Elisa 5G

Jo kolme neljästä suomalaisesta asuu Elisan 5G-verkon alueella yhteensä 159 paikkakunnalla. Viimeisimpänä uuden sukupolven mobiiliverkko laajeni Uudellamaalla Karkkilaan. Tuoreen vertailumittaustutkimuksen* mukaan Elisan 5G-verkko on Suomen kattavin.

Karkkilassa 5G-verkko on saatavilla useilla alueilla ympäri kuntaa, kuten Lallinkulmassa, Rautamäellä, Kovelonkulmassa, Keskinummen yritysalueella, Polarissa ja Sireeninkylässä sekä Haapalassa ja Kylmäkorvella.

– Nyt kun jo kolme neljästä suomalaisesta asuu 5G-verkon alueella, voidaan viimeistään sanoa 5G:n tulleen kiinteäksi osaksi monen suomalaisen arkea. Kuluttajille 5G tuo lisää sujuvuutta digitaalisten palvelujen käyttöön arjessa ja vapaa-ajalla. Yrityksille 5G tarkoittaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen. Työntekijät ovat lisäksi hyötyneet nopeasta ja kapasiteetiltaan mittavasta yhteydestä niin toimistotöissä kuin kenttätehtävissäkin, kun on tarve ladata suurikokoisia dokumentteja tai käyttää pilvessä toimivia järjestelmiä, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila.

Aiempaa nopeampien mobiiliyhteyksien lisäksi 5G tuo käyttäjilleen merkittävästi lisää verkon kapasiteettia eli kaistaa. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

5G-yhteyden voi hankkia omaan mobiililaitteeseen ja sitä käytetään myös kasvavissa määrin kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienyrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöön tarvitaan 5G:tä tukeva päätelaite sekä 5G-liittymä. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Boftel toteutti suomalaisten operaattoreiden 5G-verkon vertailumittauksen 15.2.–11.3.2022. Tutkimustulosten mukaan Elisan 5G-verkko on edelleen Suomen kattavin. Eroa Teliaan on 8 prosenttiyksikköä ja DNA:han 14 prosenttiyksikköä.

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroja.

One thought on “Elisan 5G-verkko kattaa jo yli 75 % suomalaisten asuinpaikoista”
  1. […] 5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *