OSAO ja Huawei yhteistyöhön - tavoitteena vähentää ICT-alaa ravistelevaa osaamispulaa

Huawein ja OSAOn yhteisen kumppanuusohjelman tavoitteena on kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, vähentää ICT-alaa ravistelevaa osaamispulaa ja edistää oppilaitosten kansainvälistymistä.

Koulutuskuntayhtymä OSAO on liittynyt teknologiayhtiö Huawein kansainväliseen ICT-Academy -kumppanuusohjelmaan 21.10.2021. OSAOn opettajat on jo koulutettu ja he ovat suorittaneet tarvittavat sertifikaatit. Kumppanuusohjelman myötä alkavat koulutukset käynnistyvät OSAOssa tänä keväänä.

ICT-alasta kiinnostuneille opiskelijoille räätälöity kurssiohjelma rakentaa siltaa työelämän ja valmistumisen väliin jäävään tärkeään nivelvaiheeseen. Myös opetushenkilökunta pääsee kehittämään osaamistaan ICT-alan muutoksesta. 

– OSAO haluaa olla Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö. Yhteistyö tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää oppimisympäristöjämme sekä henkilöstömme osaamista. Tietoteknisen osaamisen merkitys Suomen menestymiselle ja kilpailukyvylle on ensiarvoisen tärkeää, sanoo OSAOn yksikönjohtaja Vesa Pirilä.

ICT-teknologian ja sen sovellusten, kuten IoT:n ja pilvipalveluiden, merkitys kasvaa entisestään tulevalla vuosikymmenellä. Maailmanpankin arvion mukaan ICT-osaajista syntyy jopa 7 miljoonan työntekijän vaje seuraavan kymmenen vuoden aikana. Pula teknologiaosaajista on herättänyt laajaa keskustelua myös Suomessa kuluneen vuoden aikana.

Voittoa tavoittelematon Huawein ICT-Academy -kumppanuusohjelma antaa oppilaitoksille valmiudet tarjota Huawein sertifioimia ICT-kursseja. Kurssisisällöt on laadittu vastaamaan teknologiayritysten kohtaamia käytännön haasteita ja osaamistarpeita. Ohjelmaan sisältyy myös opintomatkoja ja intensiivikurssi, jonka myötä opiskelijoilla on mahdollisuus vierailla Huawein pääkonttorissa Shenzhenissä. 

Huaweille ICT-Academy -ohjelma on tärkeä väylä rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia Suomessa. Yhtäläisesti tunnistetaan suuri potentiaali nuorten huippuosaajien löytämiseksi. 

– Olemme hyvin innostuneita siitä, että OSAO valitsi meidät kumppaniksi. ICT-alalla on kasvava tarve osaajista ja tämän koulutuksen avulla pystymme yhdessä kumppaneiden kanssa luomaan hyvät edellytykset kansainvälisesti tunnistetulle osaamiselle.

Suomalaiset tunnetaan kansainvälisesti insinööriosaamisesta, ja nyt ICT-alalla on kasvava tarve osaajille. Tämä on teknologialääkettä oireeseen, summaa Huawei Suomen kanavajohtaja Hannu Raasakka.

Maailmanlaajuisesti ICT-Academy -kumppanuusohjelmaan on osallistunut yli 600 oppilaitosta, 1200 sertifioitua opettajaa ja vuosittain noin 45 000 koulutukseen osallistunutta opiskelijaa.

Lähde: MyNewsDesk

Katso myös: Samsungin uusi tyylikäs varsipölynimuri tulee saataville kolmessa eri värivaihtoehdossa. Bespoke Jet tarjoaa tehokkaan ja hygieenisen siivouskokemuksen ja sen mukana tulee All-in-One Clean Station -tyhjennysasema. Bespoke Jet tulee Pohjoismaissa myyntiin vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Lue uutisia kryptovaluutasta www.kryptopankki.com verkkosivuilta.

One thought on “OSAO ja Huawei yhteistyöhön – tavoitteena vähentää ICT-alaa ravistelevaa osaamispulaa”
  1. […] Huawei MateBook 14s tarjoaa erinomaista suorituskykyä tyylikkäässä ja kevyessä rungossa. Se on varustettu uudella 11. sukupolven Intel® Core™ -suorittimella ja integroidulla Intel® Iris® Xᵉ -näytönohjaimella. Suorituskykytila voidaan aktivoida painamalla Fn+P-näppäinyhdistelmää, mikä nostaa suorittimen TDP:n 45 wattiin. 1 Tt:n NVMe PCle SSD -tallennustilan ansiosta Huawei MateBook 14s antaa käyttäjälle mahdollisuuden pysyä tuottavana, päästää luovuuden valloilleen ja tehdä monia asioita samanaikaisesti. Shark fin -tuuletinjärjestelmää on myös parannettu entisestään tehokkaamman ja hiljaisemman jäähdytyksen saavuttamiseksi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.