mallia myös maailmalta: Pass Culture on suosittu ranskalaisille 18-vuotiaille nuorille kehitetty kulttuuripassi.  

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa:

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

By admin

6 thoughts on “Uuden Harrastuspassi-mobiilisovelluksen avulla nuori löytää vaivattomasti uusia harrastuksia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *