Elisa 5G-verkko

Elisa on alkuvuoden 2022 aikana lisännyt mobiiliverkon kapasiteettia ja laajentanut kiinteän verkon saatavuutta eri puolilla Pohjois-Karjalaa*. Suomen kattavin 5G-verkko avautui nyt myös Ilomantsiin ja Polvijärvelle.

Koronapandemia vaikuttaa kiihdyttäneen tietoliikenteen kasvua pysyvästi: kun verrataan vuoden 2020 alkua vuoden 2022 alkuun, mobiiliverkon liikenne on kasvanut Pohjois-Karjalassa yli 50 %. Kasvuun ovat vaikuttaneet pysyvästi lisääntynyt etätyö sekä yritysten ripeä siirtyminen digitaalisten palveluiden käyttäjiksi ja tarjoajiksi.

– Dataa käytetään paljon kotoa käsin, kun töitä ja opintoja tehdään nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän etänä. Tämä nostaa vaatimuksia kodin nettiyhteydelle, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi 5G-laajakaistalla tai kuituverkolla. Parannamme aktiivisesti molempien verkkotekniikkojen saatavuutta ja mobiiliverkon nopeutta alueella. Liikkuva netinkäyttö siirtyy jo vauhdilla 5G-verkkoon, kun lähes kaikki uutena ostetut puhelimet ovat 5G-malleja, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen sanoo.

5G:llä ja kiinteällä verkolla voidaan molemmilla toteuttaa jopa gigabitin tietoliikenneyhteydet koteihin ja toimistoihin. Sopivin yhteystekniikka riippuu asiakkaan käyttötilanteesta.

– Käyttöönoton nopeudessa kiinteä tai mobiili 5G-laajakaista on omaa luokkaansa. Myös valokuituverkossa päästään erinomaisiin yhteysnopeuksiin, Niiranen jatkaa.

 Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu yli 80 % suomalaisista yli 180 paikkakunnalla. Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus ja lisätietoa 5G:n eduista löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat.

Lähde: Elisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *