Kuhmoon avautui Elisan 5G-verkko

Elisan 5G-verkko on laajentunut Kainuussa Kuhmoon, jossa 5G on heti laajalti saatavilla useissa eri kaupunginosissa.

Kuhmossa nopea 5G-verkko ulottuu kaupungin keskustan lisäksi Kanninlammen ja Kalevalan, Piilolan, Keitaalan ja Saarikosken alueille. Valtakunnallisesti jo kolme neljästä suomalaisesta asuu Elisan 5G-verkon alueella.

– Suomessa on totuttu siihen, että mobiiliverkko toimii luotettavasti ja on saatavilla siellä missä liikummekin. 5G takaa mobiiliyhteyksien sujuvan toiminnan myös jatkossa, sillä uuden verkon avulla kapasiteettia ja nopeutta saadaan merkittävästi lisää esimerkiksi kesän matkailusesongin huippuihin. 5G:n nopeaa yleistymistä on ajanut verkon laajentumisen lisäksi asiakkaidemme hyvät kokemukset, sanoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Kulttuuri ja luonto houkuttelevat matkailijoita Kuhmoon ympäri vuoden. Myös etätyö on lisääntynyt. 5G-verkon myötä kaupunkiin saadaan entistä nopeammat ja luotettavat mobiiliyhteydet, joista pääsevät kuhmolaisten lisäksi nauttimaan myös alueella vierailevat matkailijat ja monipaikkaisesti asuvat, kertoo Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroja.

By Niko

One thought on “Kuhmoon avautui Elisan 5G-verkko”
  1. […] 5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *