Telia Eko-simTelia ottaa käyttöön ympäristöystävälliset Eko-SIM kortit - muovin kulutus vähenee huomattavasti

Telia tuo ensimmäisenä operaattorina kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit Suomeen. Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen.

Marraskuusta alkaen Telian myymälöiden ja verkkokaupan varastoissa on saatavilla kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Eko-SIM korttikehyksen koko on puolitettu perinteiseen korttikehykseen verrattuna. Lisäksi korttien materiaali on kierrätysmuovia.  

”Eko-SIM on toivottu uudistus, joka tuottaa konkreettisia säästöjä korttien valmistuksen materiaalikulutukseen. Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2300 kiloa vuosittain. Suurin osa toimittamistamme SIM-korteista on ensi vuoden aikana Eko-SIM kortteja”, kertoo Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist.

Perinteisesti uusia SIM-kortteja toimitetaan uusien liittymien tilaajille sekä nykyisille asiakkaille vanhentuneiden tai kadonneiden korttien tilalle. SIM-kortteja liikkuu vuosittain merkittäviä määriä.

”SIM-kortteja käytetään nykyisin puhelinten lisäksi esimerkiksi reitittimissä ja yrityspuolella myös erilaisissa teollisuuden laitteissa. Kierrätysmuovista valmistetut Eko-SIM kortit tulevat käyttöön kaikissa Telian puhelinliittymissä. Yrityspuolen koneliittymät ovat jatkossakin perinteistä muovia, jolloin SIM-kortit kestävät teollisuuden laitteiden kuumia olosuhteita”, taustoittaa Lindqvist.

Ympäristöystävälliset tuotteet kiinnostavat myös asiakkaita

Telialla on tehty konkreettisia toimia kiertotalouden edistämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi jo pitkään.

”Eko-SIM korttien lisäksi meillä on tarjolla täysin digitaalinen eSIM-kortti. Tämä olisi ympäristön kannalta kaikkein paras vaihtoehto ja eSIM kyvykkäiden laitteiden määrä onkin ilahduttavasti kasvanut. Laitevalmistajat ovat tuoneet digitaalisen eSIM-kortin esimerkiksi kelloihin ja uusimpiin puhelinmalleihin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian kierrätetyt Recycled-puhelimet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Tämän vuoden aikana kierrätyspuhelin on noussut useasti myös myydyimpien puhelinten listalle.

”Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Recycled -puhelimiin saa lisäksi vuoden takuun ja Telian liittymäasiakkaana etuhinnan, jotka varmasti lisäävät asiakkaidemme kiinnostusta kierrätyspuhelimen hankintaan”, kommentoi Saranpää. 

Telia on sitoutunut merkittäviin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteena vuoteen 2030 mennessä on nollapäästöt koko arvoketjussa, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Tavoitteena on myös vähentää jätteiden määrä nollaan vuoteen 2030 mennessä kiertotalouden avulla.

Lähde: Telia
Kuva: Telia


Muuta luettavaa muualta

Games Of Thrones House Of Dragon

Games Of Thrones House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaa eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *