Kuva: HSL

HSL:n asiakkaan kannattaa jatkossa varautua siihen, että maksaessaan HSL-sovelluksessa ja HSL-korttipalvelussa lippuja kortilla hän voi joutua tunnistautumaan vahvasti.

HSL:n asiakkaan kannattaa jatkossa varautua lippua maksaessaan vahvaan tunnistautumiseen, jota saatetaan vaatia seuraavissa tilanteissa:

• Matkalipun maksaminen kortilla HSL-sovelluksessa
• Uuden maksukortin liittäminen HSL-sovellukseen
• Lipun maksaminen kortilla HSL-korttipalvelussa
• Maksukortin tietojen tallettaminen HSL-korttipalveluun

Vahva tunnistautuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaan täytyy vahvistaa lippuostoksena pankkitunnuksella tai jollain muulla pankin edellyttämällä tavalla, on se sitten tekstiviesti tai esimerkiksi sormenjälki.

Tavoitteena turvallinen korttimaksaminen

Pankkien välillä saattaa olla eroja siinä, minkä suuruisista korttiostoksista ne vaativat vahvaa tunnistautumista tai vaativatko ne sitä jokaisen ostoksen yhteydessä vai ainoastaan satunnaisesti.

HSL ei voi vaikuttaa pankkien ratkaisuihin, mutta HSL-sovelluksen ja HSL-korttipalvelun käyttäjän kannattaa joka tapauksessa varautua siihen, että ostoksia kortilla maksettaessa mukana voi jatkossa olla mukana yksi lisävaihe. Lippujen ostoon kannattaa varata riittävästi aikaa.

Uudistuksen tavoite on korttimaksamisen turvallisuuden parantaminen sekä väärinkäytön mahdollisuuksien pienentäminen. Vahvan tunnistautumisen vaatimus perustuu EU:n maksupalveludirektiiviin.

Matkalippujen maksaminen HSL:n muissa kanavissa eli esimerkiksi automaateissa säilyy ennallaan.

Vahvasta tunnistautumisesta huolimatta joukkoliikenteessä kulkeminen edellyttää jatkossakin voimassa olevaa lippua. Jos lipun ostaa mobiilisti, sen pitää olla saapunut älylaitteeseen, ennen kuin asiakas nousee liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

Jos asiakkaan vahva tunnistautuminen HSL-sovelluksessa ei jostain syystä onnistu, hänen on ostettava lippunsa jollakin muulla tavalla esimerkiksi HSL-kortilla tai automaatista. Asiakkaan kannattaa tarkistaa, että HSL-sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Fortnite

Fortnite on yksi suosituimmista peleistä maailmassa, ja se on ehdottomasti yksi suosituimmista mobiilipeleistä. Fortnite on Battle Royale -tyylinen peli, jossa pelaajat taistelevat viimeiseen henkäykseen asti. Pelin grafiikat ovat vaikuttavat, ja sen pelattavuus on uskomattoman hauskaa. Fortnite on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, joten se on helposti saatavilla kaikille pelaajille. Pelillä on nyt jo yli 120 miljoonaa pelaajaa. Fortnite ikäraja on 12 vuotta.

By admin

One thought on “Kortilla maksaminen HSL-sovelluksessa ja HSL-korttipalvelussa voivat jatkossa edellyttää vahvaa tunnistautumista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *