5g verkko5g verkko

Elisan 5G-verkko on avautunut länsirannikolla Kaskisiin, Kaustiselle, Kruunupyyhyn sekä Soiniin. Uuden sukupolven mobiiliverkko laajenee nyt vauhdilla maaseutumaisiin kuntiin, joissa käyttäjät ovat perinteisesti suosineet mobiiliverkon yhteyksiä myös kodin yhteytenä. Elisan 5G-verkko on nyt saatavilla 201 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 80 % suomalaisten asuinpaikoista.

5G-verkko palvelee Kaskisissa ensimmäisenä keskustan alueella, Kaustisella muun muassa Puhkionkallion, Uusitalon ja Huntuksen alueilla ja Soinissa Myllykylän, Sauran ja keskustan alueilla. Kruunupyyssä 5G on ensimmäisenä saatavilla Krintilän ja Kyrönkosken seudulla. Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm iloitsee alueen kehittyvistä tietoliikenneyhteyksistä.

— Seudun asukkaille on erinomainen asia, että Elisan 5G-verkko jatkaa aktiivista laajentumistaan Pohjanmaalla. Mobiiliverkolla on perinteisesti ollut iso rooli pienemmissä kunnissa ja maaseudulla, joissa mobiiliverkon yhteys on usein ykkösvalinta kodin laajakaistayhteydeksi. Nyt 5G-verkko tarjoaa entistä nopeammat ja luotettavammat yhteydet niin puhelimeen kuin kotiinkin, Granholm kertoo.

5G-verkon rakentaminen on edennyt Suomessa suunnitellusti

Elisan 5G-verkko laajeni reilussa neljässä vuodessa yli 200 paikkakunnalle Suomessa. Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki on tyytyväinen 5G-verkon rakennusvauhtiin.

— 5G-verkon rakentaminen on edennyt suunnitelmiemme mukaisesti. Suomen kattavin 5G-verkko yltää nyt jo yli 200 paikkakunnalle ja kattaa yli 80 % suomalaisten asuinpaikoista. Olemme iloisia myös siitä, miten nopeasti asiakkaat ovat ottaneet 5G:n käyttöön – uuden sukupolven mobiiliverkko on vastannut asiakkaidemme lisääntyviin tarpeisiin erittäin hyvin, Rajamäki toteaa.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet. Verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jolloin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita aiempaa enemmän. Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä.

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.

Suomi sodassa

Toisesta maailmansodasta on vierähtänyt kymmeniä vuosia, ja sodan aiheuttavat haavat ovat jo suureksi osaksi unohtuneet- samalla myös sotaveteraanit ovat poistuneet suureksi osaksi keskuudestamme. Tästä huolimatta sotahistoria.fi sivusto ylläpitää tarinoita ja historianlehtiä siitä, kun jatkosota alkoi, oli Lapin sota ja yleensäkin ajasta kun Suomi oli sodassa. Tarkoituksena ei ole piirtää mitään kaunistelevaa muistoa, vaan kertoa asioista siten kun ne olivat, kymmeniä vuosia sitten, maamme sotiessa ylivoimaista vihollista vastaan.

By Niko

One thought on “Elisan 5G-verkko saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla – laajenee nyt maaseudun keskuksiin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *