Garmin D2 Mach 1-GPS

Garmin on esitellyt lentäjille tarkoitetun D2™ Mach 1-GPS-älykellon. Perinteisen lentäjänkellon näköisessä älykellossa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö, edistyksellisiä, lentämistä helpottavia työkaluja sekä suuri määrä hyvinvointi- ja liikuntaominaisuuksia. D2 Mach 1-älykellon akku kestää jopa 11 päivää, ja laitteessa on säätietojen jatkuva seuranta, automaattiset hälytykset sääolosuhteiden muutoksista, navigointiapu liikkuvan kartta­näytön ja HSI-näytön avulla sekä paljon muuta. Kattavan hyvinvointi- ja liikuntaominaisuusvalikoi­man ansiosta D2 Mach 1-älykello on erinomainen valinta lentokoneen ohjaamoon ja sen ulkopuolelle.

“Uusi D2 Mach 1 tarjoaa uusimmat ja edistyksellisimmät lentotoiminnot ja älykello-ominaisuudet niin harraste- kuin ammattilentäjille sekä harjoitteluun ja huonojen olosuhteiden mittarilähestymisiin”, kertoo Garmin-yhtiön lentotuoteryhmän myynti- ja markkinointijohtaja Carl Wolf. “D2 Mach 1-älykellon uusi muotoilu osoittaa, että ammattivaruste voi olla myös näyttävä ja tyylikäs.”

Tyyliä ja käytännöllisyyttä

Jatkuvaan käyttöön suunniteltu D2 Mach 1-älykello on laadukkaasti muotoiltu ja valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista, mm. safiirilasista ja titaanista. Kellossa on lisäksi erittäin kirkas ja terävä 1.3 tuuman AMOLED-näyttö. Painikkeiden lisäksi kellossa on älykäs kosketusnäyttöliitäntä, joka parantaa älykellotoimintojen sekä valikkojen ja karttaominaisuuksien toimintaa. Kellotaulussa on UTC-viisari, jolla voidaan näyttää useita aikavyöhykkeitä, mukaan lukien koordinoitu maailman­aika (UTC). Kellonkehän ympärillä on 24 tunnin aika ja seitsemän mukautettavaa tietokenttää. Kun lentokonevarikolta tai kotikentältä lähdetään kuntosalille, D2 Mach 1-älykelloon voi vaihtaa toisen rannekkeen. Vaihtoehtoina mm. oxford-nahasta valmistettu ranneke, titaaniranneke tai pakkauksessa mukana oleva musta QuickFit-silikoniranneke.

Lentojärjestelmä älykellossa

D2 Mach 1 sisältää paljon ominaisuuksia ja työkaluja, joista on hyötyä ennen lentoa, lennon aikana ja lennon jälkeen. Ominaisuudet mm. helpottavat navigointia ja parantavat tilannetietoisuutta. Laitteessa on myös monitaajuus- ja monisatelliittituki, joiden ansiosta GPS-paikannus on tarkempi. Direct-to navigointitoiminnon avulla on helppo navigoida suoraan tietylle lentokentälle tai esiladattuun maailman­laajuiseen tietokantaan kuuluvaan reittipisteeseen älykellon avulla. Tai voi valita Nearest-toiminnon, jolla aktivoidaan suora reitti lähimmälle lentokentälle. Liikkuvaa karttanäyttöä voi panoroida koskettamalla. Reittipisteitä napauttamalla näkee lisätietoja. NEXRAD-tutka näkyy peittokuvana reitin päällä. HIS-reittineulan avulla näkee helposti, onko lentokone pois halutulta reitiltä oikealle tai vasemmalle, ja barometrisen korkeusanturin voi asettaa hälyttä­mään, kun oikea lentokorkeus on saavutettu. D2 Mach 1-älykellossa on myös hälytyksiä, joita voi asettaa lennon ajaksi, kuten aika, matka, korkeus ja polttoaineen kulutus.

Kelloon on lisäksi esiladattu paljon lentokenttätietoja, mm. kiitoradan suunta ja tuuliolosuhteet, kiito­radan pituus, lentokenttien taajuudet ja laskukierroskorkeudet. D2 Mach 1:ssä on myös lentosäätiedo­tuk­sia, mukaan lukien määräaikaiset lentosääsanomat (METAR) ja lentopaikkaennusteet (TAF), joiden avulla lentäjä näkee mm. tuuli-, näkyvyys- ja ilmanpainetiedot ennen lentoonlähtöä. Määrättyjen lentokenttien MOS-sääennusteet sisältävät mm. seuraavat tiedot: lämpötilatrendit, tuuli, kastepiste, pilvisyys, sateen mahdollisuus. Uusiin METAR- ja TAF-viesteihin voidaan asettaa muokattavia ilmoi­tuksia, joiden avulla lentäjä saa tiedon mm. olosuhteiden muutoksista kohdekentällä tai sivutuulikompo­nenttikynnyksen ylittymisestä. D2 Mach 1 voi näyttää tarvittaessa parhaan liukunopeuden, liitomatka- ja liitoaika-arvion moottorivikatilanteessa sekä suuntanuolen lähimmälle lentokentälle ja listan vaihtoehtoi­sista lentokentistä.

Lentolokikirjan pitäminen on helppoa D2 Mach 1-älykellolla, joka käynnistää seurannan automaattisesti lentoonlähdön yhteydessä ja siirtää automaattisesti lennon päivämäärää, kestoa, kokonaislentoaikaa ja lentoreittiä koskevat tiedot flyGarmin.com-lokikirjaan. Lentosuunnitelman pystyy myös siirtämään saumattomasti Garmin Pilot-sovelluksesta D2 Mach 1-älykelloon, missä voi tarkastella reitillä olevien reittipisteiden listaa.

Edistykselliset hyvinvointi- ja kuntoiluominaisuudet

D2 Mach 1 sisältää erittäin kattavan valikoiman hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia, jotka ovat käytössä 24 t./vrk.: rannesykeanturi (mahdollisuus asettaa korkean tai matalan sykkeen hälytys, edistyksellinen unen seuranta ja unen laadun pisteytys, hengitysharjoitukset, kuntoikä, hengitystahti, Pulse Ox, jatkuva stressitason seuranta, nesteytys ja naisen hyvinvoinnin seuranta. Body Battery-energiatason seuranta näyttää, kuinka paljon kehossa on voimavaroja jäljellä, sekä mm. stressin ja harjoittelun vaikutukset siihen. Lennon aikana lentäjän on helppo tarkistaa tärkeimmät hyvinvointitiedot: syke, Pulse Ox, hengitystahti, Body Battery, jne. Uusi Health Snapshot-ominaisuus tallentaa kahden minuutin ajan tärkeimpiä hyvinvointitietoja ja luo sitten raportin, jonka voi jakaa terveydenhuollon ammattilaiselle. Tämä on erinomainen keino tallentaa hyvinvointitiedot silloin, kun olo ei tunnu ihan siltä kuin pitäisi.

D2 Mach 1:ssä on yli 30 sisä- ja ulkoliikuntasovellusta, mm. kävely, juoksu, pyöräily, allasuinti, vaellus, edistyksellinen voimaharjoittelu. Laitteeseen on myös esiladattu SkiView-laskettelukartat ja yli 42.000 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa golfkenttää. Liikuntaan ei kyllästy, kun voi käyttää kelloon esiladattuja harjoituksia, ladata valmiita harjoituksia Garmin Connect-sovelluksesta tai luoda mukautettuja harjoi­tuksia valitse­malla yli 1.400 harjoituksen joukosta.

Kätännöllisiä ominaisuuksia ja erinomaiset yhteydet

D2 Mach 1-älykellossa on musiikin tallennus (jopa 650 kappaleen lataus, myös Spotify®-, Amazon Music- ja Deezer-soittolistoilta, Garmin Pay-lähimaksu ja älykkäät ilmoitukset puheluista, tekstivies­teistä, kalenterimuistutuksista, some-päivityksistä, uutisotsikoista, jne. Jos matkapuhelinverkkoa ei ole käytettävissä, D2 Mach 1-älykellon voi pariliittää Garmin inReach®-satelliittiviestintälaitteen kanssa ja lähettää esiasetettuja viestejä läheisille, kytkeä päälle seurannan tai lähettää SOS-viestejä 24 t./vrk toiminnassa olevaan Garmin IERCC-hätäpalveluiden koordinointikeskukseen.

Kuten muutkin Garmin- älykellot, D2 Mach 1 toimii sekä Android- että Apple®-älypuhelimien kanssa.

Laitteen akku kestää jopa 11 päivä älykellotilassa ja jopa 24 tuntia lentotoimintojen kanssa (GPS + Pulse Ox).

D2 Mach 1 on saatavissa nyt suositushintaan 1289€ titaanirannekkeella tai 1189€ ruskealla oxford-nahkarannekkeella. Molempiin sisältyy Garmin Pilot-sovelluksen kokeilutilaus.

Garmin on kehittänyt mullistavia tuotteita ja palveluita lentäjien, lentokoneomistajien ja lento-operaat­toreiden käyttöön kaikkialla maailmassa. Garmin, joka on johtava ratkaisujen tuottaja yleisilmailun, liikeilmailun, roottorialusten, edistyneen ilmaliikkuvuuden alalla ja hallituksille ja puolustusvoimille sekä kaupallisten lentoyhtiöiden asiakkaille, uskoo jatkuvaan innovaatioon. Garmin-yhtiön Garmin Autoland-järjestelmälle myönnettiin vuonna 2020 arvostettu Robert J. Collier Trophy-palkinto. Garmin Autoland on maailman ensimmäinen sertifioitu automaattijärjestelmä, joka aktivoituu hätätilanteessa, ottaa ilma-aluksen hallintaansa ja ohjaa sen turvallisesti maahan ilman ihmiskäsiä.

Lähde: Garmin


Muuta luettavaa:

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

By Niko

2 thoughts on “Garmin esittelee lentäjille tarkoitetun korkealuokkaisen D2 Mach 1-GPS-älykellon, jossa on kirkas AMOLED-näyttö”
  1. […] Garmin on esitellyt quatix® 7-älykellomalliston, joka on tarkoitettu niin veneilyyn kuin arkikäyttöönkin ja sisältää korkealuokkaisia liikunta-, hyvinvointi- ja älyominaisuuksia. Palkitun edeltäjänsä pohjalta suunnitellussa quatix 7-älykellossa on lukuisia uusia veneilyominaisuuksia, jotka parantavat veneen toimintojen saumatonta yhteistoimintaa, kuten monitoiminäytön (MFD) hallinta, ankkurin laahaushälytys, jne. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *