Nopea 5G-verkko laajeni Suomen suosituimmilla mökkipaikkakunnillaNopea 5G-verkko laajeni Suomen suosituimmilla mökkipaikkakunnilla

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan kesän mökkikautta varten yhteensä lähes 30 paikkakunnalla. Listalta löytyy tuttuja Suomen suosituimpia mökkipaikkakuntia, joissa netinkäyttö kasvaa kesäisin poikkeuksellisen paljon. Samalla Elisan 5G-paikkakuntien joukko täydentyy yhdeksällä uudella jäsenellä, kun verkko avautuu Asikkalaan, Hirvensalmelle, Kangasniemelle, Kuhmoisiin, Kemiönsaareen, Padasjoelle, Paltamoon, Rantasalmelle ja Sysmään.

Suomalaisten odotukset kesämökin yhteyksien suhteen ovat radikaalisti muuttuneet viimeisen parin vuoden aikana.

– Vielä joitakin vuosia sitten pidettiin hyväksyttävänä faktana, että mökillä tietoliikenneyhteys ei ole niin nopea tai luotettava kuin kotona. Nyt työn joustavuuden lisäännyttyä yhä useampi siirtyy mökille pidemmäksi aikaa ja tuo työt mukanaan. Tästä johtuen vaatimukset mökin nettiyhteydelle ovat kasvaneet merkittävästi. Esimerkiksi videoneuvotteluiden ja suoratoiston pitäisi toimia yhtä moitteettomasti kuin kotona, taustoittaa Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki kesän 5G-laajennusten tarvetta.

Surffailuolosuhteet paranevat Turun saaristosta Pohjois-Savoon – Suomen 10 suosituinta mökkikuntaa nauttivat jo 5G-verkon eduista

Suosituimmilla mökkipaikkakunnilla tietoliikenteen määrä moninkertaistuu kesäisin, mikä on perinteisesti laittanut alueen mobiiliverkon koetukselle. Nykyisellään 5G-verkko tuo lisäkaistaa jo kaikilla Suomen top 10 mökkipaikkakunnista. Nyt verkko laajenee myös muissa idyllisissä mökkipitäjissä muun muassa Turun saaristossa, etelärannikolla Inkoossa, Sipoossa ja Porvoossa, Päijänteen ja Näsijärven ympäristössä, Oulujärven rannalla sekä Haukiveden ja Puulaveden ympäristössä.

– 5G-verkon rakentaminen lähti liikkeelle isoimmista taajamista, mutta nyt tuomme verkolla helpotusta käyttäjän arkeen myös niillä alueilla, joilla kapasiteetin tarve on kausiluontoista. 5G:n tulo sujuvoittaa verkon toimintaa kahdella tapaa: osa liikenteestä siirtyy käyttämään nopeaa 5G-verkkoa, jolloin 4G-verkkoon vapautuu lisää kaistaa. Kesäksi rakennettu 5G-verkko ei häviä mökkikauden päätyttyä minnekään, vaan palvelee alueen asukkaita ympärivuotisesti, summaa Rajamäki.

5G-verkkoa on laajennettu mökkeilijöiden iloksi seuraavilla alueilla:

 • Etelä-Pohjanmaa: Alavus
 • Etelä-Savo: Haukiveden ja Puulaveden ympäristö; Hirvensalmi*, Kangasniemi*, Mikkeli, Rantasalmi*
 • Kainuu: Oulunjärven itäosa; Paltamo*
 • Kanta-Häme: Vanajaveden ympäristö; Hämeenlinna
 • Keski-Suomi: Päijänteen ympäristö; Kuhmoinen*, Jyväskylä
 • Kymenlaakso: Kouvolan seutu
 • Pirkanmaa: Ruoveden, Näsijärven ja Päijänteen ympäristö; Kangasala, Mänttä-Vilppula, Pälkäne, Tampere, Virrat
 • Pohjois-Savo: Haukiveden ympäristö; Varkaus
 • Pohjanmaa: Vaasan alueen rannikko; Vöyri
 • Päijät-Häme: Päijänteen ympäristö; Asikkala*, Heinola, Iitti, Lahti, Padasjoki*, Sysmä*
 • Uusimaa: Inkoon, Sipoon ja Porvoon rannikko, Lohjanjärven ympäristö
 • Varsinais-Suomi: Turun saaristo; Parainen, Kemiönsaari*, Salo, Uusikaupunki

Elisan 5G kuuluvuuskartta löytyy osoitteesta elisan verkkosivuilta. Elisan 5G-verkko kattaa jo lähes 80 % suomalaisten asuinpaikoista 182 paikkakunnalla. Lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista löytyy osoitteesta https://elisa.fi/5g-paikkakunnat/

* Uusi 5G-paikkakunta

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

3 thoughts on “Nopea 5G-verkko laajeni Suomen suosituimmilla mökkipaikkakunnilla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *