Mobilepay ei toimiKuva: Mobilepay

MobilePay on suomalainen mobiilimaksupalvelu, jota käytetään yli 4 miljoonan käyttäjän toimesta päivittäin. Palvelu on helppokäyttöinen ja turvallinen tapa maksaa tavaroita ja palveluita sekä lähettää ja vastaanottaa rahaa. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että MobilePay ei toimi. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä syitä, miksi MobilePay-sovellus ei toimi, ja annetaan vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.

Sovelluksen versio

Ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkistaa, on se, onko MobilePay-sovelluksen versio ajan tasalla. Sovelluksen kehittäjät julkaisevat säännöllisesti päivityksiä, jotka korjaavat virheitä ja parantavat sovellusta. Jos käytät vanhaa versiota sovelluksesta, voi olla, että se ei toimi oikein.

Sovelluksen version voit tarkistaa avaamalla sovelluksen ja tarkastelemalla sen yläkulmassa olevaa versiota. Jos versio on vanhempi kuin 1.2.3, on suositeltavaa päivittää sovellus.

Internet-yhteyden tarkistaminen

MobilePay-sovellus vaatii internet-yhteyden toimiakseen. Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, sovellus ei voi muodostaa yhteyttä MobilePayn palvelimiin.

Internet-yhteyden voit tarkistaa avaamalla puhelimen selaimen ja yrittämällä ladata sivustoa. Jos sivusto ei lataa, sinulla ei ole internet-yhteyttä.

Jos sinulla on internet-yhteys, mutta se on heikko, voi se aiheuttaa ongelmia MobilePay-sovelluksen toiminnalle. Tässä tapauksessa voit kokeilla siirtyä toiseen WiFi -verkkoon tai kytkeä puhelimen mobiilidatan päälle.

Sovelluksen uudelleenkäynnistys

Joskus ongelma voi johtua yksinkertaisesti siitä, että sovellus on jumissa. Tässä tapauksessa voi auttaa, jos käynnistät sovelluksen uudelleen.

Sulje MobilePay-sovellus ja käynnistä se sitten uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, voit myös yrittää poistaa sovelluksen ja asentaa sen sitten uudelleen.

Puhelimen asetusten tarkistaminen

Joskus ongelma voi johtua puhelimen asetuksista. Varmista, että puhelimen päivä ja aika ovat ajantasalla. Lisäksi puhelimen kielen tulee olla länsimainen kieli.

Päivän ja ajan voit tarkistaa avaamalla puhelimen asetukset ja etsimällä ”aika ja kieli”. Kielen voit tarkistaa avaamalla puhelimen asetukset ja etsimällä ”kieli”.

Maksukortin tarkistaminen

Jos yrität maksaa MobilePaylla maksukortilla, varmista, että kortti on aktivoitu. Lisäksi tarkista, että kortille ei ole määritelty päiväkohtaisia rajoja.

Kortin aktivoinnin voit tarkistaa avaamalla pankkisovelluksen ja etsimällä ”maksukortit”. Päiväkohtaiset rajoitukset voit tarkistaa avaamalla pankkisovelluksen ja etsimällä ”maksukorttien rajoitukset”.

MobilePayn asiakaspalvelun tavoittaminen

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja vinkkejä ja MobilePay -sovellus ei silti toimi, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.

Lisävinkkejä

Seuraavat vinkit voivat auttaa ehkäisemään ongelmia MobilePay-sovelluksen kanssa:

 • Pidä MobilePay-sovellus ajan tasalla.
 • Varmista, että puhelimesi on yhteydessä internetiin.
 • Käynnistä MobilePay-sovellus uudelleen säännöllisesti.
 • Tarkista puhelimen asetukset säännöllisesti.
 • Tarkista maksukorttisi asetukset säännöllisesti.

Teknisempiä ilmaisuja

 • Sovelluksen versio on sovelluksen ohjelmiston versionumero. Sovelluksen versio kertoo, mitä muutoksia sovellukseen on tehty sen julkaisun jälkeen.
 • Internet-yhteys on yhteys internetiin. Internet-yhteys voi olla langattoman (Wi-Fi) tai langattoman (mobiilidata).
 • Sovelluksen uudelleenkäynnistys on toiminto, jossa sovellus suljetaan ja käynnistetään uudelleen. Sovelluksen uudelleenkäynnistys voi auttaa ratkaisemaan ongelmia, jotka johtuvat sovelluksen jumittumisesta.
 • Puhelimen asetukset ovat puhelimen käyttöjärjestelmän asetuksia. Puhelimen asetuksia voidaan käyttää esimerkiksi puhelimen päivämäärän ja ajan asetukseen, puhelimen kielen asetukseen sekä puhelimen verkkoyhteyden asetukseen.
 • Maksukortin aktivointi on toiminto, jossa maksukortti otetaan käyttöön. Maksukortin aktivointi tapahtuu yleensä kortin myöntäneen pankin verkkopankkipalvelussa.
 • Päiväkohtaiset rajoitukset ovat maksukortin käyttämiseen asetettuja rajoituksia. Päiväkohtaiset rajoitukset voivat koskea esimerkiksi maksettavan summan suuruutta tai maksujen määrää.

Yleisimpiä ongelmia

Yleisin syy siihen, miksi MobilePay-sovellus ei toimi, on se, että sovellus on vanhentunut. Sovelluksen kehittäjät julkaisevat säännöllisesti päivityksiä, jotka korjaavat virheitä ja parantavat sovellusta. Jos käytät vanhaa versiota sovelluksesta, voi olla, että se ei toimi oikein.

Toinen yleinen syy siihen, miksi MobilePay-sovellus ei toimi, on se, että puhelimella ei ole internet-yhteyttä. MobilePay-sovellus vaatii internet-yhteyden toimiakseen. Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, sovellus ei voi muodostaa yhteyttä MobilePayn palvelimiin.

Kolmas yleinen syy siihen, miksi MobilePay-sovellus ei toimi, on se, että puhelimen asetukset ovat väärin. Varmista, että puhelimen päivä ja aika ovat ajantasalla ja että puhelimen kieli on länsimainen kieli.

Loppupäätelmät

MobilePay on luotettava mobiilimaksupalvelu, mutta joskus se voi myös toimia huonosti. Yleensä ongelmat johtuvat teknisistä syistä, kuten sovelluksen vanhenemisesta tai internet-yhteyden puuttumisesta. Käyttämällä tässä artikkelissa annettujen vinkkien avulla voit usein ratkaista ongelman itse. Jos ongelma ei ratkea, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

By Niko

2 thoughts on “MobilePay ei toimi: Mitkä sen aiheuttaa?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *