Elisa - Uusi 5G-puhelinbrändi kolkutteli listan ovea

Kotien ja toimistojen tekniikka kehittyy edelleen huimaa vauhtia. Vauhti on niin huimaa, että joudumme välillä vaihtamaan tietokoneita ja älylaitteita vaikka ne olisivat vielä täysin käyttökelpoisia – mutta ne eivät vain enää ole kilpailukykyisiä, tai ne eivät pysty käyttämään uusimpia sovelluksia.

Jos kuitenkin eteen tulee tilanne, että laitteita pitäisi uusia, mutta tilin saldo ei anna siihen mahdollisuutta, voi aina kääntyä lainaa.net sivuston puoleen. Lainaa.net sivustolla voit sekä tehdä lainahakemuksen, että laskea oman talouden tilannetta- kuinka paljon niitä tuloja ja menoja oikeasti on, ja millaisiin hankintoihin ja kuinka paljon sitä lainaa olisi järkevä hakea. Vaikka lainan hakeminen on nykyaikana nopeata ja laina on mahdollista myös nopeasti saada käyttöön, on tärkeätä miettiä tarkasti, kuinka paljon sitä lainaa todella tarvitseen, ja esimerkiksi minkälaisen teknisen ratkaisun tarvitseen tuleville ajoille.

Tietokoneen hankinta

Tietokoneen voit saada parilla sadalla eurolla, tai sitten voit maksaa siitä tuhansia euroja. Tietokoneen hankinnassa kannattaa lähteä siitä todellisuudesta, mikä on tilanne- eli mihin tietokonetta käytetään. Onko se työväline, harrastus vai luetaanko sillä ainoastaan sosiaalisen median kanavia ja katsellaan suoratoistolta ohjelmia ja pelaillaan silloin tällöin? Tietokoneella voi olla arjessa paljon tekemistä, tai sitten se on kone joka pölyttyy siellä jossain huoneen nurkassa.

Jos käytät tietokonetta työkäytössä on tärkeää ymmärtää, että tuntien päivittäinen koneen käyttö vaatii myös tietokoneen oheislaitteilta kuten näytöltä, hiireltä, työpöydältä ja näppäimistöltä enemmän. Kovassa käytössä oleva näppäimistökään ei ole ikuinen ja hiiriä saa vaihtaa vähintään kerran vuodessa – koska ne ovat kovassa käytössä. Siksi monien käytössä olevien laitteiden ostamisen yhteydessä testaaminen ja kokeileminen ovat tärkeitä. Jos joudut tekemään töitä hiirellä tai näppäimistöllä, jotka eivät sovi käsiisi – huomaat sen nopeasti niskassasi ja ranteissa!

Ergonomia tulee sitä tärkeämmäksi kriteeriksi, mitä enemmän laitteita käytät!

Älypuhelimen hankinta

Älypuhelinten kanssa on vähän samalla tavalla kuin tietokoneiden kanssa. Markkinoilla on todella hienoja uutuuksia, joiden ominaisuudet ovat uskomattomia, mutta samalla tavalla kuin tietokoneen hankinnan suhteen, kannattaa myös älypuhelimen kanssa miettiä, sitä todellista käyttöä. Jos olet ostamassa laitteen näyttääksesi kaikille, että haluat olla edelläkävijä, saatat joutua ostamaan todella kalliin puhelimen, jonka ominaisuuksia et kuitenkaan oikeasti tarvitse.

Hienot uusimmat kamerat ovat todella hienoja ja video-ominaisuudet samoin, mutta kuinka moni oikeasti tarvitsee niitä parhaimpia ominaisuuksia? Jopa sellaiset henkilöt, jotka ylläpitävät omia blogeja ja striimaavat omasta tekemisestään saavat oikeasti miettiä, minkälaisen laitteen itselleen hankkii. Onko järkeä ostaa se uusin ja markkinoiden paras, jos oma tulotaso ei oikeasti mahdollista sellaisen hankintaa?

Laitteiden elinikä

Vielä muutamia vuosia sitten tietokoneiden käyttöikä saattoi koti- ja toimisto-oloissa olla jopa 8-10 vuotta. Älypuhelimia saattettiin käyttää 4-5 vuottakin samaa mallia, mutta nyt 2020-luvulla erilaisten teknisten laitteiden elinikä on laskenut selvästi. Älypuhelimissa ollaan siinä 2-3 vuoden käyttöiässä ja tietokoneiden kanssa on hyvä jos koneen tehot riittävät teknisen kehityksen kanssa 3-4 vuotta – jälleen kuitenkin loppujen lopuksi on kyse siitä, mitä sillä laitteeella oikeasti tehdään!

Laitteen saavuttaessa elinikänsä päädyn, ei sillä käytännössä ole nykyaikana paljonkaan jälleenmyyntiarvoa. Sinällään jokainen tietotekninen laite kylläkin sisältää raaka-aineita, jotka tulisi saada kiertoon ja tulemme varmasti tulevina vuosina näkemään entistä tarkempaa ja parempaa kierrätystä nimenomaan vanhojen tietokoneiden ja älylaitteiden osalta. Tosiasia nimittäin on, että me ihmiset käytämme maapallomme raaka-ainevarastoja yhä nopeampaan tahtiin loppuun ja vähitellen meidän on oikeasti opeteltava hyödyntämään jo aiemmin käytettyjen ja valmistettujen laitteiden komponentin – tekniikka kehittyy, mutta monesti sen tekniikan alla on raaka-aineita, jotka ovat samoja laitteiden sukupolvesta toiseen!


Muuta luettavaa muualta

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

By admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *