Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan ympäri Suomea keräämässä käytettyjä kännyköitä. Kontti vierailee Kotkassa, Jumalniemen kauppakeskuksen edustalla perjantaista maanantaihin.

 ”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

 Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

 ”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

 ”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

 Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta vähintään viiden euron lahjakortin.

 ”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

 Telia Recycled -kierrätyskontti pysähtyy Kotkassa 6.-9.11. Kontti aloitti kiertueensa Helsingin keskustasta syyskuun lopussa ja se kiertää myös Raisiossa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Seinäjoella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Savonlinnassa.

Lähde: ePressi

By admin

3 thoughts on “Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen – Telian kierrätyskontti saapuu huomenna Kotkaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *