Uusi mobiilisovellus avuksi ilmastonmuutoksen hillintäänUusi mobiilisovellus avuksi ilmastonmuutoksen hillintään

Climate Campaigners -ilmastosovellus tarjoaa lahtelaisille mahdollisuuden seurata omaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeä ja tehdä arjen ilmastotekoja.

EU:n Climate Campaigners-hankkeen mobiilisovellus kannustaa arjen valintoihin CO2-päästöjen hillitsemiseksi. Tutkimushankkeessa on Lahden lisäksi mukana 12 muuta kaupunkia eri puolilta maailmaa. Kullekin osallistujakaupungille räätälöidään omat toimenpiteensä. Lahtelaisilta käyttäjiltä saadun palautteen perusteella sovellusta ja sen kautta tehtäviä haasteita kehitetään paikallisesti sopivaksi.

–Lahdessa edistämme kestävää liikkumista ja vähennämme energiankulutusta. Kannustamme asukkaita seuraamaan päästösäästöjensä vaikutusta reaaliajassa, sanoo projektipäällikkö Jenni Rahkonen.

Sovelluksen käyttäjät voivat verkostoitua keskenään, jakaa kokemuksiaan sekä haastaa ja kannustaa toisiaan.

Arjen valinnoilla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä: jos esimerkiksi pyöräilee kymmenen kilometrin työmatkan autoilun sijaan, vuotuinen CO2-päästövähennys voi olla jopa tonnin luokkaa. Kun entistä suurempi joukko ihmisiä valitsee kestävän liikkumismuodon, yhteisvaikutus on merkittävä.

Climate Campaigners -sovellus on ladattavana sovelluskaupoissa 15.9.2022 alkaen.

Lähde: Lahti


Muuta luettavaa:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

By Niko

3 thoughts on “Uusi mobiilisovellus avuksi ilmastonmuutoksen hillintään”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *