Digi- ja väestötietovirasto (DVV) julkaisee tänään Digiturvallinen elämä -pelin, jonka avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla. Uusi mobiilipeli täydentää ja elävöittää Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy pelin lisäksi kolme aikaisemmin julkaistua verkkokoulutusta organisaatioiden henkilöstölle ja johdolle sekä digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille.

Nyt julkaistavassa pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Pelaaja toimii arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä digiturvahaasteita?

Digiturvakoulutuksen pelillistäminen mahdollistaa oppimisen hauskalla tavalla

Digitalisoituvassa yhteiskunnassa on tärkeää, että meistä jokainen osaa toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Digiturvallinen elämä -peli täydentää koulutuskokonaisuutta, jota organisaatiot voivat käyttää oman henkilöstönsä digiturvaperehdytyksessä. Pelillistetty oppiminen on tehokasta ja luo mahdollisuuksia myös nuorempien kohderyhmien tavoittamiseen tulevaisuudessa.

Maksuttoman pelin voi ladata iOS-laitteille App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Jatkossa peliä täydennetään säännöllisesti uusilla sisällöillä ja tehtävillä.

Testipelaajat pitivät käytännönläheisyydestä

Testikierroksella peli sai myönteistä palautetta muun muassa siitä, että arkiset digiturvahaasteet ovat todentuntuisista ja että virheistäkin voi oppia. Otteita palautteesta:

”Pelissä käsitellään juuri niitä kaikille arjessa vastaan tulevia työelämään liittyviä tietosuoja- ja turvahaasteita. Tukee oppimista myös virheiden kautta.”

”Pelasin pelin läpi ja pidin siitä kovasti. Peli toimi hyvin jouhevasti. Tämän voi ottaa käyttöön meidän organisaatiossa tällaisenaan. Se antaa lisäarvoa ja mielenkiintoa tietoturvakoulutukseen. Tämä on huippu juttu.”

”Peli oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Aiheen ajankohtaisuutta tuskin tarvinnee alleviivata. Pidin siitä, että viikonpäivien luonne vaihteli.”

Lähde: STT Info

By admin

2 thoughts on “Digiturvallinen elämä -mobiilipeli elävöittää digiturvan kouluttamista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *