Suosituimmat älypuhelimet

Älypuhelimet ovat nykyään olennainen osa jokapäiväistä elämää. Niillä soitamme puheluita, lähetämme viestejä, käytämme internetiä, pelaamme pelejä ja kuvaamme kuvia ja videoita. Älypuhelinten valikoima on valtava, ja voi olla vaikeaa löytää itselleen sopiva. Tässä artikkelissa käydään läpi suosituimmat älypuhelimet 2023, jotta voit tehdä tietoisen valinnan.

Apple iPhone 15 Pro Max

Apple iPhone 15 Pro Max on tällä hetkellä Suomen myydyin älypuhelin. Se on Applen uusin lippulaivamalli, ja siinä on monia edistyksellisiä ominaisuuksia. Puhelimessa on 6,7 tuuman Super Retina XDR -näyttö, tehokas A17 Pro Bionic -prosessori, kolmoiskamerajärjestelmä 48 megapikselin pääkameralla, 12 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 12 megapikselin telekameralla sekä pitkäkestoinen akku.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra on toinen Suomen suosituimpia älypuhelimia. Se on Samsungin uusin lippulaivamalli, ja siinä on monia samankaltaisia ominaisuuksia kuin iPhone 15 Pro Maxissa. Puhelimessa on 6,8 tuuman Dynamic AMOLED 2X -näyttö, tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -prosessori, neloiskamerajärjestelmä 200 megapikselin pääkameralla, 12 megapikselin ultralaajakulmakameralla, 10 megapikselin telekameralla ja 10 megapikselin telekameralla sekä pitkäkestoinen akku.

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra on uusi tulokas Suomen älypuhelimen markkinoille. Se on Xiaomin uusin lippulaivamalli, ja siinä on monia edistyksellisiä ominaisuuksia. Puhelimessa on 6,73 tuuman AMOLED-näyttö, tehokas Snapdragon 8+ Gen 1 -prosessori, neloiskamerajärjestelmä 50 megapikselin pääkameralla, 48 megapikselin ultralaajakulmakameralla, 48 megapikselin telekameralla ja 48 megapikselin telekamerajärjestelmällä sekä pitkäkestoinen akku.

Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro on Googlen uusin lippulaivamalli. Se on Googlen ensimmäinen älypuhelin, jossa on uusi Google Tensor 2 -prosessori. Puhelimessa on 6,7 tuuman OLED-näyttö, tehokas Google Tensor 2 -prosessori, kolmoiskamerajärjestelmä 50 megapikselin pääkameralla, 12 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 48 megapikselin telekameralla sekä pitkäkestoinen akku.


Muita suosittuja älypuhelimia

Suomessa myydään myös monia muita suosittuja älypuhelimia. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat muun muassa:

 • Samsung Galaxy A54 5G
 • Apple iPhone 13
 • OnePlus Nord 2T 5G
 • Xiaomi 12S
 • Oppo Find X5 Pro
 • Sony Xperia 1 IV

Älypuhelimen valinta

Älypuhelimen valinnassa kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja budjetti. Jos etsit parasta mahdollista suorituskykyä ja kameraominaisuuksia, kannattaa harkita lippulaivamallia. Jos taas etsit edullisempaa vaihtoehtoa, kannattaa harkita keskihintaluokan älypuhelinta.

Seuraavat tekijät kannattaa ottaa huomioon älypuhelinta valitessa:

 • Näyttö: Näyttö on älypuhelimen tärkein osa. Näytön koko ja resoluutio vaikuttavat siihen, miten hyvin voit käyttää puhelinta.
 • Käyttöjärjestelmä: Älypuhelimissa käytetään yleensä Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää. Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa enemmän mukautuksia. iOS on suljetun lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joka on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään


Älypuhelinten trendit vuonna 2023

Älypuhelinten markkinat ovat jatkuvassa muutoksessa. Uusia malleja tulee markkinoille jatkuvasti, ja ominaisuudet kehittyvät nopeasti. Tässä on joitakin trendejä, jotka ovat todennäköisesti näkyvissä älypuhelinmarkkinoilla vuonna 2023:

 • Kamerat: Kamerat ovat yksi tärkeimmistä älypuhelimen ominaisuuksista. Vuoden 2023 älypuhelimissa on todennäköisesti entistä paremmat kamerat, jotka mahdollistavat korkealaatuisten kuvien ja videoiden ottamisen.
 • Näytöt: Näytöt ovat myös tärkeä osa älypuhelinta. Vuoden 2023 älypuhelimissa on todennäköisesti entistä suuremmat ja tarkemmat näytöt.
 • Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS ovat edelleen kaksi suosituinta älypuhelimen käyttöjärjestelmää. Vuoden 2023 aikana voimme nähdä, että uusia käyttöjärjestelmiä, kuten HarmonyOS ja Fuchsia, tulee markkinoille.
 • 5G: 5G on uusi mobiiliverkkojen standardi, joka tarjoaa nopeamman ja luotettavamman yhteyden. Vuoden 2023 aikana yhä useammat älypuhelimet tulevat olemaan 5G-yhteensopivia.

Loppupäätelmä

Älypuhelimet ovat olennainen osa nykypäivän elämää. Ne tarjoavat meille mahdollisuuden olla yhteydessä muihin, käyttää internetiä ja suorittaa monia muita tehtäviä. Vuoden 2023 suosituimmat älypuhelimet tarjoavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn, kameraominaisuudet ja näytön. Älypuhelinta valitessa kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja budjetti.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta:

Outlet myymälät
Mobilepay ei toimi
affiliate markkinointi
Johanna Puhakka
Digitaalinen markkinointi
Asuntomarkkinat
Etätyö
Shein vaatteet
WordPress kotisivut

By Niko

One thought on “Suosituimmat älypuhelimet 2023”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *