VPN-yhteys

VPN-yhteys (virtual private network) on palvelu, joka suojaa käyttäjän internetyhteyttä ja yksityisyyttä. VPN luo salatun tunnelin tiedoillesi, suojaa identiteettisi verkossa piilottamalla IP-osoitteesi ja mahdollistaa julkisten Wi-Fi-hotspotien turvallisen käytön.

Mikä on VPN?

VPN on lyhenne sanoista ”virtual private network” (virtuaalinen erillisverkko). Se on palvelu, joka luo salatun yhteyden käyttäjän laitteen ja internetin välille. VPN-yhteyden ansiosta käyttäjän liikenne kulkee salattuna, jolloin ulkopuoliset eivät voi seurata sitä.

VPN:n toiminta perustuu siihen, että käyttäjän laite yhdistyy VPN-palvelun palvelimen kautta internetiin. Palvelin salaa käyttäjän liikenteen ja lähettää sen edelleen internetiin. Verkkosivusto tai muu palvelu, jota käyttäjä käyttää, näkee liikenteen tulevan VPN-palvelimen IP-osoitteesta, eikä käyttäjän omasta IP-osoitteesta.

Miksi VPN-yhteyttä kannattaa käyttää?

VPN-yhteydellä on useita etuja. Se suojaa käyttäjän yksityisyyttä, parantaa tietoturvaa ja mahdollistaa pääsyn rajoitetuille verkkosivuille.

Yksityisyyden suoja

VPN yhteys piilottaa käyttäjän IP-osoitteen. IP-osoite on ainutlaatuinen tunniste, joka yhdistää käyttäjän tiettyyn verkkoon. Kun käyttäjä käyttää VPN-yhteyttä, hänen IP-osoitteensa näkyy VPN-palvelun palvelimen IP-osoitteena. Tämä estää muiden verkossa olevien tahojen, kuten internet-palveluntarjoajan, mainostajien tai viranomaisten, seuraamasta käyttäjän verkkoyhteyden käyttöä.

Tietoturvan parantaminen

VPN-yhteys salaa käyttäjän liikenteen. Tämä suojaa käyttäjän tietoja, kuten salasanoja, luottokorttitietoja ja henkilökohtaisia tietoja, ulkopuolisten katseilta. VPN on erityisen hyödyllinen julkisissa Wi-Fi-verkoissa, jotka ovat usein turvattomia.

Pääsy rajoitetuille verkkosivuille

VPN-yhteys mahdollistaa pääsyn rajoitetuille verkkosivuille, jotka ovat saatavilla vain tietyssä maassa tai alueessa. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun käyttäjä haluaa katsoa ulkomaista suoratoistopalvelua tai käyttää verkkosivustoa, joka on estetty hänen maassaan.

Hyviä VPN-palveluita

VPN-palveluita on markkinoilla lukuisia. Hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa NordVPN, ExpressVPN ja Surfshark. Nämä palvelut tarjoavat vahvan tietoturvan, yksityisyyden suojauksen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän.

NordVPN

NordVPN on yksi suosituimmista VPN-palveluista maailmassa. Se tarjoaa vahvan tietoturvan, yksityisyyden suojauksen ja laajan valikoiman palvelimia ympäri maailmaa. NordVPN:n käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja se on saatavilla useille eri laitteille.

NordVPN:n ominaisuuksia ovat muun muassa:

  • AES-256-salaus: NordVPN käyttää vahvinta saatavilla olevaa salaustekniikkaa, AES-256:ta. Tämä salaustekniikka on erittäin vaikea murtaa.
  • Kill Switch: Kill Switch on ominaisuus, joka katkaisee internetyhteyden automaattisesti, jos VPN-yhteys katkeaa. Tämä estää käyttäjän tietojen joutumisen ulkopuolisten käsiin.
  • Multihop-yhteys: Multihop-yhteys on ominaisuus, joka kuljettaa liikenteen usean VPN-palvelimen kautta. Tämä lisää tietoturvaa entisestään.
  • P2P-tuki: NordVPN tukee P2P-tiedonsiirtoa, joten käyttäjä voi käyttää VPN-yhteyttä torrenttien lataamiseen.

NordVPN:n hinnat alkavat 12,99 eurosta kuukaudessa.

By Niko

18 thoughts on “VPN-yhteys: Mikä se on ja miksi sitä kannattaa käyttää?”
  1. […] VPN-yhteys suojaa pankkiasioita monin tavoin. Ensinnäkin VPN kryptoi käyttäjän tietoliikenteen, jolloin pankkitunnukset ja muut arkaluontoiset tiedot eivät ole ulkopuolisten nähtävissä. Toiseksi VPN voi muodostaa yhteyden verkkoon, joka sijaitsee muualla kuin käyttäjän fyysinen sijainti. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluaa esimerkiksi käyttää pankkipalveluita julkisessa wifi-verkossa. […]

  2. […] VPN-yhteys suojaa myös käyttäjän liikennettä salaamalla sen. Tämä tarkoittaa, että kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä, mitä tietoja käyttäjä siirtää internetin yli. Tämä on erityisen tärkeää raha-asioiden hoidossa verkossa, koska käyttäjä voi siirtää henkilökohtaisia ja taloudellisia tietoja, kuten luottokorttinumeroita ja pankkitilitietoja. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *