5g verkko5g verkko

Elisa on avannut 5G-mobiiliverkon Enonkoskelle, Puumalaan, Tuusniemelle ja Vesannolle. Kaikkiaan Elisan 5G on saatavilla jo 262 paikkakunnalla Suomessa.

Elisa jatkaa voimakkaita panostuksiaan Itä-Suomen mobiiliyhteyksien kehittämiseen. Osana tätä 5G-verkko avautuu nyt peräti neljälle paikkakunnalle: Etelä-Savossa Enonkoskelle ja Puumalaan ja Pohjois-Savossa Tuusniemelle ja Vesannolle.

Enonkoskella 5G-palvelee ensimmäisenä kunnan keskustassa ja sen ympäristössä. Puumalassa 5G on ensimmäisenä saatavilla Saimaan rannalla muun muassa Lintusalon, Heinäsalon, Kurensalon, Niinisaaren ja Liimattalansaaren ympäristössä. Tuusniemellä 5G-verkko kattaa ensimmäisenä keskustaajamaa sekä sen pohjoispuolella olevia alueita. Vesannolla 5G on ensimmäisenä saatavilla Vesannon keskustassa ja sen lähiympäristössä.

─ Tavoitteenamme on tuoda uusimmat ja toimivimmat mobiiliteknologiat kaikkien Suomen asukkaiden saataville. Puhelimella hoidetaan nykyään digitaaliset asioinnit, katsotaan suoratoistopalveluita ja liitytään etätöissä Teams-puheluihin. 5G-verkko vastaa erityisesti näihin kasvaviin käyttötarpeisiin. Moni käyttää nykyään mobiiliverkkoa myös kodin pääasiallisena nettiyhteytenä, ja myös tässä käytössä 5G palvelee erityisen hyvin suuren kapasiteettinsa vuoksi, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen.

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, eli verkkoon mahtuu huomattavasti aiempaa enemmän käyttäjiä. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-verkko kattaa yli 90 % suomalaisten asuinpaikoista 262 paikkakunnalla. Kaikki Elisan 5G-verkon peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Lähde: Elisa

nopea 5g

Muuta mielenkiintoista luettavaa

Mikä on internetin nopeustesti?

Internetin nopeustesti on välttämätön työkalu verkkosivuston omistajille ja käyttäjille. Se mittaa internet-yhteyden nopeuden, joka vaikuttaa suoraan sivuston latausaikaan. Nopeustesti mittaa internet-yhteytesi lataus- ja lähetysnopeudet. Se antaa selkeän kuvan siitä, kuinka nopeasti sivustosi latautuu eri käyttäjille eri puolilla maailmaa. Nopeampi latausaika parantaa käyttäjäkokemusta ja vaikuttaa myönteisesti hakukoneiden sijoitukseen. Suosittuja sivustoja, jossa nopeutta voi testata on mm speedtest tai DNA nopeustesti.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

By Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *