5g verkko5g verkko

Elisan 5G-verkko on avautunut Varsinais-Suomessa Koskelle ja Kustaviin. Suomen kattavin 5G-verkko on nyt saatavilla 216 paikkakunnalla ja kattaa yli 85 % suomalaisista.

Koskella 5G-verkko kattaa alkuun keskustan alueen sekä Turuntien varrella olevia Vähä-Sorvaston ja Seljänkulman alueita. Kustavissa 5G-palvelee ensimmäisenä Viherlahden ja Johteenkulman seudulla.

Entistä luotettavimmista mobiiliyhteyksistä hyötyvät niin alueen asukkaat kuin matkailijatkin. Jo joka neljäs Varsinais-Suomen asukas on 5G-verkon piirissä.

─ Kuluttajille 5G:n nopeus ja verkon ruuhkattomuus ovat tällä hetkellä ne näkyvimmät asiat. 5G:n keskimääräisetkin nopeudet liikkuvat useissa sadoissa megoissa, mikä mahdollistaa vaikkapa kokonaisten tv-sarjojen latautumisen hetkessä. Entistä kyvykkäämmästä mobiiliverkosta hyötyvät myös yritykset, organisaatiot ja kunnat, kun yhä useammat palvelut siirtyvät digiympäristöön, kertoo Juha Laukkanen, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja.

─ Kustavi on kehittyvä saaristokunta ja meille on tärkeää tarjota hyvät palvelut asukkaille, vapaa-ajanasukkaille sekä matkailijoille. Nyt alueen etätyöskentelymahdollisuudet paranevat entisestään, kun kuntaan saadaan valokuituverkon verkon lisäksi nopea 5G-mobiiliverkko. Lisääntyvästä mobiiliverkon kaistasta on iloa myös matkailijoille kesän sesonkiaikana, sanoo Kustavin kunnanjohtaja Rauno Peltola.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta

Lue Nettiruudun uutisia,arvosteluita sarjoista ja elokuvista sekä paljon muuta!

Nettiruutu kirjoitti arvostelun The Watcher -sarjasta, joka perustuu tositapahtumiin. Sivuilta löytyy myös juttu Temptation island suomi sarjasta, joka kannattaa käydä lukemassa. Diginyt itse suosittelee lukemaan game of thrones arvostelun nettiruudun sivustolta.

Matkatoimisto Detur hakeutui konkurssiin

Monelle suomalaisella matkailijalle tuli varmasti yllätyksenä Detur konkurssi. Helsingin käräjäoikeus on kirjannut konkurssihakemuksen Matkatoimisto Detur Finland Oy:ltä. Yritys on hakeutunut konkurssiin maanantaina.

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan ja muuta

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

By Niko

36 thoughts on “Elisan 5G-verkko Koskelle ja Kustaviin”
  1. […] 5G-verkko mahdollistaa uusien sovellusten ja teknologioiden kehittämisen, jotka edellyttävät nopeaa ja luotettavaa yhteyttä. Vaikka 5G-verkon käyttöönotto on vasta alkanut, sen odotetaan olevan laajalle levinnyt tulevaisuudessa, mikä muuttaa tapaa, jolla käytämme matkapuhelimia ja muita älylaitteita. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *