Mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettiin Kainuussa – vastaavat pysyvästi kasvaneeseen datankäyttöön alueella

Pohjanmaan asukkaat ja matkailijat hyötyvät nyt nopeista mobiiliyhteyksistä entistä laajemmin, kun Elisan 5G-verkko avautuu Närpiöön, Kristiinankaupunkiin ja Maalahteen. Lisäksi 5G-verkko laajenee Etelä-Pohjanmaalla Lappajärvelle.

5G-verkon merkittävä laajeneminen Pohjanmaan kaupungeissa mahdollistaa entistä useammalle asukkaalle nopeat mobiiliyhteydet sekä sujuvan etätyön. Kaikista suomalaisista jo yli 75 % asuu Elisan 5G-verkon alueella 164 paikkakunnalla.

– Valtakunnallisesti jo kolme neljästä suomalaisesta asuu Elisan 5G-verkon alueella. Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla 5G:n väestöpeitto on samalla tasolla Närpiön, Kristiinankaupungin, Maalahden ja Lappajärven avausten myötä. Uuden sukupolven verkon laajeneminen länsirannikolla on erinomainen uutinen alueen asukkaille ja etänä työskenteleville, mutta myös kesää kohti mökille siirtyville. 5G tarjoaa nopeuden lisäksi entistä enemmän verkon kapasiteettia, joka palvelee myös kesän matkailusesonkina, kertoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

5G-verkko avautuu Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla seuraaville alueille:

  • Närpiössä 5G-verkko palvelee heti usealla eri alueella, kuten keskustassa, Pirttikylässä, Pjelaxissa, Ylimarkussa, Vargbergetin alueella sekä Västra Yttermarkissa. Lähiviikkoina verkko laajenee Nämpnäsiin.
  • Kristiinankaupungissa 5G on ensimmäisenä saatavilla keskustan ja Tiukan alueilla.
  • Maalahdella 5G avautuu keskustan lisäksi Kopparbyn ja Petolahden alueille sekä lähiviikkoina Åminneen.
  • Lappajärvellä 5G-verkko kuuluu ensimmäisenä Pihlajakankaalla ja laajenee kevään mittaan Ylipään ja Kuoppalan alueille.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat.

Lähde: Elisa / ePressi

By Niko

One thought on “Elisan 5G-verkko avautui Närpiöön, Kristiinankaupunkiin ja Maalahdelle sekä Etelä-Pohjanmaalla Lappajärvelle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *