mikä oli maailman ensimmäinen älypuhelin?Kuva: Ericsson

Älypuhelimet ovat nykyään jokapäiväinen näky ympäri maailmaa. Niitä käytetään yhteydenpitoon, viihteeseen, työhön ja opiskeluun. Mutta mikä oli maailman ensimmäinen älypuhelin?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, miten älypuhelimen määrittelee. Jos älypuhelimella tarkoitetaan laitetta, joka yhdistää matkapuhelimen ja tietokoneen ominaisuudet, niin vastaus on IBM Simon Personal Communicator, joka julkaistiin vuonna 1992. Simonilla oli kosketusnäyttö, QWERTY-näppäimistö, sähköposti, kalenteri, muistikirja ja osoitekirja. Se pystyi myös käyttämään sovelluksia, kuten sähköpostia ja kalenteria.

Jos älypuhelimella tarkoitetaan laitetta, joka tarjoaa nykyaikaisten älypuhelinten kaltaiset ominaisuudet, kuten älykäs käyttöliittymä, suoratoistopalvelut ja verkkoselailu, niin vastaus on Ericsson R380, joka julkaistiin vuonna 2000. R380:llä oli värinäyttö, QWERTY-näppäimistö, sähköposti, kalenteri, muistikirja, osoitekirja, verkkoselailu ja suoratoistopalvelut.

IBM Simon Personal Communicator

IBM Simon oli ensimmäinen laite, joka yhdisti matkapuhelimen ja tietokoneen ominaisuudet. Se julkaistiin vuonna 1992, ja se oli välittömästi menestys. Simonia myytiin yli 50 000 kappaletta, mikä oli paljon enemmän kuin mitä kukaan oli odottanut.

Simonilla oli monia ominaisuuksia, jotka olivat edellä aikaansa. Siinä oli kosketusnäyttö, QWERTY-näppäimistö, sähköposti, kalenteri, muistikirja ja osoitekirja. Se pystyi myös käyttämään sovelluksia, kuten sähköpostia ja kalenteria.

Simonin akku kesti vain noin tunnin, ja se oli melko kallis. Se oli kuitenkin merkittävä askel älypuhelimien kehityksessä.

Ericsson R380

Ericsson R380 julkaistiin vuonna 2000. Se oli ensimmäinen laite, joka tarjosi nykyaikaisten älypuhelinten kaltaiset ominaisuudet.

R380:llä oli värinäyttö, QWERTY-näppäimistö, sähköposti, kalenteri, muistikirja, osoitekirja, verkkoselailu ja suoratoistopalvelut. Se oli myös ensimmäinen älypuhelin, joka tuki Bluetooth-yhteyttä.

R380 oli menestys, ja se auttoi popularisoimaan älypuhelimia.

Muut ensimmäiset älypuhelimet

IBM Simonin ja Ericsson R380:n lisäksi julkaistiin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa monia muitakin älypuhelimia. Näihin kuuluivat muun muassa:

  • Nokia 9000 Communicator (1996)
  • BlackBerry 850 (1999)
  • Palm Treo 600 (2002)
  • Motorola Q (2004)

Nämä laitteet olivat tärkeä osa älypuhelimien kehitystä. Ne toivat älypuhelimiin uusia ominaisuuksia ja tekivät niistä entistä suositumpia.

Älypuhelinten kehitys

Älypuhelimet ovat kehittyneet nopeasti viime vuosikymmenien aikana. Nykyaikaiset älypuhelimet ovat paljon tehokkaampia ja monipuolisempia kuin ensimmäiset älypuhelimet.

Älypuhelimet ovat muuttaneet tapaamme kommunikoida, viihtyä ja työskennellä. Ne ovat nykyään olennainen osa elämäämme.

Loppupäätelmä

Maailman ensimmäinen älypuhelin on kiistanalainen kysymys. Jos älypuhelimella tarkoitetaan laitetta, joka yhdistää matkapuhelimen ja tietokoneen ominaisuudet, niin vastaus on IBM Simon Personal Communicator. Jos älypuhelimella tarkoitetaan laitetta, joka tarjoaa nykyaikaisten älypuhelinten kaltaiset ominaisuudet, niin vastaus on Ericsson R3

lankapuhelimet

Muita mielenkiintoisia aiheita muualta:

Mobilepay ei toimi
affiliate markkinointi
Johanna Puhakka
Digitaalinen markkinointi
Asuntomarkkinat
Etätyö
Shein vaatteet

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *